Boty DUX - láska na první došlápnutí. Žádná bolest nohou, oteklé kotníky, nebo bolavá kolena - stačí se správně obout.

03.12.2020 15:52

 

Dux – relaxační obuv

 

Úplnou náhodou jsem na internetu objevila boty DUX. Vůbec jsem před tím o materiálu Duflex, ze kterého jsou vyrobeny, neslyšela. Byla jsem proto opravdu hodně zvědavá, jak inovativní materiál to je.

Boty vypadají jako klasické Crocs, které všichni známe, tím ale také veškerá podobnost končí. DUX obuv má tvar pantofle (nebo chcete-li nazouváku) s uzavřenou špičkou, lze je nosit buď jako pantofle, nebo jako sandály – to když si přes patu nasadíte pásek, který drží botu na noze.

V čem jsou tyhle boty jedinečné, je jejich materiál. Pokud to hodně zjednoduším, když je máte na noze, tak se teplem vaší nohy bota noze přesně přizpůsobí, takže je velmi pohodlná.

O materiálu a jeho vlastnostech si nechci nic vymýšlet, proto vám jeho popis okopíruji s ze stránek eshopu boty-dux.cz.:

Relaxační obuv DUX je vyrobena z originálního materiálu DUFLEX® s ojedinělými viskoelastickými vlastnostmi. Ten odlišuje boty DUX od ostatních výrobků. Díky němu DUX dokonale tlumí / absorbuje otřesy a poskytuje tak úlevu přetíženým kloubům pohybového aparátu. Zároveň, díky pocitu mírné nestability, nutí tělo k vyrovnání vzpřímeného postoje a k jeho opakovaným korekcím. Minimalizují únavu a pocity těžkých nohou. Dostatečný prostor pro prsty zvyšuje pocit pohodlí. Jak ukázaly výsledky testování německého časopisu ÖKO -TEST (07/2008), materiál DUFLEX® je ojedinělý i tím, že z něho nedochází k uvolňování karcinogenních látek, které mohou pronikat do těla přes pokožku nohou. 

 

Že jsou boty DUX velmi výjimečné, jsem si uvědomila hned, když jsem je poprvé obula.

 Jsou neskutečně měkké, jako když se vám noha dotkne mechu.

Musím říct, že ten pocit při došlapu je opravdu velmi příjemný. Oceňuji ho hlavně,  když jsem celý den na nohou.

Boty lze nosit jako domácí obuv, nebo i jako pracovní, samozřejmě třeba i na dovolené někde u vody. Vždycky se budete cítit pohodlně. Boty totiž právě díky tomu skvělému měkkému došlapu tlumí všechny otřesy. To měkké došlápnutí je opravdu příjemné, a uvědomíte si to hlavně večer.

 Po celodenním stání na nohou, nebo pohybu v práci si najednou uvědomíte, že vás nebolí nohy. A nejen chodidla, ale nebolí ani kotníky a kolena. Boty tak odpruží tvrdý došlap, že se mi ulevilo od všech bolestí nohou. Když nebolí nohy, nijak si neulevujeme a nekroutíme se, tudíž i proti bolesti zad je tohle obutí prima.

Já nosím boty DUX jako pantofle, kdo ale má raději když mu bota pevně drží na noze, může si přetáhnout přes patu pásek.

Další věc, kterou mám na těchto botách ráda je to, že nekloužou.

Jejich podrážka je vyrobena tak, aby neklouzala (pozor ale na mokrých plochách pokud boty do hladka ošlapete, tam samozřejmě už klouzat budou). Já chodím často po linu, dlažbě a plovoucí podlaze – tedy tam, kde většina klasické domácí, pracovní a volnočasové obuvi klouže. Boty DUX naprosto nekloužou.

Okamžitě mne napadlo, že tyhle boty by byly super třeba pro staré lidi – jsou pohodlné, dostatečně široké aby nohu nemačkaly, dají se páskem upevnit přes patu, jsou měkké na došlap a nekloužou – tedy přesně všechny benefity, které uvítáme u obuvi pro seniory. Pokud tedy chcete kvalitní botu nejen pro sebe, ale i třeba pro maminku, tatínka, dědečka, nebo babičku, tyhle boty určitě ocení.

Asi jsem nezmínila hmotnost bot – materiál je velmi lehký, váhu boty vůbec necítíte.

Příjemné při obutí je i to, že boty vás nikde netlačí. Právě díky materiálu, který se teplem vaší noze přizpůsobí, nebudete mít žádné otlaky na prstech u nohou, nebo na kloubech prstů. Ocení to hlavně ti, kdo mají problém s vbočeným palcem – já toto velmi oceňuji. Je to první bota, která se přizpůsobila tvaru mé nohy tak, že mne nijak neomezuje v pohybu, netlačí a dobře sedí.

Jediné na co je třeba dávat si pozor je horko a žár. Pokud boty budete vystavovat horku, nebo slunečnímu žáru, tak se zdeformují. Nosit na slunci venku je samozřejmě můžete, ale po vyzutí (třeba u bazénu) není doporučováno nechávat je na přímém slunci. To je ale asi jediné omezení.

Velikosti bot jsou dostačující – vybere si každý – ten, kdo má nohu malou jako Popelka, i ten, kdo má nohu velikou. DUX relaxační obuv je totiž vyráběna od velikosti 34 do velikosti 48.

Boty DUX  splňují i certifikát kvality:

 V roce 2008 proběhl veliký srovnávací test Öko-Testu kde červené DUXy získaly jako jediný výrobek z testovaných známku "sehr gut". Po deseti letech se podařilo tuto známku potvrdit, tentokráte byly pro test vybrány DUX barvy Navy XXL.

Právě boty DUX Navy jsou boty, které jsem si vybrala na vyzkoušení já.

Jako vždycky u mne – co je modré, je dobré, a já modrou barvu miluji. Přiznávám ale, že tyhle boty bych ráda nosila, ať by byly v jakékoliv barvě. Tak pohodlné a příjemné pracovní (nebo volnočasové a domácí) boty jsem zatím ještě neměla. Od první chvíle, kdy jsem strčila nohu do DUX pantofle, a cítila to neuvěřitelně měkké mechové došlápnutí, si je nemůžu vynachválit, a doporučuji je všem, které potkám.

Boty nosím už přes měsíc, abych je důkladně vyzkoušela. Nosila jsem je v nemocnici, doma, i jako pracovní obuv. Klidně v nich vybíhám i ven, pak je prostě jen opláchnu pod vodou a nosím zase doma. Po měsíci nošení jsem zjistila, že už nemám večer pocit těžkých a bolavých nohou, a neotékají mi kotníky. I bolest v kolenou už skoro nemám, a bolest v kříži se velmi zlepšila. Je mi jasné, že jsem už ve věku, ke kterému bolest nohou a zad prostě trochu patří, je ale fajn, že jsem objevila způsob, jak bolest o hodně zmenšit – a to kvalitní a pohodlnou botou DUX.

Boty z tohoto super materiálu jsou vyráběny v několika typech a druzích pro děti i pro dospělé.

Vybrat si můžete z klasických pantoflí, z pantoflí typu „žabky“, dokonce i baleríny a tenisky. Ty jsem zatím ještě nezkoušela, ale jsem velmi zvědavá, jestli budou také tak neuvěřitelně pohodlné, jako boty, které jsem zkoušela, a které tak ráda nosím. Pokud je zkusím, budete určitě první, komu se tím pochlubím.

Pokud si chcete prohlédnout boty, které mám já, klikněte zde: DUX relaxační obuv námořní modrá.

Celý sortiment eshopu si prohlédněte po kliknutí zde: boty-dux.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: