Levandulová káva mletá od Darka Company a mandle v čokoládě a skořici - ideální relax. Určitě ochutnejte, ta chuť je luxusní.

25.04.2022 13:48

 

 

Venku není nic moc počasí. Jaro si tedy představuji úplně jinak. Protože u nás pršelo, byli jsme doma a odpočívali. Relaxovala jsem s knihami a k tomu jsem si uvařila kávu. Výbornou kávu s levandulí od Darka-shop.cz.

Káva s levandulí je jedinečná a skvělá – spojuje totiž mé dvě lásky – ke kávě a k Provence (a s tím i k levanduli).

O lásce ke kávě nemusím vůbec dlouze psát – stačí shrnutí do dvou slov: Jsem kávomil.

Bez kávy nefunguju. Ráno ještě se zalepenýma očima mířím ke kávovaru nebo varné konvici a stavím vodu na kávu. Teprve když se kuchyní rozvoní káva, a já si dám první doušek, jsem spokojená. Proto si vybírám kvalitní a dobré kávy – chci si pochutnat, začít den příjemným zážitkem.

Druhá láska je láska k Provence – mně se ta krajina opravdu moc líbí – jasně, že na první dobrou mě napadne levandule, hned nato pak krásné malé rodinné kavárničky, nebo třeba divocí koně a krásná příroda. Levandule je ale s Provence spojená asi nejvíc. Mám ji ráda. Levandule je známá hlavně svou charakteristickou a nezaměnitelnou vůní. Používá se i jako léčivá bylinka – třeba na úzkosti, nebo na bolest, je antiseptická, dezinfikuje, a má ještě spoustu dalších příznivých účinků.

Levandule má ale i příjemnou sladkou chuť. Už jsem jedla marmeládu s levandulí, levandulový cukr, sirup s levandulí, dokonce i čokoládu s levandulí, a celkem jsem si pochutnala. S chutí jsem proto ochutnala kávu s levandulí. Musím říct, že chuť kávy a levandule se skvěle doplňují. Nádherně se prolnou.

Na chuť je tahle káva výborná. Trošku jsem se obávala, jestli výrazná levandule nepotlačí příliš mou oblíbenou vůni kávy, a hlavně její chuť. Proto jsem k prvnímu ochutnání přistupovala celkem opatrně – co kdyby mi to nechutnalo, že? Bála jsem se zbytečně.

Levandule je přidávána do kvalitní kávy – do Brazilské kávy Arabica Organic s čokoládovou chutí. V kávě je cítit i jemná příchuť oříšků. Kvalitně pražená káva je v kombinaci s levandulí opravdu úžasná. Moc mi chutná. Příjemně voní, a lahodně chutná. Na relax je tahle káva jako dělaná. Pokud máte rádi chvíle relaxu a uklidnění s kávou, dejte si tuhle levandulovou.

Když už jsme u relaxu a odpočinku – kromě kávy většinou oceníme při odpočinku i něco dobrého na zub. Pro tyhle chvíle jsou jako dělané mandle v mléčné čokoládě se skořicí.

Káva a tyhle mandle v čokoládě jsou zárukou blaženosti a krásné chvíle. Jen dámy pozor – lepší je odsypat si na mističku počet mandlí, které chcete sníst. Jsou tak dobré, že se pak těžko přestává – prostě sedíte a ruka sama sahá do sáčku pro další a další dobrotu. Pokud nemáte odsypáno, najednou koukáte a půl sáčku je snědeno. Mňam. Jen na ty mandle pomyslím, mám na ně chuť.  Ale občas si zahřešit je potřeba, a babička vždycky říkávala, že čokoláda je dobrá na nervy. Já k tomu přidávám, že skořice je zase dobrý spalovač tuků, takže v kombinaci s čokoládou a mandlí je to vlastně našim nervům velmi prospěšné – prostě je fajn si nevyčítat mlsání a občas si dopřát nějakou super dobrotu.

Až si budete chtít užít chvilku jen pro sebe – uvařte si levandulovou kávu a dejte si k ní mandle v čokoládě a skořici. Je to relax na maximum.

Káva s levandulí i tyhle super mandle v čokoládě a skořici jsou z eshopu Darka-shop.cz.

Společnost Darka Company je na českém trhu už od roku 2008. Je to firma s bohatým portfoliem nabídky kvalitních káv a sypaných čajů, a nyní už i sušeného ovoce, koření a čokolády. Ve vlastní pražírně denně praží výběrovou plantážní kvalitní 100% Arabiku. Nabízejí jen tu nejlepší ručně sbíranou plantážní 100% kávu Arabika. V nabídce jsou kávy s certifikacemi SCA, Rainforest, Organic, Maragogype, Microlot a speciality. V nabídce je 50 druhů plantážních výběrových káv a 11 druhů kávových degustačních menu. Stačí si jen vybrat podle vlastní chuti.

Já vám doporučuji – ochutnejte kávu s levandulí.

Kávu si můžete koupit po kliknutí zde: káva s levandulí.

Pokud máte chuť na něco sladkého, dejte si mandle. Koupit si je můžete zde: Mandle v mléčné čokoládě a skořici.

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: darka-shop.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: