Zimní fusak od České firmy Kaarsgaren - aby miminkům nebyla zima.

29.10.2020 13:58

 

Zimní fusak  od firmy Kaarsgaren

 

Podzim a blížící se zima se čím dál víc připomínají. Já jako hrdá babička se moc ráda chlubím vnoučkem, a aby se mu hezky spinkalo, jezdíme na dlouhé procházky s kočárkem. Počasí už je velmi chladné, a samotná deka už nestačí, aby miminku nebylo zima.

Protože můj vnouček je pro mne velmi důležitý, chci, aby se cítil na procházkách příjemně, a aby mu nebyla zima. Proto už do kočárku používám fusak.

Mám moc ráda české výrobky. Přeci jen čeští výrobci nejlépe vědí, jaké potřeby mají miminka u nás v Čechách, a stále mám na paměti pořekadlo „zlaté české ručičky“. To se mi potvrdilo i v případě fusaku.

Vybrala jsem fusak od české firmy Kaarsgaren. Fusak mne nadchl svými parametry už při prohlížení na internetových stránkách, a ještě víc když jsem ho měla doma. Fusak je velmi lehký a přitom velmi teplý.

Tak nějak jsem zavzpomínala na fusak, který jsem používala, když byly moje děti malé. Byl s beránkem, celkem těžký a celkem byl i hrubý. Musela jsem dětem dávat pod hlavu složenou plenu, aby neměly od fusaku podrážděnou tvářičku. Sice asi byl teplý, ale vsunout do něj dítě v kombinéze nebylo vůbec jednoduché. Tehdy byl fusak šitý spíš pro menší děti, větší dítě po usazení v kočárku nebylo zabalené celé, a fusak klouzal po sportovním kočárku dolů. Proto jsem byla zvědavá, jak budu spokojená s fusakem současným, moderním.

Fusak mne, jak už jsem psala, velmi příjemně překvapil. Materiál je na omak velmi příjemný, a je i velmi teplý. Po dlouhé procházce s vnoučkem jsem z kočárku spolu s fusakem vyndala spící, krásně zahřáté miminko.

Materiál fusaku je oteplovací rouno značky Valtherm. Tady si nebudu nic vymýšlet a o materiálu použiji informaci od výrobce:

Vzduch je nejlepší izolátor tepla. Na základě tohoto fyzikálního principu byl vyvinut nový oteplovací materiál značky Valtherm. Jedná se o polyesterová mikrovlákna v plástvové struktuře s diferencovanou hustotou. Jsou tak v této vložce vytvořeny miliony mikroskopicky malých vzduchových dutin, které v sobě vážou teplo izolující vzduch – pokud se člověk pohybuje, je dosaženo tepelné izolace až do -35 stupňů Celsia.“

Výhody materiálu Valtherm:

  • Nízká nasáklivost.
  • Jedná se o oteplovací rouno s jedinečnou mikrobuňkovitou strukturou.
  • Vyniká absolutně bezkonkurenční lehkostí - je nemačkavý.
  • Zachovává výborné izolační schopnosti i při opakovaném praní.
  • Antialergický – neobsahuje žádné alergeny.
  • Složení umožňující maximální udržení tělesné teploty a to aniž by se bránilo přirozené transpiraci – odolnost vůči napadení mikroorganismy a moly.

 

A právě tento materiál Valterm byl použit do dětského fusaku.

První, co mne napadlo, když jsem fusak držela v ruce, bylo, že je příjemně lehoučký. Hned druhá myšlenka byla, že materiál je velmi jemný a na dotek příjemný. Protože už z praxe vím, jak děti dokážou všechno ušpinit, je pro mne důležitá i snadná údržba fusaku. Fusak lze prát při 30° C, pokud je omatlaný na vnější části, stačí ho většinou otřít mokrým hadrem. Díky nepromokavému, vodě, větru a mrazu odolnému materiálu můžete fusak použít i do sáněk, ani když chumelí se fusak nepromáčí.

Perfektní je i to, že fusak jde krásně celý rozepnout. Už žádné složité cpaní vzpouzejícího mimina do fusaku – stačí rozepnout zip a mimino do fusaku položit a zase zip zapnout. Někdo si možná řekne: „A co je na tom zvláštního?“. Odpovím mu, je to opravdu prima, protože jakmile je dítě větší, umělo mne při ukládání do fusaku, který nešel rozepnout, pořádně potrápit.

Inovativní na tomhle fusaku je i šňůrkové stahování kolem hlavičky dítěte. To bude, až začne zima, velmi praktická věc. Na schování vytažené šňůrky po stažení kolem hlavičky dítěte je na fusaku praktická kapsička.

Když už jsme u těch praktických věcí – u nás je miminko zatím malé, takže zatím nám stačí klasická velikost fusaku, ale můžeme ho klidně využít i v následujících zimách. Fusak je totiž vyroben jako rostoucí, takže na spodní část lze zipem připnout prodloužení, které je opatřeno nepromokavou vrstvou, není tedy při používání fusaku třeba dítěti zouvat botičky. Základní střih má šířku 50 cm a délku 90 cm – lze ho použít do kočárků s uzavřenou korbičkou, pro větší děti lze prodloužit o 25 cm.

Při popisování fusaku si tak trochu připadám, že skáču z jednoho tématu na druhé. Ale já mám opravdu takový ten pocit, jako když vám popisuji nějakou fajn funkci a v tu chvíli mne napadne jiná, stejně skvělá, a chci vám to honem sdělit, než na to zapomenu. Tak se na mne tedy nezlobte, protože tento fusak je doslova a do písmene vymazlený, a já nechci opomenout žádnou z praktických funkcí fusaku. Je vidět, že výrobci vycházeli z dlouholetých poznatků a fusak ladili, až ho vyladili na skvělou úroveň.

Fusak je samozřejmě vyrobený jako multifunkční – v dnešní době děti poutáme popruhy v autosedačkách a ve sporťácích – i na to výrobce myslel a ve fusaky jsou otvory pro popruhy.

Kdo má větší děti, které už v kočárku sedí určitě ocení i kapsu, která se navlékne na opěrku a fusak vůbec nesjíždí. Super věc, to mi věřte.

  • Zimní fusak s možností prodloužení spodním nánožníkem.
  • Využití do všech typů kočárků (klasické, sporťáky, golfky).
  • Vnější potah 100% polyester (voděodpudivý), vnitřní potah beránek (100% biobavlna), výplň oteplovací rouno značky VALTHERM.
  • Biobavlna je vyrobená z GOTS certifikované příze.
  • Fusak má uprostřed zip a lze ho celý rozevřít.
  • Šňůrové stahování kolem hlavičky + kapsa na šňůrku.
  • Otvory na protažení tří i pětibodových bezpečnostních popruhů zajišťují bezpečné použití i sedícímu miminku.
  • Kapsa na zadní straně fixuje fusak proti posunutí v kočárku při poloze vsedě.
  • Praní na 30° C.
  • Rozměry cca 90 x 50 cm bez nánožníku, 115 x 50 cm s nánožníkem.
  • Fusak vyrábíme v ČR.
  • Záruka kvality firmy Kaarsgaren s.r.o.
 
 

Ještě z jedné věci jsem nadšená. Tou vychytávkou, kterou jsem, když jsem měla děti, neznala, jsou rukavice na kočárek.

To vám je tak praktická věc. Ještě teď mne zazebe v myšlenkách mráz, když si vzpomenu na zimní procházky s kočárkem. Pocházím totiž z Vysočiny a tam když je zima, tak pořádná. Mráz umí pořádně zalézt za nehty. Pletené rukavice moc ruce neprohřály, když jsem držela madlo kočárku delší dobu, měla jsem mráz zalezlý za nehty. V palčácích se madlo špatně drželo.

Proto jsem s radostí vybrala rukavice na kočárek ve stejné barvě, jako je fusak.

I materiál je v těchto rukavicích stejný jako u fusaku.

Beránek z biobavlny s oteplovacím rounem značky Valtherm.

Rukavice jsou vhodné na všechny typy kočárků, jsou odolné proti větru, dešti, a hlavně mrazu. Neskutečné pohodlí – nemusíte složitě nasazovat prstové rukavice, rychle a snadno vám ruka vklouzne do téhle praktické rukavice na kočárek.  Já si díky tomu, že má stejný materiál, jako fusak umím lépe představit, jak příjemné teplo našemu mrňouskovi je.

 Rukavice – stejně jako fusak lze prát na 30° C.

A jaké je shrnutí pocitů z tohoto fusaku na závěr?

 

Naprosté nadšení. Je tak praktický, tak lehký a tak teplý…

Díky zipům si můžete fusak rozepnout tak, jak potřebujete. Má možnost prodloužení, praktickou šňůrku na stažení kolem hlavy miminka, a otvory na bezpečnostní popruhy.

Nejvíc jsem ale nadšená u fusaku i u rukavic z toho perfektního materiálu. Hebkého, a přitom skvěle hřejivého.

Fusak doporučuji pro miminka už od narození – je opravdu velmi materiálově příjemný, a kvalitní – zahřeje i ty nejmenší mrňousky.

Pak už je stačí jen uložit miminko do kočárku, strčit ruce do rukavic připnutých k madlu kočárku, a dlouho se procházet podzimní a zimní krajinou. Zima nás už vůbec nezaskočí.

Zapamatujte si: skvělý materiál použitý ve fusaku i rukavicích je oteplovací rouno značky Valtherm. Fusak i rukavice jsou výrobky od české firmy Kaarsgaren s.r.o. Tahle informace se všem maminkám s malými dětmi určitě bude hodit.

Pokud si chcete fusak prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: zimní fusak s beránkem z biobavlny

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit rukavice, klikněte zde: rukavice na kočárek z biobavlny

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: detskedeky.cz

Více o výrobci fusaku, rukavic a dalších výrobků pro děti se dozvíte zde: kaarsgaren.eu

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: