Vtech Mých 100 slovíček -kniha pro děti od 18 měsíců do předškolního věku. Skvěle procvičí výslovnost českých i anglických slovíček, frází a větiček. Recenze.

24.02.2023 13:43

 

Venku je nevlídné zimní počasí. Podle předpovědí ještě nějakou dobu zima a mokro bude, takže jít s dětmi ven se dá jen na chvilku. To znamená, že je třeba děti zabavit doma, aby se nenudily. Někdy je to těžké. Děti mají mnohem víc energie než my, dospělí, a když se nudí, vymyslí spoustu lumpáren.

Přiznávám, že někdy mám trochu problém se zabavením vnuků. U jedné hry dlouho nevydrží. A já přeci jen už upřednostňuji klidnější zábavu.

Proto mě přímo nadchlo, když jsem na stránkách eshopu společnosti Vtech objevila knížku Mých 100 slovíček.

Vnouček Robin je dvouletý kluk, který chvilku neposedí. Kromě čtení knížek. To ho moc baví, takže sedíme a prohlížíme, povídáme si, a je to fajn. Klidná zábava pro vnuka i pro mě.

Proto jsem vybrala knížku Mých 100 slovíček. Lákalo mě, že najdeme spoustu nových obrázků, a jako fajn bonus k nim bude i překlad slovíček do angličtiny.

Na knížku jsem se moc těšila. Když jsem ji ale držela v ruce, doslova mě nadchla.

Jako bývalá učitelka ve všech hračkách hledám i nějakou tu přidanou hodnotu. Mám ráda, když se hračky dětem líbí, a zároveň je někam posouvají, něco je učí.

Přesně tohle splňuje knížka Mých 100 slovíček.

Musím přiznat, že už mi rukama prošlo spousta výukových pomůcek, i interaktivních hraček. Některé byly dobré, jiné mne moc neoslovily. Z téhle knížky jsem naprosto nadšená. Je to nejlepší interaktivní výuková knížka – hračka – jakou jsem zatím měla možnost vyzkoušet.

Knížka je perfektně zpracovaná. Jako všechny Vtech hračky je pro děti samozřejmě naprosto bezpečná.

Materiály, ze kterých Vtech vyrábí své hračky, splňují všechny, i ty nejpřísnější bezpečnostní certifikáty.

Pokud si pořizujete hračku Vtech, kupujete kvalitu z naprosto bezpečného materiálu. U hraček Vtech si výrobce zakládá i na jejich bezpečnosti – počítají s tím, že děti, obzvláště ty malé, se ke hračkám nechovají úplně šetrně. Proto jsou hračky vždy testovány tak, aby se v neobratných dětských ručičkách nepoškodily. Vím, o čem mluvím. Vnuk má většinu hraček od Vtech, protože jsou prostě nerozbitné.

Svou pevností a kvalitou mě v tom utvrdila i knížka Mých 100 slovíček. Základna hračky je z velmi odolného a pevného plastu. Přesvědčila jsem se o tom hned první den, když jsem vybalovala knížku z krabice. Vyklouzla mi totiž z ruky a spadla na dlažbu. V tu chvíli by se ve mně krve nedořezal, jak  jsem se lekla, že jsem knihu rozbila dřív, než si ji prohlédneme. Na zemi ale ležela kniha bez jediného škrábance, nikde žádná známka poškození. Perfekt! To se mi ulevilo!

Knížka má praktické držadlo. Je totiž určená pro děti od 18 měsíců do 4 let – takže díky držadlu se jim bude dobře přenášet – jako kufříček.

Vrchní deska knížky je z pevného plastu, listy  jsou – slabé jako papír,ale z plastu, který je odolný. Děti ho neohnou, nezlomí, ani jinak nepoškodí. Je velmi pevný.

Samozřejmě se počítá i s tím, že děti nemají vždycky úplně čisté tlapky. Pak stránky prostě otřete vlhkým hadříkem a je zase čisto.

A teď se dostávám k samotné interaktivní knížce- tedy k tomu, co knížka umí. A že toho je!

Kniha má tři výukové módy: slovíčka, fráze a zvuky.

Není třeba žádná tužka, ani nic podobného – vše se ovládá dotykem prstů.

Kniha učí slovní zásobu, zvuky (jaké zvuky zvíře, nebo věc vydává), poznat zvířata, barvy. Vše je v českém a anglickém jazyce.

Na pravé straně knížky je červené kolečko, kterým snadno přepnete, jestli chcete, aby se po stisknutí obrázku ozvala slovíčka, fráze, nebo jen zvuky.

Zelené tlačítko nastaví intenzitu zvuku. Zároveň slouží i k vypnutí zvuku.

Červené tlačítko přepíná mezi českým a anglickým jazykem.

Po stisknutí hvězdičky (která bliká a svítí) se ozvou dva popěvky.

Všechny obrázky v knize jsou velmi roztomilé, a přitom realistické. Přesně poznáte, co který obrázek vyjadřuje. Pod obrázkem je i napsané, jak se dané zvířátko, věc, nebo barva píší anglicky.

Po zmáčknutí obrázku (stačí lehký dotek) se ozve buď jak se dané slovíčko vysloví, nebo se ozve slovíčko použité ve frázi , a ozve se zvuk, jaký zvíře vydává.

Uvedu příklady:

Domácí zvířátka: Pes je na procházce (a zaštěkání), tenhle pták lítá (ptačí pípání),tahle slepice kráčí (kdákání)

Zvířata: Hroch, Hroch je šedý, a hlas hrocha.  Slon. Ó, já mám ráda slony! – a sloní zatroubení.

Tenhle lev je hnědý.

Ovoce: Pomeranč je oranžový. Ten citron je žlutý. Tenhle meloun je zelený a červený..

Jídlo: Hmmm, ten chléb krásně voní,  z vejce se líhnou kuřátka, každý den je důležité pít vodu.

Čas jídla: vidličku držíme v ruce, tahle láhev je plná mléka, jídlo si dáváme do misky.

Oblečení: tyhle boty patří na nohy, tyhle rukavice patří na ruce, brr, to je zima- je čas na kabát

Barvy: zelená jako želva, fialová jako hrozny, žlutá jako banán, červená jako třešně

Moje tělo: máme nos, abychom cítili, některé věci voní krásně, máme uši, abychom slyšeli, máme ústa, abychom se najedli

Činnosti: Umíš lézt jako želva? Dík za pusu želvo, nebo vyskoč jako tygr.

Venku: Hvězdy jsou vysoko na obloze, když prší, potřebujeme pláštěnku, slunce vyšlo- je horko.

Dopravní prostředky: Rád jezdím na kole, když jezdím na kole, mám vždy helmu, autobus jezdí po silnici, vrtulník létá na obloze.

Protiklady: Během dne přispívá slunce k růstu květin X jsem tak šťastná, jé-podívej se na ty hvězdy, br je zima, ještě že mám kabát x slunce vyšlo, je horko…

Můj kamarád, učím se poznávat, i se třeba smát učím se rád. Má oblíbená slova jsou šortky, auto - ta mám rád- slovíčka se v písničkách obměňují.

Vybrala jsem jen pro ukázku některá slovíčka a fráze. V knížce je jich samozřejmě mnohem víc, je jich tolik, že bych je vypsat nezvládla. 100 slovíček, barev, frází a větiček ze slovíček složených.

Všechna slovíčka i věty jsou namluveny srozumitelnou, perfektní čistou češtinou. Také v angličtině je výslovnost perfektní a naprosto srozumitelná.

Jak říkám – jsem z knížky opravdu, a upřímně nadšená.

Hračka, která je krásně barevná, takže se dětem líbí, a přitom je nenásilnou formou vzdělává.

Výslovnost si procvičí i ty nejmenší děti – mluvit správně česky je důležité.

Tím, že děti opakují slova a fráze v českém jazyce se cvičením zbavují logopedických vad, učí se nová slovíčka a fráze. I když si s dětmi povídáte, máte vždycky omezenou slovní zásobu. Tahle knížečka dětem slovní zásobu rozšiřuje, a učí je mluvit správně česky i anglicky.

Knížka Mých 100 slovíček je perfektní hračka, která se bude dětem líbit. Jak už jsem zmiňovala, z mého pohledu je to zatím nejlepší výuková hračka, jakou jsem držela v ruce (a že jich už bylo!).

Doporučuji všem dětem předškolního věku!

Pokud si chcete knížku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Mých 100 slovíček

Kniha Mých 100 slovíček je určena pro děti ve věku od 18 měsíců do 4 let.
2AA baterie jsou součástí pro demo účely,
Rozměry produktu:24 x 24 x 4,8 cm

Video, jak knížka funguje najdete po kliknutí zde: video Mých 100 slovíček

Celý sortiment hraček Vtech si prohlédněte zde: eshop Vtech.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: