Zdravotní pantofle od českého výrobce - aby nohy nebolely. Recenze na zdravotní pantofle.

15.05.2020 14:04

Jsem pantoflový typ. Miluji tu chvíli, kdy se mohu vyzout ze zimních bot, anebo pevných polobotek, a nechám nohu vklouznout do pantoflí.

Pantofle jsou pro mne synonymem volnosti, pohodlí, a hlavně – nohy se v nich nepotí. Pantofle nosím doma jako přezůvky, i ven jako letní obuv. Každý rok si pořizuji nové, a mám z nich velkou radost.

S přibývajícím věkem si ale čím dál víc uvědomuji, že už si nechci kupovat jen boty, co jsou líbivé na pohled, ale musí být i pohodlné, aby z nich nebolely nohy.

Ze špatně zvolené obuvi totiž mohou bolet klouby – kolena, kyčle a vlastně i záda. O tom jsem se nejednou přesvědčila. Proto jsem začala pokukovat po zdravotní obuvi. Jenže jsem měla tak nějak zafixované z dřívější doby, že zdravotní obuv = nevzhledná. Jaké je moje překvapení, když jsem zjistila, že to už dávno není pravda. I zdravotní obuv může dobře vypadat a přitom ulevit nohám.

Proto jsem pro vás (a jasně že i pro sebe) vyzkoušela zdravotní pantofle od společnosti Santé.

Mám velkou radost, že jsem výrobce obuvi Santé objevila. Mám ráda české výrobky, protože znají potřeby českých zákazníků – přeci jen obuv dovážená z asijských zemí může vypadat dobře, ale je šitá na užší nohy, a moc dobře nesedí. Česká firma umí přizpůsobit svoje výrobky potřebám nás, českých žen, mužů i dětí. Firma Santé je firma zakládající si na spolehlivosti a důvěryhodnosti, její obuv splňuje všechny potřebné certifikáty, zaručující nezávadnost, a kvalitu všech svých výrobků ( certifikáty si můžete prohlédnout po kliknutí zde: certifikáty kvality)

Potěšilo mne i to, že sortiment je vždy ve velkých skladových zásobách, není tedy třeba na dodání dlouho čekat.

Dámská zdravotní obuv je vyráběna ve všech možných tvarech a druzích, stačí si jen vybrat, jestli chcete lodičky a společenskou obuv, zimní boty, polobotky, sandály, celoroční obuv, nebo pantofle.

Já mám dámské zdravotní pantofle tyrkysové barvy se šedou podrážkou. Ta kombinace vypadá opravdu zajímavě a vkusně – je to hezká, moderní bota. Vzor a tvar je tak univerzální, že je může nosit každá žena od dětských let až po babičky.

Pantofle jsem nosila nejdříve doma, aby si na ně noha zvykla, a pak samozřejmě i ven.

První asi tři nebo čtyři dny jsem si na pantofle musela zvyknout. Přeci jen zdravotní bota je šitá trošku jinak, než ta obyčejná módní.

Vrchový materiál je useň (kůže), tvarovaná stélka – srdíčko + podprstová řasa, nastavitelné zapínání na 2 přezky.

Zdravotní pantofle mají anatomicky tvarovanou stélku, která podpírá příčnou klenbu. To byla právě ta věc, na kterou jsem si pár dní musela zvykat, protože tu běžné pantofle nemají. Trochu mi vadila, a i přesto, že stélka je krásně měkká, jako když šlápnete do pěny, tak mi ten „hrbolek“ trochu vadil. Vadil mi ale jen pár dní, zvykla jsem si na něj velmi rychle, a dnes už ho vůbec nevnímám.

Co mne mile překvapilo, je podprstová řasa na stélce. Nemusím totiž díky í vůbec krčit prsty, aby pantofle nepadaly z nohou. Krásně podepře místo pod prsty a zároveň jakoby nohu zpevnila, aniž bych musela prsty krčit, nebo se o ně opírat. Je to prima vychytávka.

Přezky jsou z usně a jsou příjemně měkké – vůbec se tedy nemusíte obávat otlaků a odřenin z tvrdého pásku přes nárt – je měkkoučký.

Dnes už boty nosím i ven, a jsem mile překvapená, jak pohodlně se v nich chodí.

Jsem zvyklá našlapovat na paty a asi i trochu dupu, když jdu bosá – tyhle pantofle došlápnutí na patu krásně změkčí, výstelka dělá došlap příjemný, jako bych šlápla do měkké paměťové pěny. Myslím, že moje paty tenhle došlap velmi oceňují, a o achilovkách ani nemluvím – ty jsou asi přímo šťastné.

A co je opravdu moc fajn, po zhruba dvou týdnech, kdy tyto pantofle nosím, mne mnohem méně píchá a bolí v kyčelních kloubech, a v kříži. Tímto zjištěním jsem si uvědomila, jak výrazně může zvolení správné obuvi ovlivnit běžný život.

Pokud tedy také trávíte celý den na nohách, pořiďte si zdravotní pantofle. Vypadají moc hezky, a opravdu znatelně uleví bolesti nohou. Došlapuji do měkkého a cítím se báječně.

Pantofle mají pásky s přezkou, můžete si je nastavit podle velikosti nártu, díky tomu a díky tvaru pásků pantofle velmi dobře drží na noze a nepadají z ní. Nemusíte tedy nosit sandále, které – alespoň mě- odřou patu do puchýře.

Myslím, že moje nohy, klouby i záda mne za volbu těchto bot opravdu pochválí. Tak trochu jsem byla zvědavá, jestli nošení certifikovaných zdravotních bot bude mít opravdu pro mne nějaký význam, a jestli pocítím nějaký rozdíl oproti klasickým „nezdravotním“ pantoflím. I kdyby byl jediným benefitem ten pocit, kdy mne bolí po celém dni nohy o polovinu méně, bylo by to fajn. Mizí ale i pocit těžkých nohou a otoky kotníků (asi tím měkčeným došlapem na patu), šťastná ale jsem za menší bolest v kloubech, a zádech. Ta úleva je znatelná. A taky jsem pak večer už díky těžkým nohám po celodenním chození trochu kulhala, než jsem to rozchodila – myslím, že tohle se taky trochu zlepšilo, ale možná je to jen subjektivní pocit z radosti z pohodlných bot, s jistotou vám to napíšu až po dlouhodobějším nošení. Bylo by to fajn – kdo by chtěl kulhat a pajdat, že?

Tyhle pantofle vypadají dobře ke kalhotám i ke sportovnějším sukním a šatům. Barevná kombinace je moderní a vkusná.

Opět se mi potvdilo, že je fajn vsadit na českou kvalitu. Pokud bych měla použít nějaké úsloví, nebo přísloví, tak na firmu Santé platí to o těch Zlatých českých ručičkách. Jsem ráda, že zdravotní boty nemusí být hnusné – naopak-mohou být vyrobeny se vkusem a pohodlně.

Rozhodně jsem s nimi spokojena, a ráda zkusím i pánskou řadu nejen pro manžela, ale hlavně pro tatínka, který už je starý a nohy ho často bolí (a je fajn, že Santé vyrábí pánské boty až do velikosti 48), a i mezi dětskými botami je výběr velký, vím tedy, kam zamířit,až bude třeba koupit letní boty pro vnoučky.

Pokud si chcete prohlédnout nebo koupit dámské pantofle, které jsem testovala, klikněte zde: Santé dámské pantofle tyrkysové N211/1/87 CP

 

Pokud už mám večer nohy hodně unavené, mažu si je Santé Gelem na unavené nohy – je příjemný, a cítím se pak lépe.

No, a aby nohy v pantoflích dobře vypadaly, je třeba dbát i o nehty – na ty používám velmi kvalitní Santé  malé nůžky.

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: obuv-sante.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: