Žabí huby či škebličky patří mezi výborné vánoční cukroví, které není moc sladké. Do těsta se nedává žádný cukr a plní se marmeládou nebo sladkou ořechovou náplní. Nakonec se cukroví obalí v moučkovém cukru. Recept je velmi snadný a rychlý. Pečeme alespoň týden před Vánocemi, aby huby stihly být krásně lahodné.
Návod na ořechovou náplň: bílky ušleháme do velmi tuhého sněhu, přidáme k nim nastrouhané ořechy a cukr. Všechno promícháme a poté plníme lžičkou, sáčkem nebo zdobičkou kolečka.
Teplé žabí huby obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukr. Pro dietnější verzi cukroví jen pocukrujeme nebo obalíme v cukru, až bude studené.
zdroj receptu a obrázku: https://vanoce-silvestr.cz/cukrovi/zabi-huby/
—————
Přihlaste se k odběru novinek: