Žehlička Philips Azur udělá z žehlení snadnou a krásně voňavou práci. Vyzkoušela jsem a jsem maximálně spokojená.

12.11.2019 13:28

Vždycky, když mi někdo řekne, že nerad žehlí, zeptám se ho, jakou má žehličku. Už dávno jsem zjistila, že dobrá a kvalitní žehlička dokáže žehlení z nepříjemné práce změnit v celkem příjemnou – ihned za sebou vidíte výsledek, prádlo při žehlení krásně voní, a když si k žehlení pustím hezkou hudbu, je mi fajn. Rukama mi za dobu, kterou žehlím prádlo pro rodinu, prošla spousta typů žehliček. Od těch prvních, které neuměly ani napařovat, a prádlo se před žehlením muselo kropit, až po ty moderní. A protože vývoj jde kupředu i u žehliček, moc ráda zkouším nové typy. Každý má něco lepšího než ten předchozí.

Otestovala jsem krásnou, modrou napařovací žehličku Azur  Philips a jsem moc spokojená. Žehlička je těžší a větší než ta, kterou jsem měla doma. Váží přibližně 1,5 kg, takže při žehlení není potřeba na prádlo nijak tlačit, stačí lehce přejíždět. Protože mám hodně malou ruku, chvilku jsem si na žehličku musela zvykat, ale po vyžehlení několika triček už mi padla do ruky jako ulitá. Překvapila mne i rychlost, s jakou se žehlička rozehřála. 2600 W zajistí opravdu rychlý ohřev žehličky a voda k napařování je také rychle prohřátá, není tedy potřeba čekat, než žehlička začne napařovat – je to prakticky hned po zapnutí.

 Velmi příjemné je i doplňování vody v nádržce – nádržka má objem cca 300 ml, vystačí tedy na poměrně dlouhou dobu a lze ji velmi snadno doplnit. Z toho mám velkou radost, protože jsem měla žehličku, do které nalít vodu bylo dost těžké-měla malý otvor. U žehličky Azur lze používat vodu z kohoutku, díky systému Quick Calc Release je čištění od vodního kamene opravdu velmi snadné a rychlé, a můžete žehlit bez problémů, žádné kousky vodního kamene nezůstávají na prádle, ani neucpávají trysky na žehlící ploše. Systém Drip –stop chrání oblečení před skvrnami při žehlení – z žehličky neodkapává žádná tekutina, na prádle tedy nevzniknou žádné skvrny od kapek vody při žehlení. Napařování žehličky je až 50g/min – napařuje opravdu dobře. Není třeba u prádla žehlit po obou stranách, díky dobrému napařování většinu prádla stačí žehlit po jedné straně. Pouze když mi pračka prádlo při ždímání víc polámala, nebo bylo hodně přesušené, bylo třeba použít parní ráz ( je fakt silný, až 240 g) nebo přežehlit po obou stranách. U žehličky Azur je možnost zvolit intenzitu napařování – silnější napařování, eco ( to je na běžné žehlení nejlepší) a parní ráz.

 Žehlící plocha je z materiálu SteamGlide Advanced – krásně klouže po prádle, není třeba tlačit, a je odolný vůči poškrábání. Prádlo se na žehlící plochu nepřichytilo ani u oblečení, které se často na žehličku rádo přilepí. Zkusila jsem na staré saténové noční košili a úplně v pohodě- žádná nehoda, žádné připálení. Chtěla jsem zkusit i bezpečnost žehličky a nechala jsem ji položenou chvíli na tričku bez pohybu. Po 8 minutách stání na žehlící ploše se žehlička vypne. Vypne se sama i po 30 minutách stání na plocho. Nemusíte se tedy už obávat nehody, žehlička má bezpečnostní systém vypínání. Každý z nás určitě někdy zažil nejistotu typu „ Vypnul jsem žehličku po odchodu z domu?“ – tuhle obavu už prostě mít nemusíte.

Celkový dojem z napařovací žehličky Philips Azur je opravdu vynikající. Žehlička splňuje všechno, co od dobré žehličky čekám. Skvěle napařuje, má dostatečně velkou nádržku na vodu, inovativní systém odvápnění, z žehličky neodkapává žádná voda, kabel u žehličky je dostatečně dlouhý, žehlící plocha je z materiálu, který po prádle skvěle klouže, bezpečnostní pojistka vypne žehličku, pokud není používána. Jediné, na co jsem si musela trochu zvykat je vyšší váha a větší velikost žehličky, protože jsem měla jiný typ. Rychle jsem si ale zvykla a zjistila, že díky váze není třeba na prádlo při žehlení vůbec tlačit – váha žehličky a dostatečný výstup páry pracuje za mne.

Žehlička Philips Azur je velmi kvalitní, dobře žehlí a navíc je opravdu krásná – jsem maximálně spokojená.

Pokud si chcete žehličku prohlédnout, klikněte zde: Napařovací žehlička Azur Philips

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: