Vynikající ovocné čaje z eshopu Darka-shop, recenze.

28.06.2022 13:40

 

Nedávno jsem pro vás psala recenzi na vynikající levandulovou kávu a mandle v čokoládě ( recenzi najdete zde: Levandulová káva Darka Shop) z eshopu Darka Shop.

Z kávy jsem velmi nadšená, chutná nejen mě, ale i všem známým, kterým jsem kávu uvařila.

Momentálně ale je venku velké horko, a na kávu ani já, kávomil, nemám ani pomyšlení.

Když si chci odpočinout, relaxovat a načerpat energii, dávám si v létě ledový čaj. Tedy ledový když je horko, horký když prší, nebo třeba když si čtu. To mám ráda pohodu, a horký čaj v dlaních. Pomalu upíjím a je mi fajn.

Na léto si nejraději vybírám čaje ovocné. Pokud jste jako já dlouho pili jen ovocný čaj ze sáčků v supermarketu, asi si říkáte, proč vám tu píšu o čaji. Co je na čaji zvláštního. Prostě si vyberu v marketu krabičku s čajem a doma si ho uvařím. Jenže tyhle čaje možná hodně voní – někdy až příliš – chutnají ale všechny tak nějak podobně, nebo dokonce stejně.

 Já jsem objevila vynikající sypané ovocné čaje na eshopu Darka. Jsou prostě dokonalé, opravdu z ovoce.

O kvalitě produktů z pražírny Darka jsem se přesvědčila už při pití kávy a mlsání mandlí v čokoládě. O tom, že prodávají tak skvělé čaje, jsem ale nevěděla. O to víc jsem z čajů nadšená.

Aromatizované čaje jsou čerstvě míchány na bázi olejových aromat, která jsou šetrná vůči zažívání, mají dlouhotrvající chuť i vůni.

Tyhle ovocné čaje vzal na milost dokonce i můj muž – on je velký milovník čajů, ale těch klasických černých a zelených. Ovocné čaje nikdy nepil, protože říkal, že je to drť špatného plevele v sáčku. Když poprvé ucítil vůni mého ovocného čaje, zvědavě ochutnal. Už si ho dává jako osvěžení taky. Tyhle Darka čaje jsou totiž opravdu z ovoce – kandovaného, nebo lyofilizovaného (sušeného mrazem). V šálku tedy máte opravdu ovoce, které si vychutnáte ve formě čaje.

Na první ochutnání jsem si vybrala čaje dva.  Coco loco pro dceru, která miluje kokos, a pro mě Mango-pomeranč-šafrán.

Čaj Coco Loco je jak název napovídá vyvoněný hlavně kokosovými plátky. Kromě kokosu je tu ale i kandovaný ananas, mango, jablko, ibišek květ a přírodní aroma. Milovníci tropického ovoce si tady přijdou na své. Čaj příjemně voní, chuť je vyvážená a je velmi osvěžující.

Co mě ale dostává do kolen je chuť a vůně čaje Mango-Pomeranč-Šafrán.

Lidi to vám je vůně, když zalijete ovoce v hrnečku. Šafrán v čaji jsem moc neznala, ale dodává čaji úžasnou chuť. Tenhle čaj okouzlí nejen vůní -  provoní okamžitě celý pokoj, ale hlavně chutí. Obsahuje mango, pomeranč, ananas, jahody a divoký šafrán.

Směs je namíchaná opravdu skvěle.

Chutná mi horký i studený. Je lahodný a osvěžující. Tenhle čaj milujeme doma úplně všichni.

Z ovocných čajů je asi nejlepší, jaký jsem ochutnala. Když si budete chtít o dovolené užít nějaký skvělý nápoj, zkuste si uvařit tenhle čaj, a nalít ho na ovoce s ledem (já dávám pomeranče oloupané a nakrájené na kousky) a pak v klidu na lehátku popíjet, ujídat a relaxovat. Prostě dokonalá chvilka s dokonalým čajem.

Čaj nás všechny provází každým dnem. Proto ho často vnímáme jako běžnou a obyčejnou věc. Je ale fajn občas vystoupit z každodenní rutiny a vyzkoušet něco nového. Třeba jiný čaj, než jste doposud pili. Pokud to ale uděláte, vybírejte si kvalitu – ať si pochutnáte a užijete relax.

Já jsem si vybrala svého favorita mezi ovocnými čaji na eshopu společnosti Darka.

Darka je česká rodinná firma, která se produkci čajů a káv začala věnovat už v roce 2008. Za tu dobu vyrobili spoustu dobré kávy a čajů. Kávu si sami praží, čaje mají vždycky z prvotřídních plantáží.

Čaje jsou baleny do kvalitních znovu uzavíratelných sáčků. Čaj tak vydrží dlouho čerstvý a voňavý.

Prostě – dělají to dobře a já mám radost, že jsem tyhle čaje ochutnala.

Pokud si, jako já, chcete pochutnat na vynikajících ovocných čajích, klikněte zde: ovocný čaj Coco Loco a ovocný čaj Mango-Pomeranč-Šafrán.

 

Nemáte rádi ovocný čaj? Nebo si chcete i v létě dát šálek výborné kávy přímo z pražírny? Pak klikněte zde: eshop pražírny Darka Company

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: