Rehabilitační, zdravotní a relaxační baleríny DUX Lena z materiálu DUFLEX se tak dobře nosí, že si je nebudete chtít zout.

03.05.2021 14:42

 

Dnes bych vám chtěla představit boty Balerina Lena z materiálu Duflex.

S materiálem Duflex už mám zkušenost – už mám z tohoto materiálu nazouváky, ve kterých jsem pohodlně odchodila loňské léto (recenzi a odkaz najdete po kliknutí zde: boty Dux).

Proto jsem celá natěšená vyzkoušela baleríny z Duflexu. Těšila jsem se na jaro jako malá holka, jen abych už je mohla nosit. Já jsem je tedy nosila už doma a v práci, abych je vyzkoušela, ale chtěla jsem vědět, jak se v nich bude chodit venku. Materiál Duflex mne tak trochu fascinuje tím, jak krásně se přizpůsobí noze.  Je to prostě paráda.

Baleríny Lena jsou lehoučké, sotva je na noze ucítíte. Byla jsem trochu zvědavá, jestli nebudu cítit došlap na kamínky, ale je to v pohodě. Dokonce jsem je zkoušela i na štěrku, abych zjistila, jestli podrážku kamínky nepoškodí, nebo mne nebudou píchat do chodidla. Obavy jsem měla – abych si přeci jen boty nějak nepoškodila. Zvědavost ale byla silnější, než strach, a tak šup na kamení. Boty obstály na jedničku. Kameny ani kamínky jim nevadí. Jasně – po střepech bych v nich netancovala, ale  na běžné nošení je to bez obav.

Baleríny mají uvnitř boty podporu klenby, a celý vnitřek je plný takových masážních hrbolků. To když jsem viděla poprvé, měla jsem strach, jestli z toho povrchu nebudou bolet nohy. Noha ale po chviličce přestala vnímat, že by v botě bylo něco, co není obvyklé.

Materiál Duflex je totiž tak super, že působením tepla vaší nohy se zahřeje, a přesně se noze přizpůsobí. Je to, jako kdybyste měli pohodlnou ponožku. Noha je jako v pokojíčku.

Já bych tyhle baleríny doporučila i jako pracovní botu pro všechny, co jsou déle na nohách. Chodí se mi v nich opravdu pohodlně, došlap je měkký. Já většinou došlapuji hodně na paty, a taky dupu. Po celém dni mne pak bolí nohy. Někdy tak, že mám pocit, že už si na ně nestoupnu. V balerínách, které mají příjemný došlap, a ještě zespodu lehce masírují chodidlo a podpírají nožní klenbu, ten pocit těžkých a bolavých nohou mám jen málokdy. Cítím běžnou únavu, ale není to ta nesnesitelná. Díky opoře klenby mám i pocit, že tolik nedupu. To ale může být i subjektivní pocit, protože podrážka je měkká, a tlumí nárazy o podlahu – nejenže je to lepší pro paty, ale i to dupání je tím eliminované.

Pokud nechcete nosit boty v práci, určitě si je zabalte na dovolenou, nebo i na zahradu. Chodí se v nich dobře, a nevadí ani, když je mokro. Jediné omezení mají: nenechávat je ležet na přímém slunci. Běžné nošení v horku samozřejmě nevadí, vadí jen nechat boty ve slunečním žáru ležet déle.

Boty jsou prakticky bezúdržbové – prostě je jen opláchnete vodou a jsou zase čisté, a připravené k použití. Zajímavé je, že nemám pocit, že by se mi nohy v botách potily. Kouzlo materiálu Duflex…

A co že je ten zázračný materiál Duflex?

DUX je ergonomicky tvarovaná bota z velice kvalitního a jemného termoaktivního materiálu DUFLEX®*. Jde o částečně prodyšnou, nestárnoucí gumovou hmotu s uzavřenými buňkami. Při zatížení a zahřátí bota měkne a dochází k ideálnímu rozložení zátěže, tlumení otřesů a dostavuje se pocit maximální pohody a relaxace.

Celoplošný kontakt nohy s podložkou napomáhá aktivaci receptorů vysílajících do centrálního nervového sytému důležité informace potřebné ke správnému aktivnímu pohybu.

Obuv DUX drží  známku "sehr gut" německého časopisu Öko_Test.

ÖKO-TEST je evropským barometrem kvality a kvalifikovaným doporučením pro výběr testovaného zboží. Testovaný pár DUX červené (2008) resp. modré (2018) barvy prokazuje, že boty DUX a jejich materiál DUFLEX®* neuvolňují rakovinotvorné látky, např. ftaláty které uměle změkčují hmotu. V roce 2008 proběhl veliký srovnávací test Öko-Testu kde červené DUXy získaly jako jediný výrobek z testovaných známku "sehr gut". Po deseti letech se podařilo tuto známku potvrdit, tentokráte byly pro test vybrány DUX barvy Navy XXL.

 

Baleríny Lena jsou černé barvy, přes nárt mají pásek zdobený kamínky.

A jaké je shrnutí na závěr?

Z materiálu Duflex mám skvělý pocit. Je mi velmi příjemný. Líbí se mi, že se  bota krásně přizpůsobí noze.

Boty jsou lehoučké, prodyšné, mají oporu klenby a tlumí otřesy při došlapu.

 Výsledkem toho je, že nohy ani po celodenním chození díky těmto botám nebolí.

Přestala jsem dupat, a protože otřesy jsou tlumené, nebolí mne paty. Díky měkčímu došlapu mne ale nebolí ani kotníky. A  protože námaha nohy je menší – nohy neotékají. Paráda.

Pokud hledáte boty na jaro a léto, které můžete nosit do práce i na běžné nošení, zkuste baleríny z Duflexu. Materiálu, který se teplem vašeho těla krásně přizpůsobí noze. Jsou pohodlné, a zdravotně nezávadné. Nosit je můžete klidně i v dešti – nepromoknou.

Ještě bych chtěla upozornit, že tyhle baleríny mají jiné číslování, než jsme zvyklí. Pokud nemáte zkušenost s obuví z Duflexu, raději si berte o velikost větší. Já mám běžně nohu 36, a baleríny XS jsou mi úplně akorát – u 37 velikosti nohy už by mi asi byly malé.

Pokud si chcete prohlédnout DUX baleríny Lena, nebo nějaké jiné boty z kouzelného Duflex materiálu, klikněte zde: boty-dux.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: