Voňavé vánoční perníčky, které jsou hned měkké

14.11.2025 18:50

 

Suroviny

  •    130 g moučkového cukru
  •    2 lžíce medu 
  •   2 vejce
  •   100 g měkkého másla
  •    2 lžíce perníkového koření 
  •    450 g hladké mouky
  •    1 lžička jedlé sody
  •    Na ozdobení
  •    1 rozšlehané vejce
  •    loupané mandle ( nemusí být)

Postup

Ze všech surovin umíchejte těsto, které nebude příliš lepit. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechejte do druhého dne odpočinout v lednici.

Na druhý den těsto rozdělte na 4 díly, které budete zpracovávat postupně. Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte placku, ze které budete vykrajovat různé tvary. Nedělejte ji příliš tenkou, aby byly perníčky vyšší a díky tomu hned měkké. Tvary skládejte na plech vyložený pečícím papírem doprostřed každého kousku dejte mandli. Potřete rozšlehaným vejcem.
Pečte v troubě vyhřáté na 180°C cca 8 až 10 minut.

zdroj: ŽENA-IN - Voňavé vánoční perníčky, které jsou hned měkké Foto: Alena Kolaříková

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: