Recenze na vynikající prací gely Laguna od společnosti Zenit Čáslav.

04.07.2022 13:26

 

Nedávno jsem psala recenzi na parfémy na prádlo od společnosti Zenit Čáslav (recenzi najdete zde: parfémy na prádlo).

S těmito parfémy jsem byla a jsem i nadále moc spokojená. Krásně provoní prádlo v sušičce, a to i takové prádlo, které vyžaduje speciální praní, a nesmí se na něj použít aviváž. Díky parfémům na prádlo jsem objevila další produkty společnosti – tentokrát jsou to prací gely a aviváž.

Společnost Zenit Čáslav mám ráda – její produkty dobře znám, používám je od chvíle, kdy společnost začala vyrábět a prodávat svoje výrobky. Je to už dlouho – od roku 1992. Ona tedy společnost je ještě starší. Vlastní firma vznikla roku 1992, ale protože v roce 1993 privatizovala část podniku vyrábějícího detergenty a mycí pasty na ruce Kosmos Čáslav, sahá historie výroby některých produktů až do roku 1910. Postupem času se výrobky mění – modernizují. Co ale zůstává je jejich kvalita. Tedy alespoň já mám s výrobky z Čáslavi zatím jen tu nejlepší zkušenost.

Tentokrát jsem dostala na vyzkoušení tři prací gely a jednu aviváž. Prací gel na dětské prádlo, prací gel na sportovní prádlo a univerzální prací gel, ke kterému je zároveň i aviváž.

Prací gel Laguna na dětské prádlo je zároveň vhodný i pro všechny s citlivou pokožkou.

Protože máme v rodině několik lidiček s ekzémem, tak jsem gel vyzkoušela na prádle pro nejmladšího vnuka, pro staršího vnuka i pro dceru, která má hodně citlivou pokožku, a spoustu pracích gelů nemůže vůbec používat.

Gel jemně a příjemně voní. To mám ráda, protože u miminek a malých dětí výrazné vůně nejsou podle mě moc vhodné. Tenhle gel voní čistotou.

 Jako když se miminko umyje dětským mýdlem a pak krásně voní. Vůně je mi velmi příjemná.

Pracích dávek je 42 při objemu lahve 1,5 l.

Vydrží tedy dlouho, a poměr cena objem je skvělý.

Zkoušeli jsme prát i prádlo potřísněné nejmladším vnukem dětskými výživami a kaší s ovocem. Skvrny pouští celkem dobře. Překvapilo mě, že většina skvrn od běžného ušpinění se vyprala dobře hned při prvním praní (i bláto a tráva), na skvrny od ovoce jsem ale radši použila odstraňovač skvrn, protože ty fleky byly opravdu pořádné. Co mi ale dělá radost je, že citlivá pokožka je po vyprání v tomto prádle opravdu v klidu. Žádné drbání, ani vyrážka. Pokud tedy máte malé dítě, nebo citlivou kůži, doporučuji tento dětský prací gel.

Gel si můžete prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: prací gel Laguna na dětské prádlo

Další gel, který jsem zkoušela je Laguna sportovní.

Tenhle gel využívám nejraději a nejčastěji.

Při objemu 1,5 litru je v něm 42 pracích dávek, stačí ale opravdu i jen trochu a dělá zázraky.

 Tenhle gel je určený na praní sportovního prádla, a hlavně prádla funkčního. Neobsahuje totiž žádné fosfáty, optické zjasňovače ani bělidla.

Na funkční prádlo a třeba i na zimní bundy není doporučováno používat aviváž, s tímhle sportovním gelem ale na provonění žádnou aviváž nepotřebujete.

Co totiž skvěle dokáže, je odstranit jakýkoliv zápach z prádla – pot při použití běžných pracích gelů ze sportovního prádla bývá někdy cítit, po použití tohoto sportovního vůbec.

Uvedu příklad, kdy tento gel odstranil nepříjemný zápach z prádla. Když jsem si koupila svetřík, který zřejmě absolvoval dlouhou plavbu lodí v kontejneru – prostě smrděl. Moc se mi líbil, takže jsem měla obavy, že ho nebudu moct nosit, při běžném praní v pracím gelu totiž ten zápach pořád byl trochu cítit a nebylo mi to příjemné. Po vyprání ve „sportovním gelu“ zápach zmizel!

Pokud máte v rodině kuřáka, a vadí vám, že jeho prádlo je cítit kouřem, vyperte ho v tomto gelu! Perfektně odstraní zápach cigaretového kouře!. Tenhle gel je pro mne nejlepší. Krásně voní, a dobře pere. Není potřeba používat aviváž.

Pokud si chcete tento gel prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: prací gel Laguna sportovní

Poslední prací gel, který jsem testovala je prací gel Laguna univerzální a k němu aviváž.

Prací gel Laguna univerzální i aviváž nádherně voní.

Objem lahve pracího gelu je 1,5 litru a obsahuje 42 pracích dávek. Aviváž 1 litr obsahuje 33 pracích dávek.

Jak název napovídá, aviváž je opravdu univerzální – je vhodná na barevné i bílé prádlo. To je super, protože nemusíte myslet na to, abyste doma měli několik pracích přípravků. Jedna lahev – a v pohodě vyperete jakékoliv prádlo.

Co je na tomhle pracím prostředku super, je, že má protižmolkovou úpravu – to je hlavně u triček super. Žádné otravné žmolky, jen krásně čisté a voňavé prádlo. Pere dobře a moc hezky voní. Perfektní je na ložní prádlo a ručníky – tam je po přidání aviváže příjemné se prádla dotýkat (je nádherně hebké), a ještě příjemnější cítit jeho vůni.

Pokud si chcete tento prací gel prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: prací gel Laguna univerzální.

Na závěr tedy malé shrnutí. Jsem moc ráda, že jsem mohla vyzkoušet prací gely Laguna, a moc děkuji společnosti Zenit Čáslav za poskytnutí gelů k recenzi.

 Při praní u těchto gelů už zůstanu. Jsou totiž opravdu dobré – vyperou dobře prádlo, jsou k němu velmi šetrné a nádherně voní.

 V poměru cena – kvalita jsou opravdu vynikající.

Prací gely od Zenitu si může dovolit každý. Nejsou drahé a určitě vás překvapí jako mě tím, jak dobře se v nich pere. Já jsem zatím od Zenitu Čáslav používala spíš čistící prostředky, tyhle prací gely jsem neznala. O to raději jsem, že jsem je objevila.

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment výrobků společnosti, klikněte zde: Zenit Čáslav eshop

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: