Zkraťte si dobu žehlení s kvalitním žehlícím prknem Leifheit. I z žehlení se může stát příjemná práce.

29.05.2019 12:54

Žehlení. Ať se zeptám kterékoliv ženy, kterou práci doma nemá ráda, většina okamžitě vyhrkne, že žehlení. Ani se nedivím. Mívala jsem to totiž taky tak.

Když jsem začínala žehlit, maminka vždycky uklidila z jídelního stolu ubrus a vázu, položila na něj deku, bavlněné prostěradlo a bylo připraveno k žehlení. Tedy pouze žehlící plocha. Pak následovalo kropení prádla kropičkou, aby trochu zvlhlo a šlo lépe žehlit. Žádná napařovací žehlička, žádné žehlicí prkno. Můžu říct, že po chvíli ohýbání se nad stolem bolela záda každého. Moje sestra se časem naučila si k žehlení sednout, to pro mne bylo ale ještě horší. A tak se i pro mne stalo žehlení nenáviděnou prací. A protože mám 4 děti, byly prádla na žehlení někdy celé hory. Obzvláště, když se narodila dvojčata a žehlila jsem kromě prádla ještě kopec plen. A tehdy jsem se poprvé rozhodla koupit si žehlící prkno. Bylo obyčejné, výška nešla nastavit, bylo velmi těžké (železo a dřevotříska , která se časem začala drolit a pod portahem se vytvářel dřevěný prach, který odpadával i na podlahu) přesto se mým zádům neskutečně ulevilo.

Od té doby samozřejmě i žehlící prkna prošla vývojem a jsou mnohem kvalitnější. Jako žehlicí prkno Leifheit  AirBoard Premium M Plus 72588 , které jsem poctivě testovala.

Prkno je krásně široké, přesto díky použitým materiálům je velmi lehké ( váží pouhých 4,6 kg). Je stabilní, při žehlení stojí pevně, vůbec se nehýbá. Rám prkna je pevný a velmi stabilní.

Výška žehlicího prkna je nastavitelná. Většina žehlicích prken mi i byla při nastavení na nejvyšší možnou polohu do pasu. Mužům tedy při žehlení nevyhovovala tolik – museli se shýbat. Tohle žehlicí prkno má možnost nastavení výšky ještě o trochu výš, proto s klidem bez ohýbání mohou žehlit i muži (nebo vyšší ženy).  Nastavitelná výška je od 76 cm do 98 cm – tedy pro každou tělesnou výšku.

Žehlící plocha je vyrobena ze speciálních syntetických materiálů. Prkno je vybaveno „thermo-reflect“ technologií – pára a teplo se odráží, a je tedy žehleno z obou stran současně – to zvýší efektivitu žehlení až o 33 %. Pokud si chcete ověřit – zkusila jsem na velmi pomačkaných bavlněných kapesnících, bavlněném prostěradle a utěrkách (které jsem nechala přeschnout a pořádně zmačkala). Nemusela jsem na žehlení ani vyndávat parní generátor, vyžehleno bylo skvěle i napařovací žehličkou bez nutnosti žehlit prádlo z obou stran. U běžných žehlících prken totiž uniká pára ze žehličky spodem, tady se ale pára odráží a žehlíte zároveň shora i zespodu. V duchu jsem si vzpomněla na zdlouhavé kropení prádla a pak na rozžehlování skladů, a musím uznat, že je to opravdu báječné a rychlé žehlení, když máte kvalitní žehličku a žehlicí prkno.

Velmi příjemná je i šířka a délka žehlicí plochy – při rozměru 120 x 38 cm nemusíte složitě prádlo posunovat, a vyžehlené oblečení i krásně složíte.

Na odkládání žehličky při práci je na prknu pevná plocha. Tady pozor pro majitele parních generátorů – odkládací plocha je pouze pro žehličku, parní generátor neudrží, na jeho odkládání není stavěná. K prknu je připevněna vodící anténa na kabel a francouzskou elektrickou zásuvkou s prodlužovačkou – je to velmi příjemné – už žádný kabel, který překáží pod nohama, a o který se mi občas povedlo zakopnout, prkno můžete púostavit prakticky kdekoliv a nejste limitovaní krátkým přívodním kabelem..

Potah žehlícího prkna je bavlněný, modrý s motýlky –kromě funkčnosti se na něj i moc hezky kouká.

Záruka na žehlicí prkno je 5 let – to je super, ale hlavně, i kdyby byla nějaká porucha, u Leifheit vám v případě reklamace okamžitě vymění zboží za nové. Mě se ale ještě ani u jednoho Leifheit výrobku nestalo, že bych musela reklamovat, každé zboží mám bez jakékoliv vady.

A ještě jedna věc mne překvapila. Víte, že se dokonce pořádá Mistrovství v žehlení? Já jsem to tedy nevěděla, a mile mne překvapilo, že na tomto mistrovství v roce 2017 bylo žehlicí prkno Leifheit AirBoard Premium M Plus 72588 testováno profesionály, a obstálo na výbornou. A já se tomu ani nedivím. Prkno zkouším a testuji doma už dva týdny a jsem moc spokojená.

  • Skvělá stabilita, ani když se při žehlení o prkno opřu nebo zatlačím, stojí bez pohnutí
  • Velmi nízká váha (pouze 4,6 kg)
  • Široká žehlicí plocha 120 x 38 cm
  • Nastavitelná výška 76 – 98 cm
  • Thermo-reflect technologie – o 33% rychlejší a lehčí žehlení
  • Pevná odkládací plocha pro žehličku s francouzskou zásuvkou
  • Zásuvka s prodlužovacím kabelem
  • Vodící anténa na kabel
  • Bavlněný potah
  • Záruka 5 let

Pokud mi dnes na moji otázku o neoblíbených domácích pracech odpoví, že nesnáší žehlení, poradím mu, aby si pořídil kvalitní žehlicí prkno Leifheit AirBoard Premium M Plus 72588 – je to široké,stabilní žehlicí prkno, které díky použitým materiálům žehlení velmi usnadňuje. Pokud máte kvalitní žehlicí prkno a kvalitní žehličku, stane se z neoblíbené činnosti celkem příjemná práce. Kdyby mi dříve někdo řekl, že budu mít ráda žehlení, asi bych se začala smát a označila ho - mírně řečeno- za blázna. Ale je to tak. Začala jsem žehlit ráda. Na novém žehlícím prkně to jde totiž skvěle, okamžitě vidím výsledek práce – voňavé hromádky měkoučkého prádla. Zkuste to. Se správným žehlícím prknem vás totiž při žehlení nebudou bolet záda ani ruce.

poslední foto prkna je ze stránek Leifheit.

Pokud si chcete prkno koupit, stačí kliknout zde: žehlící prkno AirBoard Premium M Plus 72588

Celý sortiment eshopu  si prohlédněte zde: oficiální eshop Leifheit

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: