Zařizování pokoje pro dívku je může být příjemnou zábavou, když víte, kde nakupovat - vybírali jsme tentokrát v Moebelixu

08.07.2020 12:30

Moc ráda si prohlížím časopisy o bydlení  – inspirují mne k tomu, jak vylepšit naše bydlení tak, aby se nám doma bydlelo co nejlépe. Baví mne i listování v letácích s nábytkem a dekoracemi. Proto mne moc potěšilo, když mne moje dospělá dcera poprosila, jestli bych jí nepomohla s výběrem nábytku do pokoje. Vyrostla už z dětského nábytku, a protože je v práci často až do večera, nestíhá hledat a pátrat po vhodném zařízení. Udělala mi tím velkou radost. A tak hledám, pátrám, vymýšlím – samozřejmě, že hledám vhodné alternativy, ze kterých si pak sama vybere, co jí vyhovuje. Vkus máme sice velmi podobný, ale přeci jen je třeba, aby si vybrala nábytek a doplňky do pokoje tak, aby se jí v něm dobře žilo, ráda se vracela z práce domů a cítila se příjemně.

Mám ráda, když mohu vybírat vybavení na jednom eshopu, abych nemusela pak složitě dohledávat, kde se mi něco líbí. Taky beru ohled na to, že přeci jen dcera potřebuje vybavení, které jí „nevyplení celý účet“. Doba je nejistá a nějaká rezerva musí zbýt.

V poměru cena x kvalita x design mi jako nejlepší volba vyšel moebelix.cz.

A jaké typy jsem dceři dala?

Začaly jsme postelemi. Protože v posteli se relaxuje nejlépe, a občas k nám chodí dceřin přítel, je třeba postel větší  - takzvané letiště

Mám ráda materiál dřevo, takže moje první volba byla postel Avensis new

 

Postel vypadá moc hezky, a je praktická i tím, že má úložný prostor. Úložných prostorů v malém pokoji není nikdy dost, proto je fajn, když můžete sezónní věci ukládat někam, kde nejsou vidět a nepřekáží. Praktické je i čelo postele. Jako malá měla dcera na spaní jen válendu, a polštáře a vlasy na zdi dokáží udělat nepředstavitelné fleky.

Druhou variantou je postel Isotta . Je dostatečně velká, má úložné zásuvky – takže také i praktická. Barva je bílá, takže pokoj vypadá světlejší, a tak nějak budí dojem čistého prostoru.

 

K posteli je třeba noční stolek s lampičkou

K posteli Avensis je ve stejném designu možno koupit i noční stolek Avensis

 

K bílé posteli bych volila noční stolek Lyon – bohatě stačí na odložení knížky a na lampičku.

 

Vybrala bych moderní lampičku, která je praktická, a je prima na čtení, i na osvětlení místnosti, kdy není třeba velké světlo Led lampa Eddy 

Další důležitá součást pokoje je šatní skříň. Dívky potřebují hodně místa na oblečení. Praktičtější podle mne jsou skříně s posuvnými dveřmi.

Jako tipy jsem vybrala Skříň s posuvnými dveřmi Puls

šatní skříň Aalen extra

skříň s posuvnými dveřmi Bert

nebo skříň s posuvnými dveřmi a zrcadlovou částí Ernie

Moc se mi líbí závěsná křesla. Jsou fajn na relax – houpání uklidňuje a jsou naprosto úžasně pohodlná.

Vybrala bych křeslo Rosi

nebo křeslo Carmella

Důležité jsou i odkládací stolky – třeba na kávu, nebo na minerálku – v pokoji se žije, je třeba myslet i na praktické věci.

Moc se mi líbí moderní odkládací stolek Tom 1

nebo konferenční stolek Mattia

Do holčičího pokoje by se mi líbilo třeba závěsné svítidlo Larrisa

nebo třeba závěsné svítidlo Gian

K posteli a závěsnému křeslu by moc pěkně vypadala třeba ovčí kůže – v Moebelixu je mají v různých typech a barvách, vybrala jsem třeba ovčí kůži Emma

.

Tohle jsou všechno jen typy a nápady. Většinou je fajn vybrat dominantní typ nábytku a podle něj pak pokoj dodekorovat – poličkami, světly, koberečky, obrazy – prostě tím, co má kdo rád.

U dcery bude takovým nosným prvkem jejího pokoje postel. Podle toho, jakou si vybere pak budeme vybírat i další kusy nábytku a dekorace.  Ještě jsme se nerozhodly, jestli zvolíme na podlahu praktickou plovoucí podlahu, nebo linoleum, jestli vybereme jen malý kobereček, nebo jestli koupíme koberec na celou plochu pokoje.  Zřejmě vyhraje povrch, u kterého je snadná údržba a nezničí se, když se na něj náhodou něco vylije. I dekor podlahy je totiž důležitý, a ostatní dekorace a nábytek s ním musí ladit.

Takže teď počkám, až si dcera vybere postel a pak můžu hledat dál. Svoje favority a tipy mám už připravené. Může se ale stát, že nakonec vyberu něco úplně jiného, protože dceři padne do oka nějaký jiný „super kousek“. Jsem moc ráda, že v eshopu Moebelix koupím vše od postele, přes skříně a další nábytek, až po předložky u postele nebo povlečení. Proto už se moc těším, jak bude vypadat výsledek našeho snažení – pokoj pro mladou ženu na odpočinek a relax.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: