Recenze na boty Prestige bílé z eshopu Dobrytextil.cz. Boty na sport, pracovní boty, vhodné i pro lidi s ortopedickými potížemi.

13.03.2023 16:49

 

 

Když jsem si na eshopu Dobrytextil.cz vybírala skvělou šedou dlouhou mikinu (recenzi na ni najdete po kliknutí zde: mikina šedá dlouhá), objevila jsem úplnou náhodou boty Prestige.

K těmto botám mám velmi kladný vztah. Jsem pamětník, proto si pamatuji na dobu těsně po revoluci, kdy se tyto boty Prestige v bílé barvě objevily na trhu. Byla jsem z nich nadšená. V podstatě jsem po prvním obutí byla tak trochu jako „v ráji pro nohy“. Po těsných a tvrdých „socialistických“ botách moje noha vklouzla do boty s měkkou podrážkou, a velmi příjemnou stélkou.

Na patách mají tyto boty tak šikovné „polštářky“, že jsem z nich neměla nikdy puchýře. A to mám paty opravdu citlivé. Polštářky jsou jako polstrování i kolem kotníků.

Bota to byla vždy pohodlná a velmi unikátní. A protože tahle super bota je unisex – nosili jsme Prestige po čase všichni. To pohodlí prostě bylo dokonalé. Naneštěstí se po čase tyhle boty objevily v tržnicích v příšerné kvalitě (ale za poloviční cenu), a Prestige se tak staly minulostí, pozapomnělo se na ně.

Když jsem Prestige na eshopu Dobrý textil objevila, skoro jsem zajásala. Prodávají tu ony staré dobré "Prestiže" – přesně takové, na jaké jsem si pamatovala.

Prestige jsou tradiční české boty, vyráběné firmou Moleda ve Štípě u Zlína. Kůže pochází z italských koželužen, svršky se šijí na Slovensku. S touhle botou si tedy koupíte kvalitu – kvalitu boty, která je kvalitní a neničí nohy.

Přesně takové boty potřebuji pro manžela. Je celý den na nohou. Ať už v běžném životě, nebo při 12 hodinových směnách v práci.

S botami má celkem problém. Ono stát 12 hodin na nohou, to už je docela náročné, a když ještě celých těch 12 hodin obíháte stroje, dostanou nohy pořádně zabrat. Kvalitní boty jsou tak nutné.

Boty Prestige bílá jsou boty určené na běžné nošení, i jako boty pracovní. Tyhle boty splňují požadavky na bezpečnost a ochranu zdraví, a jsou certifikované jako pracovní obuv dle ČSN EN ISO 20347:2005.

Podrážka je odolná proti olejům.

Manžel má trochu vyšší nárt a širší nohu. V těchto botách se po obutí cítí skvěle. Nic netlačí, nemačká. I přes vyšší nárt jdou boty skvěle obout a nohu neomezují. Tkaničky umožní zavázat si boty podle potřeby – nohy s vyšším nártem nejsou omezeny.

Kvalitní podrážky absorbují energii a tlumí nárazy. Tím šetří nejen nohy, ale klouby a záda. Jsou tak vhodné i pro lidi, kteří trpí ortopedickými problémy – jako zdravotní obuv.

Bílé Prestige jsou díky materiálu vhodné do sucha i do mokra.

Jsou protiskluzové za sucha i za mokra.

Mají děrovanou špici – to je super na dýchání pro všechny, kterým se potí nohy. Noha v botách větrá, takže se nezapaří ani v horku, a nepotí se. Díky tomu nohy ani po delším obutí nejsou zapařené- a nesmrdí.

Samotná bota je lehoučká- ve velikosti 42, kterou jsem brala pro manžela, váží jen 449 g. To je oproti běžným pracovním botám neuvěřitelně nízká váha.

Bota má svršek z přírodní usně opatřený PU fólií pro snadnou údržbu. I špína z továrny jde z bot dobře omýt. Proto není třeba bát se bílé barvy. Podrážka je u staršího typu celá bílá, u novějších typů má šedou barvu. Podrážka je odolná olejům.

Pokud si vezmete boty na sport, i tady oceníte měkký došlap. A také reflexní prvek – nápis PRESTIGE na patě – budete při běhu vidět i ve tmě a to je důležité pro bezpečnost.

Manžel má z bot velkou radost. Konečně ho po práci nebolí nohy z těžkých nekvalitních pracovních bot. Tyhle Prestiže jsou jako pohlazení pro nohy – to pohodlí si uvědomíte po prvním obutí.

Ale ještě jednou upozorňuji – pokud chcete pohodlí kvalitní Prestige, kupte si tu naši, českou, kvalitní. Pokud půjdete kupovat Prestige do tržnice, nepočítejte s benefity tohoto obutí.

Tady platí to, že na kvalitní obuvi se nevyplatí šetřit.

  • svršek – italská kůže opatřená speciální fólií pro snadnou údržbu a dlouhou životnost
  • podšívka - měkké bavlněné froté
  • kotník -  molitanové polštářky, které se starají o maximální pohodlí kotníku
  • podrážka - vysoký dvoudílný polyuretan, který zaručuje maximální komfort a chůzi jako po mechu

• všechny materiály jsou zdravotně nezávadné

• kvalitní podrážky absorbují energii a tlumí nárazy, čímž šetří pohybový aparát. Jsou tak vhodné i jako zdravotní obuv pro lidi s některými ortopedickými problémy

• jsou protiskluzové za sucha i za mokra

• reflexní prvek - nápis PRESTIGE na patě

• děrovaná špice pro lepší dýchání obuvi

Já mám tyhle Prestige z eshopu Dobrý textil, a jsem velmi spokojená.

Pokud si chcete boty prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: boty Prestige bílé.

 

Nelíbí se vám bílé Prestige? Na eshopu Dobrý textil najdete Prestige i v jiných variantách, než bílé barvě. Nebo třeba úplně jiné boty, a oblečení, stačí si vybrat.

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: Dobrytextil.cz

 

Na závěr je tu třešnička na dortu: exkluzivní sleva 15% na celý sortiment eshopu platná až do konce května. Stačí v prvním kroku objednávky v nákupním košíku zadat kód JANA

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: