Goldpralines pralinky

 

Už několikrát jsem se vám přiznala, že miluji čokoládu. Dobrou a kvalitní čokoládu.

Už dávno ale nejím čokoládu „na kila“ jako dřív. Pamatuju se, že už když jsem byla malá, a dostala od babičky nějaké peníze na mlsání, nekupovala jsem si bonbóny, ale čokoládu. Tehdy jsem samozřejmě volila tu nejlevnější, které bylo nejvíc. Pokud se dobře pamatuji, byla to Nugátová pochoutka, a kousala jsem ji rovnou z obalu. Pak jsem si oblíbila čokoládu mléčnou a Barillu s oříšky.

Prostě jsem odmalinka milovala mít pusu od čokolády.

Později s přibývajícím věkem jsem ochutnala spoustu druhů a typů čokolády. Ale znáte to, váha začne výstražně hrozit, a já jsem se v mlsání musela začít trochu krotit.

Proto jsem si začala čokoládu vybírat.

Ochutnávala jsem tedy opět různé druhy a typy čokolád, už ale ty kvalitnější a menším množství.

 Ochutnáváním jsem se dostala až k belgické čokoládě. Té opravdu dobré a kvalitní. I v té jsou ale rozdíly, a je fajn najít si takového výrobce čokolády, který vám bude vyhovovat.

U mě jsou to belgické pralinky od Goldpralines.

Musím přiznat, že když jsem poprvé ochutnala pralinky od Goldpralines, byla jsem ztracená. Ta chuť je jedinečná, úžasná, doslova mě okouzlila. Najednou jsem byla ve stavu, že jsem do pusy vložila bonbon a nastala úplná exploze jedinečných jemných chutí v puse. Každá buňka reagovala na jinou součást čokolády a náplně, a dohromady to byla úplná symfonie chutí.

Stručně řečeno, pocit blaženosti, jaký jsem zatím u jiných čokoládových dobrot nezažila. Ještě než dojím jednu pralinku, už pokukuji po jiné, u které chci zkusit, jak chutná.

Spoustu pralinek Goldpralines jsem už ochutnala, takže vím, jak chutnají, a o to víc se těším, až ji budu mít v puse. Když se objeví nová příchuť, jsem šťastná a natěšená.

Ta chuť je tak lahodná, že občas mám problém zůstat jen u jednoho…dvou..nebo tří bonbónů. Nejraději bych je snědla všechny.

Nejsem v tom ale sama. Milovníků čokolády je na světě spousta.

Za výrobu a objevení čokolády vděčíme starým Mayům a Aztékům, kteří byli údajně prvními národy, které už kolem roku 1000 před naším letopočtem objevili kouzlo kakaových bobů. Ty byly dokonce od 7. do 16. Století používány jako platidlo – tak byly ceněné!

Původně se kakaové boby - čokoláda připravovaly jako nápoj. Horká čokoláda byla hodně dlouho podávána právě jenom jako nápoj, někdy s příchutí – třeba chilli, ale nebyla slazená.

Během první poloviny 17. století se u nás v Evropě lidé s čokoládou teprve seznamovali. Byla to ale láska na první ochutnání, a postupně se z pití horké čokolády stala velmi módní záležitost. Ne každý si ale čokoládu mohl dovolit. Byla dost drahá.

Až v roce 1847 se objevila první tabulka čokolády – i když velmi nekvalitní a hrudkovitá… Až 28 let nato vznikla první mléčná čokoláda. Na pralinky si lidé museli počkat až do roku 1913.

Pokud vás zajímá celá stručná historie čokolády, najdete ji zde: historie čokolády

 

Historie pralinek – čokoládových bonbónů - tedy není dlouhá, o to víc jsem ráda, že žiju v době, kdy si pralinky můžeme koupit a pochutnat si.

Já pralinky nejen ráda mlsám, ráda je dávám i jako dárek.

Třeba nyní se blíží MDŽ, potom Den Matek, a já dávám pravidelně pralinky jako dárek mamince i tchyni. Obě dobrou čokoládu milují, a vím, že jim udělám čoko-bonbónem mnohem větší radost, než dárkem, který si vystaví někam na poličku.

Jak už jsem zmínila, já už si pralinky a čokoládové dobroty kupuji jen u Goldpralines.cz.

Mají tu ohromný výběr.

Vybrat si můžete z hotových dárkových krabiček, nebo bonboniér, nebo si můžete sami poskládat svou dárkovou krabičku podle chuti své, nebo toho, koho obdarujete.

Pralinky mají různé náplně- alkoholové (ty miluje můj tatínek a manžel), marcipánové, nugátové, ganache, oříškové a spousta dalších.

Výběr je ohromný. Já nejvíc miluji právě marcipánové, a taky malinké čtyřlístky s kousky kávových zrníček v mléčné čokoládě. Jak říkám – vybere si určitě každý podle vlastních chuťových libůstek.

Pokud jste z Prahy, nebo se do Prahy chystáte na výlet, doporučuji navštívit prodejnu v Rybné ulici. Budete se tam cítit jako v čokoládovém ráji a ochotně vám tam poradí s výběrem těch pravých pralinek pro vás.

Já nejčastěji vybírám pralinky na eshopu.

Prodejní sekce je rozdělena do několika kategorií – Dárková balení, Pralinky, Čokoládové figurky a Vánoce.

V kategorii Dárkové balení si můžete vybrat balení podle vaší preference.

Najdete tu velké krabičky s pralinkami, ale i třeba blistr s jednou, dvěma, čtyřmi nebo třeba dvanácti pralinkami. To aby si každý mohl vybrat velikost balení, která mu vyhovuje.

V kategorii Pralinky se vám otevře výběr jednotlivých pralinek, které si vkládáte do košíku a vytváříte si svoje dárkové balení. U nás třeba vybírám jiné bonbóny pro tatínka, jiné pro maminku a vnuci milují třeba pralinky s beruškou, nebo ve tvaru dinosaura.

Tím se dostávám ke kategorii Figurky. V téhle kategorii najdete například dinosaury, zvířata, ale i Eiffelovku, housle, letadlo, nebo třeba auto. U každé figurky je popis čokolády a náplně. Výběr figurek je velký a stále přibývají nové.

Kategorii Vánoce asi příliš nemusím představovat. Jsou tu pralinky s vánočním motivem a ve vánočním balení.

Pokud tedy milujete stejně jako já čokoládu, nebo chcete udělat někomu radost, určitě darujte pralinky.

Kvalitní pralinky z belgické čokolády jsou dárkem, který udělá radost vždycky a každému, kdo má rád kvalitní sladkosti a čokoládu.

Stačí si jen vybrat.

 

Odkaz na eshop najdete po kliknutí zde: Goldpralines.cz

 
 

Goldpralines 2025-02-25

 

Už několikrát jsem se vám přiznala, že miluji čokoládu. Dobrou a kvalitní čokoládu.

Už dávno ale nejím čokoládu „na kila“ jako dřív. Pamatuju se, že už když jsem byla malá, a dostala od babičky nějaké peníze na mlsání, nekupovala jsem si bonbóny, ale čokoládu. Tehdy jsem samozřejmě volila tu nejlevnější, které bylo nejvíc. Pokud se dobře pamatuji, byla to Nugátová pochoutka, a kousala jsem ji rovnou z obalu. Pak jsem si oblíbila čokoládu mléčnou a Barillu s oříšky.

Prostě jsem odmalinka milovala mít pusu od čokolády.

Později s přibývajícím věkem jsem ochutnala spoustu druhů a typů čokolády. Ale znáte to, váha začne výstražně hrozit, a já jsem se v mlsání musela začít trochu krotit.

Proto jsem si začala čokoládu vybírat.

Ochutnávala jsem tedy opět různé druhy a typy čokolád, už ale ty kvalitnější a menším množství.

 Ochutnáváním jsem se dostala až k belgické čokoládě. Té opravdu dobré a kvalitní. I v té jsou ale rozdíly, a je fajn najít si takového výrobce čokolády, který vám bude vyhovovat.

U mě jsou to belgické pralinky od Goldpralines.

Musím přiznat, že když jsem poprvé ochutnala pralinky od Goldpralines, byla jsem ztracená. Ta chuť je jedinečná, úžasná, doslova mě okouzlila. Najednou jsem byla ve stavu, že jsem do pusy vložila bonbon a nastala úplná exploze jedinečných jemných chutí v puse. Každá buňka reagovala na jinou součást čokolády a náplně, a dohromady to byla úplná symfonie chutí.

Stručně řečeno, pocit blaženosti, jaký jsem zatím u jiných čokoládových dobrot nezažila. Ještě než dojím jednu pralinku, už pokukuji po jiné, u které chci zkusit, jak chutná.

Spoustu pralinek Goldpralines jsem už ochutnala, takže vím, jak chutnají, a o to víc se těším, až ji budu mít v puse. Když se objeví nová příchuť, jsem šťastná a natěšená.

Ta chuť je tak lahodná, že občas mám problém zůstat jen u jednoho…dvou..nebo tří bonbónů. Nejraději bych je snědla všechny.

Nejsem v tom ale sama. Milovníků čokolády je na světě spousta.

Za výrobu a objevení čokolády vděčíme starým Mayům a Aztékům, kteří byli údajně prvními národy, které už kolem roku 1000 před naším letopočtem objevili kouzlo kakaových bobů. Ty byly dokonce od 7. do 16. Století používány jako platidlo – tak byly ceněné!

Původně se kakaové boby - čokoláda připravovaly jako nápoj. Horká čokoláda byla hodně dlouho podávána právě jenom jako nápoj, někdy s příchutí – třeba chilli, ale nebyla slazená.

Během první poloviny 17. století se u nás v Evropě lidé s čokoládou teprve seznamovali. Byla to ale láska na první ochutnání, a postupně se z pití horké čokolády stala velmi módní záležitost. Ne každý si ale čokoládu mohl dovolit. Byla dost drahá.

Až v roce 1847 se objevila první tabulka čokolády – i když velmi nekvalitní a hrudkovitá… Až 28 let nato vznikla první mléčná čokoláda. Na pralinky si lidé museli počkat až do roku 1913.

Pokud vás zajímá celá stručná historie čokolády, najdete ji zde: historie čokolády

 

Historie pralinek – čokoládových bonbónů - tedy není dlouhá, o to víc jsem ráda, že žiju v době, kdy si pralinky můžeme koupit a pochutnat si.

Já pralinky nejen ráda mlsám, ráda je dávám i jako dárek.

Třeba nyní se blíží MDŽ, potom Den Matek, a já dávám pravidelně pralinky jako dárek mamince i tchyni. Obě dobrou čokoládu milují, a vím, že jim udělám čoko-bonbónem mnohem větší radost, než dárkem, který si vystaví někam na poličku.

Jak už jsem zmínila, já už si pralinky a čokoládové dobroty kupuji jen u Goldpralines.cz.

Mají tu ohromný výběr.

Vybrat si můžete z hotových dárkových krabiček, nebo bonboniér, nebo si můžete sami poskládat svou dárkovou krabičku podle chuti své, nebo toho, koho obdarujete.

Pralinky mají různé náplně- alkoholové (ty miluje můj tatínek a manžel), marcipánové, nugátové, ganache, oříškové a spousta dalších.

Výběr je ohromný. Já nejvíc miluji právě marcipánové, a taky malinké čtyřlístky s kousky kávových zrníček v mléčné čokoládě. Jak říkám – vybere si určitě každý podle vlastních chuťových libůstek.

Pokud jste z Prahy, nebo se do Prahy chystáte na výlet, doporučuji navštívit prodejnu v Rybné ulici. Budete se tam cítit jako v čokoládovém ráji a ochotně vám tam poradí s výběrem těch pravých pralinek pro vás.

Já nejčastěji vybírám pralinky na eshopu.

Prodejní sekce je rozdělena do několika kategorií – Dárková balení, Pralinky, Čokoládové figurky a Vánoce.

V kategorii Dárkové balení si můžete vybrat balení podle vaší preference.

Najdete tu velké krabičky s pralinkami, ale i třeba blistr s jednou, dvěma, čtyřmi nebo třeba dvanácti pralinkami. To aby si každý mohl vybrat velikost balení, která mu vyhovuje.

V kategorii Pralinky se vám otevře výběr jednotlivých pralinek, které si vkládáte do košíku a vytváříte si svoje dárkové balení. U nás třeba vybírám jiné bonbóny pro tatínka, jiné pro maminku a vnuci milují třeba pralinky s beruškou, nebo ve tvaru dinosaura.

Tím se dostávám ke kategorii Figurky. V téhle kategorii najdete například dinosaury, zvířata, ale i Eiffelovku, housle, letadlo, nebo třeba auto. U každé figurky je popis čokolády a náplně. Výběr figurek je velký a stále přibývají nové.

Kategorii Vánoce asi příliš nemusím představovat. Jsou tu pralinky s vánočním motivem a ve vánočním balení.

Pokud tedy milujete stejně jako já čokoládu, nebo chcete udělat někomu radost, určitě darujte pralinky.

Kvalitní pralinky z belgické čokolády jsou dárkem, který udělá radost vždycky a každému, kdo má rád kvalitní sladkosti a čokoládu.

Stačí si jen vybrat.

 

Odkaz na eshop najdete po kliknutí zde: Goldpralines.cz

 
 

 


Karamelky Krowka

Trošku jsem si lámala hlavu, jak tenhle článek začít. Je totiž o karamelkách, a ty já miluju odmalinka.

Je o karamelkách Krowka, které jsem objevila na eshopu Krowka.cz, a jsem na vrcholu blaha.

Nevím vůbec, kde mám začít, protože nejradši bych vám doporučila všechny karamelky najednou.

Je to takový ten pocit, kdy chcete říct co nejvíc věcí najednou, a skáčete od jedné ke druhé, protože jste tak nadšení, že prostě není možné něco vynechat.

Abych tedy pěkně popořádku začala, zkusím ovládnout všechny ty pozitivní emoce, které mě přímo zaplavily.

Karamelky Krowka jsou vynikající!

Každá karamela je zabalena jednotlivě v krásném papírku s kravičkou.

Už jako dítě jsem byla šťastná, když jsem dostala jakékoliv karamely.

Karamelka byla v dětství můj nejoblíbenější bonbon. Milovala jsem ovocné Si-Si, které byly mými nejoblíbenějšími bonbony. Moc mi chutnaly i klasické, mléčné, ale když se objevily oříškové, věděla jsem, že karamelky jsou prostě moje láska. Pokud jsem mohla, hned jsem si je utíkala koupit, a pochutnávala jsem si. Škoda jen, že tehdy na trhu bylo celkem málo příchutí. Kdybych tehdy znala karamelky Krowka, byla bych nejšťastnější dítě na světě. Jsem ráda, že jsem je poznala alespoň v dospělosti.

 Jako malá jsem měla pořád karamelky v kapse, postupem času jsem ale karamelky přestala jíst – buď byly příliš tvrdé, a nedaly se ukousnout, nebo se žvýkaly a lepily na zuby tak, že jsem se bála nejen o plomby, ale i o samotné zuby.

Karamelky Krowka jsem vídala v obchodě, i na internetu. Vždycky mi ale bliklo v hlavě takové to varovné světýlko: „Bacha, budou tvrdé a přijdeš o plombu!“.

Naštěstí jsem nevydržela, a koupila karamelky pro vnoučka, a od něj jsem ochutnala. A přátelé – je to zpátky! Miluju karamelky Krowka úplně stejně, jako když jsem byla malá a mlsala karamelky u babičky.

Nejsou vůbec tvrdé! A na eshopu Krowka.cz jich mají tolik příchutí! Hned jsem je musela ochutnat, abych vám o nich mohla říct! Prostě vám to „chci vykecat“, ať máte taky radost.

Nejlepší je, v začátku objednat si Krowka Mix karamelky. Tam najdete různé příchuti, a můžete si vybrat tu, která vám bude nejvíc vyhovovat. I když tedy je občas potřeba se ovládnout, protože ty karamely, to je prostě slast na jazyku, a je těžké přestat mlsat..

Nebudu vám vypisovat, které mi chutnají nejvíc – každý máme jinou chuť, a preferujeme jinou příchuť. Pokud bych ale měla vybrat tu nej, tak pro mě je to oříšková a kávová. Ale jak říkám –nejraději si pořizuji mix, protože každý den si můžu vybrat jinou karamelku.

Super je i to, že karamelky můžu koupit v dárkovém balení. Krabičky, nebo dózy.

Pokud rádi dáváte dárky, tak tyhle dózy jsou ideální. Navíc je můžete mít i s potiskem, třeba ke Dni matek, Otců, pro kolegy, pro paní učitelky, nebo pro kamarády dětí k narozeninám. Je to bezva nápad, a navíc je to dárek, který potěší a přitom vám nezruinuje peněženku.

Dárková balení najdete zde: Krowka dárková balení

Na eshopu Krowka.cz jsem objevila ještě tyčinky a trubičky.

Trubičky mají v sobě náplň smetanovou nebo ořechovou, případně mix náplní. Jsou výborné, krásně křupnou a je to taková ta ideální svačinka ke kávě, když potřebujete zlepšit náladu, nebo doplnit energii.

A ještě jednu bezva věc na eshopu najdete, a tou je karamelková tyčinka Mordoklejka.

Přiznávám, že mě okouzlil ten název. A to doslova!  Mordoklejka – to zní skoro jako zaklínadlo z Harryho Pottera.

Rozbalíte karamelovou tyčinku, vyslovíte Mordoklejka, pak ukousnete a rázem se kouzlem přenesete do karamelkové země, kde je všechno jen z vynikajícího, měkkého a lahodného karamelu. Takové kouzlo Mordoklejky dokážou.

Vybrat si můžete z několika příchutí – Smetanová, toffifee, kakaová a s CBD. Já miluju tu Toffifee!

Všechny tyčinky a trubičky najdete zde: Krowkové tyčinky

 

Tak co, už vám stejně jako mě chuťové pohárky zpívají písničku o tom, že si máte dát dobrou karamelku, stejně jako mě?  Já jsem při psaní článku musela mít pořád karamelku v puse. Jen jsem se o nich zmínila, a mrkla na eshop, hned jsem měla plnou pusu slin, jakou jsem měla na bonbony chuť.

Pokud máte rádi karamelovou příchuť, tak tady – na eshopu Krowka.cz - si ji užijete v plné míře. Je to pravdu exploze chuti!

 Když vložíte do pusy karamelu (já ji tedy jím po kouskách, abych si to užila déle), zažijete intenzivní pocit radosti ze skvělé chuti.

Karamely v sobě mísí chutě tak skvěle, že každou chvíli cítíte nějakou jinou, a konečný výsledek je, že vaše chuťové buňky budou zpívat Ódu na radost.

Každá karamela je vyrobena velmi pečlivě. Vůbec se nemusíte bát, že by vám tenhle bonbon vytahal plomby, nebo se nějak lepil na zuby. Nádherně se totiž začne v puse rozpouštět – karamela je měkká. Tak, jak to má u správně vyrobené karamely být.

V podstatě jsem tak spokojená (a šťastná ze znovu objevené chuti), že jen doufám, že eshop bude dál „kouzlit“ nové příchutě. Strašně ráda je pak ochutnám. Pokud ne, budu si užívat příchutí stávajících, protože je jich fakt hodně. Docela mě to překvapilo, protože jsem vůbec netušila, že můžu ochutnat třeba karamelku s mákem, s mátou, ale i s malinovou náplní…

V podstatě bych řekla, že jsem vůbec nečekala, že z karamely se dá vyrobit tak dokonalá pochoutka v tolika příchutích.

Ještě jednou doporučuji dárkové dózy jako prima tip na dárek, který bude mít vždycky úspěch! Vybrat si vždycky můžete velikost balení i příchuť.

Abych vám udělala radost, připravila jsem si pro vás překvapení v podobě slevových kódů platných do 31.8.2025.

Sleva 5% - na objednávky od 0 Kč = slevový kód: JANA5

 

Sleva 10% - na objednávky od 499 Kč = slevový kód: JANA10

 

*Kód je možné uplatnit do 31.08.2025 - poté již nebude možné využít.

 

Dopravné zdarma je vždy od 1000 Kč - platí pro všechny dopravce.

 

Celý sortiment eshopu si můžete prohlédnout zde: eshop Krowka.cz

 

 


 

Goody77 -kde tradice potkává chuť.

Říká se, že dobré zboží se chválí samo.

To je sice pravda, ale já strašně ráda, když najdu něco opravdu výjimečného a dobrého, dám o tom vědět ostatním. Protože když je co chválit, chválit by se mělo.

Jako třeba u produktů Goody77. Tady ta chvála je fakt zasloužená. Kvalita, kvalita a zase kvalita!

Ale abych začala pěkně popořádku.

Já i můj manžel pamatujeme dobu vesnických zabíjaček, v takovém tom klasickém starém provedení.

Tehdy se zabilo prase, a pěkně postaru se začalo zpracovávat. Něco na ovar, něco do jitrnic a jelit, tlačenka byla vzácná, protože dřív nebyla umělá střívka, a zbytek masa se zavařil, nebo zalil do sádla.

V době, kdy nebyly mrazáky, se maso vařilo, nebo upeklo a zavařilo do sklenic. Sklenice pak v chladné spíži čekaly na další zpracování a snědení.

Časem moderní doba přinesla mrazáky, a maso se začalo mrazit. Rychlejší zpracování, a hlavně odpadla spousta práce s uchováním masa.

Jenže taky odpadla ta možnost maso sebou vzít třeba na výlet, nebo dovolenou. Maso z mrazáku se zpracovává jen doma, na vaření.

Já jsem objevila ono staré kouzlo sklenic s masem a masnými výrobky, které sebou můžete mít i tam, kde není mrazák.

Na dovolenou a volné víkendy s mým mužem rádi jezdíme na vodu, pod stan, a taky k rodičům na chalupu.

Hledala jsem tedy vhodné konzervy, které bych sebou vzala na dovolenou, protože v přírodě není lednice, ani mrazák – maximálně autochladnička. 

Jíst se musí, a vaření v přírodě, nebo na chatě je někdy obtížnější, než doma u moderního sporáku s lednicí po ruce a mrazákem za zády.

Tak jsem úplnou náhodou objevila stránku Goody77, která je plná dobrot z vepřového, ale i hovězího, a kuřecího masa.

Firma Goody77 je výrobcem českých masných výrobků.

S výrobou mají už 25 let zkušeností

Maso si sami bourají, a také sami vyrábějí produkty z něj, a zavařují je pěkně postaru – do sklenic. Takže jsou připravené k použití kdykoliv a kdekoliv. Na svačinu, oběd, nebo i na dovolenou.

Jak už jsem zmínila, s výrobky Goody77 jsem se setkala poprvé.

A určitě je budu používat i dál.

Po vyzkoušení jsem totiž tak spokojená, že je budu vozit nejen na vodu a dovolenou, vařím s nimi i doma.

A tlačenka ve sklenici? To je prostě paráda – lahůdka připravená k okamžité konzumaci, a nikdy není oschlá – vždycky šťavnatá a chuťově vyladěná k dokonalosti.

Ještě než se začnu věnovat produktům, co jsem vyzkoušela, bych ráda zmínila, že všechny tyto skleničky s masem můžete mít ve spíži – nemusí být v lednici. Tam je dejte až před tím, než je budete chtít jíst – pokud je tedy budete jíst za studena. U nás to chlapi milují – otevřou skleničku, namažou na chleba, posypou cibulí a mňam…

Tyhle produkty totiž můžete konzumovat jak za tepla, tak za studena.

Co u všech produktů velmi chválím je, že jsou bez rychlosolí a konzervantů a zbytečných „éček“. Tedy opravdu jen vynikající maso kvalitně zpracované.

Protože produkty jsou ve skle, vidíte tedy, co si kupujete. Nevím jak vás, ale mě to naláká ke koupi. Do klasické plechové konzervy nevidím, tady na první pohled kouknu a vím, že ve sklenici je maso a jak vypadá. Vidím, co kupuji.

Konzerv s masovým obsahem mají na eshopu opravdu velký výběr. Co je super a co oceňuji je, že mám kvalitně připravené maso, aniž bych musela stát hodiny u sporáku.

Velmi se mi skleničky s masem hodily na vodě, při stanování a na chalupě. Stačí maso vyklopit do hrnce a ochutit podle toho, co právě vaříte.

Například sklenice s vepřovou panenkou stačila dochutit žampiony a hlívou a byla z toho vynikající večeře.

Konzerva s hovězím masem je fajn na každou omáčku, kde dáváte hovězí maso – jen si ho v hrnci dochutíte. Výhoda je, že nemusíte dávat maso do hrnce na několik hodin – je připravené k rychlému „dovaření“. Já k němu přidám třeba trochu koření, protlak a bylinky, a během chvíle je výborná omáčka na špagety.

Teď vám ve zkratce představím „mňam skleničky“, které mám doma.

Jen je krátce představím, a dám ke každé odkaz na produkt. Abyste si sami mohli produkt prohlédnout, zjistit složení (že opravdu žádná rychlost ani éčka) a případně na eshopu hned koupit.

Lančmít nemusím asi nikomu představovat.

Je to taková klasika, kterou zná asi každý, a každý ho už ochutnal.

Lančmít ve sklenici je připravený k použití, a chutná výborně. Je jemný, hladký, a skvěle dochucený.

Produkt najdete zde: Lančmít

Pak jsou tu „vepřové skleničky“

Tady asi nemusím moc představovat.

Všechny tyto konzervičky jsou vhodné do studené i teplé kuchyně, maso v nich je kvalitní, měkoučké, a chuťově jemné.

Velmi mi vyhovuje, že tam není přidané žádné zbytečné koření, takže jdou použít na vaření čehokoliv. Kdyby bylo maso kořeněné, nešlo by použít do některých jídel, a hlavně by nebylo vhodné pro děti, které moc koření nemůžou.

Takže kdo má rád kořeněné, prostě si dochutí při vaření, nebo na talíři.

Takže které „maso mňamky“ jsem vyzkoušela?

Vepřové maso krkoviceVepřové maso kotletaVepřové maso panenkaVepřové maso kýtaVepřové maso PlecVepřové kolenoVepřové maso bůček – to je favorit našeho dědy. Jen si k němu dá knedlík, trochu zelí a je spokojený!

Z vepřového masa si můžete pochutnat i na tlačence ve sklenicijitrnicovém prejtu a vynikající vepřové pomazánce z pečeného masa.

Tu doporučuji na chutnou svačinu, nebo večeři, protože je opravdu vynikající. Jemná, chutná, lahodná a hned připravená k namazání- není třeba ji nijak dochucovat, chutná báječně.  Tyhle tři pochoutky je ale lepší před podáváním vychladit, pak mají tu správnou chuť.

Konzerva se zadním hovězím masem je, jak už jsem zmínila, perfektní na přípravu jakéhokoliv jídla z hovězího masa.

Tuhle skleněnou konzervičku mám doma pořád, protože mi velmi usnadňuje vaření.

Hlavně když přijdou děti, a mají chuť třeba na rajskou – je na stole během chvíle. Je to příjemné a rychlé vaření, navíc maso je vždycky měkoučké, takže ho děti snědí vždycky všechno, a bez řečí.

Na eshopu mají ještě přední hovězí a svíčkovou ve skleničce, to jsem zatím ale ještě nevyzkoušela.

Kromě vepřového a hovězího masa na eshopu Goody 77 najdete i dobroty ve skle z masa kuřecího – já mám vyzkoušené Kuřecí maso stehna a Kuřecí maso prsa. Opět můžete použít do teplé i studené kuchyně.

Vynikající je i do pomazánek.

Pokud máte doma milovníka masa, tak mu můžete udělat radost dárkovým balením skleniček s  výborným masem.

U nás doma jsou „masosauři“ všichni chlapi, takže tenhle dárek se vždycky setká s úspěchem.

Dárkové balíčky najdete zde: dárkové balíčky malý a velký
 

Na závěr by vždycky měla přijít nějaká ta třešnička na dortu. I já ji pro vás mám.

Jsou to zabijačkové speciality, které si můžete na eshopu Goody 77 koupit, na kterých si pochutnáte, a to prosím pěkně bez práce.

Já jsem si na chalupu vzala na vyzkoušení dvě sklenice a - s Gulášovou polévkou a Maďarským gulášem.

Tohle tedy není „jen“ maso zavařené ve sklenici, je to hotové jídlo, kde stačí sklenici otevřít a ohřát.

Balení je praktické – 900 ml, stačí tedy v pohodě pro víc lidí.

Gulášová polévka je tradiční polévka podávaná v českých domácnostech.

Asi bychom marně hledali někoho, kdo ji nikdy neochutnal. Je to ideální polévka na dovolenou třeba pod stanem. Krásně zasytí, a v kombinaci s pečivem máte po jídle dost energie a dobře se najíte – pochutnáte si.

Tahle polévka ve skle je výborná, opravdu je velmi příjemně dochucená. Já do ní vnukům přidám vždycky pár brambor a mám uvařeno v cuku letu. Chutná dětem i dospělým, a já nemusím trávit dlouhou dobu u sporáku.

Maďarský guláš ve sklenici je kromě masa dochucený zeleninou (rajčata a papriky), a je vařen podle staré osvědčené receptury.

Není potřeba ho nijak dochucovat, opravdu ho stačí jen ohřát, a budete se olizovat až za ušima. Navařeno bez práce, a chutná jako od babičky.

Vynikající, chutný a lahodný.

Pokud jezdíte na dovolenou třeba pod stan, nebo na vodu, kde ohříváte jídlo v kotlíku, budete tam za kuchařskou hvězdu.

Doporučuji i domů – tuhle sklenici budu mít doma ve spíži pro případ, kdy nestíhám vařit, nebo se mi prostě nechce. Šup šup a je uvařeno! A za velmi přijatelnou cenu.

Guláš i polévka jsou v balení po 900 ml, a pokud si spočítáte maso, ostatní suroviny, přísady a koření, energii a čas při vaření – doma prostě za tak příznivou cenu toto množství neuvařím.

Oba tyto produkty najdete zde: Gulášová polévka a Maďarský guláš.

Co říci na závěr.

Nebudu šetřit superlativy. Mě to prostě chutná.

Jsem strašně ráda, že jsem tyhle sklenice s masovými dobrotami objevila. Opravdu jsem je před dovolenou ještě neznala, dnes už by mi v kuchyni hodně chyběly. Na dobré věci se snadno zvyká.

Proto vám tyhle dobroty doporučuji – opravdu stojí za ochutnání!

Poctivé maso ze Šumavy ve skle – žádná chemie, žádná „éčka“ jenom dobrota a poctivá chuť domácí zabíjačky.

Když tak o tom mluvím – jdu si otevřít jednu tu  výbornou tlačenku ve sklenici.

A vy si můžete prohlédnout celý sortiment eshopu.

Najdete ho zde: eshop Goody 77

Goody77 -kde tradice potkává chuť.

Říká se, že dobré zboží se chválí samo.

To je sice pravda, ale já strašně ráda, když najdu něco opravdu výjimečného a dobrého, dám o tom vědět ostatním. Protože když je co chválit, chválit by se mělo.

Jako třeba u produktů Goody77. Tady ta chvála je fakt zasloužená. Kvalita, kvalita a zase kvalita!

Ale abych začala pěkně popořádku.

Já i můj manžel pamatujeme dobu vesnických zabíjaček, v takovém tom klasickém starém provedení.

Tehdy se zabilo prase, a pěkně postaru se začalo zpracovávat. Něco na ovar, něco do jitrnic a jelit, tlačenka byla vzácná, protože dřív nebyla umělá střívka, a zbytek masa se zavařil, nebo zalil do sádla.

V době, kdy nebyly mrazáky, se maso vařilo, nebo upeklo a zavařilo do sklenic. Sklenice pak v chladné spíži čekaly na další zpracování a snědení.

Časem moderní doba přinesla mrazáky, a maso se začalo mrazit. Rychlejší zpracování, a hlavně odpadla spousta práce s uchováním masa.

Jenže taky odpadla ta možnost maso sebou vzít třeba na výlet, nebo dovolenou. Maso z mrazáku se zpracovává jen doma, na vaření.

Já jsem objevila ono staré kouzlo sklenic s masem a masnými výrobky, které sebou můžete mít i tam, kde není mrazák.

Na dovolenou a volné víkendy s mým mužem rádi jezdíme na vodu, pod stan, a taky k rodičům na chalupu.

Hledala jsem tedy vhodné konzervy, které bych sebou vzala na dovolenou, protože v přírodě není lednice, ani mrazák – maximálně autochladnička. 

Jíst se musí, a vaření v přírodě, nebo na chatě je někdy obtížnější, než doma u moderního sporáku s lednicí po ruce a mrazákem za zády.

Tak jsem úplnou náhodou objevila stránku Goody77, která je plná dobrot z vepřového, ale i hovězího, a kuřecího masa.

Firma Goody77 je výrobcem českých masných výrobků.

Na trhu jsou už 25 let. Maso si sami bourají, a také sami vyrábějí produkty z něj, a zavařují je pěkně postaru – do sklenic. Takže jsou připravené k použití kdykoliv a kdekoliv. Na svačinu, oběd, nebo i na dovolenou.

Jak už jsem zmínila, s výrobky Goody77 jsem se setkala poprvé.

A určitě je budu používat i dál.

Po vyzkoušení jsem totiž tak spokojená, že je budu vozit nejen na vodu a dovolenou, vařím s nimi i doma.

A tlačenka ve sklenici? To je prostě paráda – lahůdka připravená k okamžité konzumaci, a nikdy není oschlá – vždycky šťavnatá a chuťově vyladěná k dokonalosti.

Ještě než se začnu věnovat produktům, co jsem vyzkoušela, bych ráda zmínila, že všechny tyto skleničky s masem můžete mít ve spíži – nemusí být v lednici. Tam je dejte až před tím, než je budete chtít jíst – pokud je tedy budete jíst za studena. U nás to chlapi milují – otevřou skleničku, namažou na chleba, posypou cibulí a mňam…

Tyhle produkty totiž můžete konzumovat jak za tepla, tak za studena.

Co u všech produktů velmi chválím je, že jsou bez rychlosolí a konzervantů a zbytečných „éček“. Tedy opravdu jen vynikající maso kvalitně zpracované.

Protože produkty jsou ve skle, vidíte tedy, co si kupujete. Nevím jak vás, ale mě to naláká ke koupi. Do klasické plechové konzervy nevidím, tady na první pohled kouknu a vím, že ve sklenici je maso a jak vypadá. Vidím, co kupuji.

Konzerv s masovým obsahem mají na eshopu opravdu velký výběr. Co je super a co oceňuji je, že mám kvalitně připravené maso, aniž bych musela stát hodiny u sporáku.

Velmi se mi skleničky s masem hodily na vodě, při stanování a na chalupě. Stačí maso vyklopit do hrnce a ochutit podle toho, co právě vaříte.

Například sklenice s vepřovou panenkou stačila dochutit žampiony a hlívou a byla z toho vynikající večeře.

Konzerva s hovězím masem je fajn na každou omáčku, kde dáváte hovězí maso – jen si ho v hrnci dochutíte. Výhoda je, že nemusíte dávat maso do hrnce na několik hodin – je připravené k rychlému „dovaření“. Já k němu přidám třeba trochu koření, protlak a bylinky, a během chvíle je výborná omáčka na špagety.

Teď vám ve zkratce představím „mňam skleničky“, které mám doma.

Jen je krátce představím, a dám ke každé odkaz na produkt. Abyste si sami mohli produkt prohlédnout, zjistit složení (že opravdu žádná rychlost ani éčka) a případně na eshopu hned koupit.

Lančmít nemusím asi nikomu představovat.

Je to taková klasika, kterou zná asi každý, a každý ho už ochutnal.

Lančmít ve sklenici je připravený k použití, a chutná výborně. Je jemný, hladký, a skvěle dochucený.

Produkt najdete zde: Lančmít

Pak jsou tu „vepřové skleničky“

Tady asi nemusím moc představovat.

Všechny tyto konzervičky jsou vhodné do studené i teplé kuchyně, maso v nich je kvalitní, měkoučké, a chuťově jemné.

Velmi mi vyhovuje, že tam není přidané žádné zbytečné koření, takže jdou použít na vaření čehokoliv. Kdyby bylo maso kořeněné, nešlo by použít do některých jídel, a hlavně by nebylo vhodné pro děti, které moc koření nemůžou.

Takže kdo má rád kořeněné, prostě si dochutí při vaření, nebo na talíři.

Takže které „maso mňamky“ jsem vyzkoušela?

Vepřové maso krkoviceVepřové maso kotletaVepřové maso panenkaVepřové maso kýtaVepřové maso PlecVepřové kolenoVepřové maso bůček – to je favorit našeho dědy. Jen si k němu dá knedlík, trochu zelí a je spokojený!

Z vepřového masa si můžete pochutnat i na tlačence ve sklenicijitrnicovém prejtu a vynikající vepřové pomazánce z pečeného masa.

Tu doporučuji na chutnou svačinu, nebo večeři, protože je opravdu vynikající. Jemná, chutná, lahodná a hned připravená k namazání- není třeba ji nijak dochucovat, chutná báječně.  Tyhle tři pochoutky je ale lepší před podáváním vychladit, pak mají tu správnou chuť.

Konzerva se zadním hovězím masem je, jak už jsem zmínila, perfektní na přípravu jakéhokoliv jídla z hovězího masa.

Tuhle skleněnou konzervičku mám doma pořád, protože mi velmi usnadňuje vaření.

Hlavně když přijdou děti, a mají chuť třeba na rajskou – je na stole během chvíle. Je to příjemné a rychlé vaření, navíc maso je vždycky měkoučké, takže ho děti snědí vždycky všechno, a bez řečí.

Na eshopu mají ještě přední hovězí a svíčkovou ve skleničce, to jsem zatím ale ještě nevyzkoušela.

Kromě vepřového a hovězího masa na eshopu Goody 77 najdete i dobroty ve skle z masa kuřecího – já mám vyzkoušené Kuřecí maso stehna a Kuřecí maso prsa. Opět můžete použít do teplé i studené kuchyně.

Vynikající je i do pomazánek.

Pokud máte doma milovníka masa, tak mu můžete udělat radost dárkovým balením skleniček s  výborným masem.

U nás doma jsou „masosauři“ všichni chlapi, takže tenhle dárek se vždycky setká s úspěchem.

Dárkové balíčky najdete zde: dárkové balíčky malý a velký
 

Na závěr by vždycky měla přijít nějaká ta třešnička na dortu. I já ji pro vás mám.

Jsou to zabijačkové speciality, které si můžete na eshopu Goody 77 koupit, na kterých si pochutnáte, a to prosím pěkně bez práce.

Já jsem si na chalupu vzala na vyzkoušení dvě sklenice a - s Gulášovou polévkou a Maďarským gulášem.

Tohle tedy není „jen“ maso zavařené ve sklenici, je to hotové jídlo, kde stačí sklenici otevřít a ohřát.

Balení je praktické – 900 ml, stačí tedy v pohodě pro víc lidí.

Gulášová polévka je tradiční polévka podávaná v českých domácnostech.

Asi bychom marně hledali někoho, kdo ji nikdy neochutnal. Je to ideální polévka na dovolenou třeba pod stanem. Krásně zasytí, a v kombinaci s pečivem máte po jídle dost energie a dobře se najíte – pochutnáte si.

Tahle polévka ve skle je výborná, opravdu je velmi příjemně dochucená. Já do ní vnukům přidám vždycky pár brambor a mám uvařeno v cuku letu. Chutná dětem i dospělým, a já nemusím trávit dlouhou dobu u sporáku.

Maďarský guláš ve sklenici je kromě masa dochucený zeleninou (rajčata a papriky), a je vařen podle staré osvědčené receptury.

Není potřeba ho nijak dochucovat, opravdu ho stačí jen ohřát, a budete se olizovat až za ušima. Navařeno bez práce, a chutná jako od babičky.

Vynikající, chutný a lahodný.

Pokud jezdíte na dovolenou třeba pod stan, nebo na vodu, kde ohříváte jídlo v kotlíku, budete tam za kuchařskou hvězdu.

Doporučuji i domů – tuhle sklenici budu mít doma ve spíži pro případ, kdy nestíhám vařit, nebo se mi prostě nechce. Šup šup a je uvařeno! A za velmi přijatelnou cenu.

Guláš i polévka jsou v balení po 900 ml, a pokud si spočítáte maso, ostatní suroviny, přísady a koření, energii a čas při vaření – doma prostě za tak příznivou cenu toto množství neuvařím.

Oba tyto produkty najdete zde: Gulášová polévka a Maďarský guláš.

Co říci na závěr.

Nebudu šetřit superlativy. Mě to prostě chutná.

Jsem strašně ráda, že jsem tyhle sklenice s masovými dobrotami objevila. Opravdu jsem je před dovolenou ještě neznala, dnes už by mi v kuchyni hodně chyběly. Na dobré věci se snadno zvyká.

Proto vám tyhle dobroty doporučuji – opravdu stojí za ochutnání!

Poctivé maso ze Šumavy ve skle – žádná chemie, žádná „éčka“ jenom dobrota a poctivá chuť domácí zabíjačky.

Když tak o tom mluvím – jdu si otevřít jednu tu  výbornou tlačenku ve sklenici.

A vy si můžete prohlédnout celý sortiment eshopu.

Najdete ho zde: eshop Goody 77