Zničte špínu a nečistoty hravě s tyčovým vysavačem Leifheit

13.08.2018 15:05

Léto. Doba dovolených odpočinku, koupání – období, které máme moc rádi. Kromě těch prima a zábavných věcí je tu ale také spousta prachu, písku, který si přineseme na sobě z pláže, srsti z našich domácích mazlíčků (v létě mám vždycky pocit, jako by zvířata vyměnila srst alespoň dvakrát,kolik chlupů z nich opadá), a také všudypřítomných drobečků, které naši dvounozí miláčci všude za sebou nechávají. A tak v létě musíme mnohem častěji sáhnout po smetácích a vysavačích.

A protože nerada vytahuji velký vysavač, všechny tyhle drobné nečistoty jsem vždycky klasicky zametala. Až dotazy některých z vás mne navedly k tomu, abych pro vás vyzkoušela tyčový akumulátorový vysavač.

Zvolila jsem Leifheit tyčový vysavač Regulus Power Vac 2 v 1 (11926). Zvolila jsem ho, protože podle parametrů má silnou 20 V baterii, a taky proto, že Leifheit výrobky mám moc ráda. Jsou kvalitní, moderní a moc hezky vypadají (mají moderní design a vkusnou zelenobílou barvu).

Tyčový vysavač Regulus Power Vac 2v1 mne zaujal ale ještě jednou věcí – kromě klasického vysavače ho jedním „cvaknutím“ můžete použít i jako ruční vysavač.

A protože i pro mne byla zkušenost s tyčovým akumulátorovým vysavačem nová, do otestování jsem se pustila s opravdu velkou zvědavostí a elánem.

Vysavač přišel v hezké krabici poměrně malých rozměrů a nízké hmotnosti. A opravdu se do ní celý vysavač vešel – to je jeho první skvělá vlastnost – je velmi skladný.

Se složením jsem neměla žádné potíže, návod je velmi srozumitelně nakreslený, takže stačí pár kliknutí a cvaknutí a máte vysavač připravený. Při ukládání do skříně stačí sklopit rukojeť vysavače a zjistíte, že opravdu nezabere příliš místa. Pak už jen stačí nabít baterii a začít vysávat.

Baterie je nabitá jen za zhruba 3,5 hodiny, a vysavač vydrží v provozu zhruba 40 minut při provozu ECO. K nabíjení dochází v nabíjecí stanici.

 Kolečka u vysavače jsou měkká, není se tedy třeba bát poškrábání povrchu plovoucí podlahy nebo dlažby.

Vysavač má dva stupně vysávání – ECO a TURBO. Eco stupeň v pohodě zvládl na pevných površích běžné nečistoty. Turbo stupeň je vhodný spíše na koberce a těžší nečistoty.

Překvapila mě i poměrně nízká hlučnost vysavače.

Vysavač je bezsáčkový – nemusíte se tedy obávat, že zapomenete koupit sáčky, stačí vyjmout zásobník na nečistoty a vysypat, Micro filtr je omyvatelný, stačí ho tedy opláchnout pod vodou.

Spodní část vysavače určená k vysávání podlah je v rozích chráněna gumou – ani při nárazu do zdi nebo nábytku nedojde k jeho poškození. Uvnitř nástavce je rotující kartáč s technologií Duo-Bristle pro lepší sbírání nečistot – řada měkkých štětin na prach, vlasy a chlupy, řada tvrdých štětin na tvrdší a větší nečistoty.

 Prima je i led osvětlení na nástavci – pokud vysáváte za šera, nebo v tmavších místech pod nábytkem a v rozích, led světýlka vám prostor kolem vysavače osvítí a lépe vidíte nečistoty.

Super vychytávka je i ruční vysavač. Ten z tyčového vysavače vyjmete jedním pohybem velmi snadno. Je vhodný na sbírání drobných nečistot – sbohem drobečkům na stole, nebo na pohovce, nebo na sedačkách v autě. Drobné nečistoty sbírá dobře. Ruční vysavač má 3 různé nástavce – na čalounění, nábytek, nebo do auta, kloubový (stropní) kartáč – sbohem všechny pavučinky v rozích, a kartáč na nábytek ( se štětinami i bez štětin).  Pokud tedy potřebujete otřít prach, stačí nasadit kartáč na ruční vysavač a práce jde krásně od ruky.

Vysavač je velmi lehký – celý váží jen 2,8 kg, ruční vysavač jen 1,3 kg.

Objem nádrže na nečistoty je 0,45 litru.

A jaký je celkový můj dojem z tohoto testování?  Já jsem moc spokojená a nadšená. Vysavač předčil moje očekávání. Při vysávání nepřekáží nikde žádné kabely, a konečně mám vysavač stále při ruce na vysávání nečistot z podlahy i ten ruční na drobné nečistoty. Je třeba si pouze uvědomit, že akumulátorový vysavač nemá takovou sílu jako klasický s kabelem. Je vhodný právě na takové to každodenní drobné uklízení, kdy šetří váš čas. Na velký úklid je lepší pak silnější vysavač s kabelem. U nás se tyčový vysavač Leifheit Regulus Power Vac 2v1 velmi osvědčil. Je příjemný na držení, je tvořen moderními technologiemi, takže se s ním opravdu příjemně uklízí ( a baví to nejen mne,ale najednou si po sobě uklízí i děti), je lehký, baterie má při ECO provozu dlouhou výdrž (cca 40 minut), je rychle nabitý ( už za 3,5 hodin),a po úklidu ho snadno složíte, takže nezabere příliš místa, není hlučný. Rotující kartáč Duo-Bristle sebere dobře většinu běžných nečistot z tvrdých podlah při režimu Eco, pokud vysáváte koberce, je lépe zvolit režim Turbo. Ručním vysavačem vysajete nečistoty ze stolku, pohovky, sedačky, vysajete s ním vnitřek auta, a s vhodným nástavcem s ním lze i vysát prach a nečistoty na stropě a v rozích místnosti. Pokud tedy uvažujete o tyčovém vysavači na usnadnění si úklidu, určitě vsaďte na moderní vysavač Leifheit Regulus Power Vac 2v1 – nepříjemná a nudná práce se s ním stává mnohem příjemnější činností.

Video ,na kterém si prohlédnete vysavač při práci zde: video Leifheit tyčový vysavač Regulus PowerVac 2v1

Pokud si chcete vysavač zakoupit,klikněte zde. Tyčový vysavač Regulus Power Vac 2v1

Celý sortiment Leifheit si prohlédněte zde: leifheit-online.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: