Víte co je Kosmítko? Je to bezúdržbová rostlinka, kterou můžete mít kdekoliv. Prima tip na dárek. Vyrobeno v Čechách. Recenze.

29.10.2023 19:36

Kosmítko

 

Dnes bych vám ráda představila „něco“, z čeho jsem nadšená od první chvíle, co jsem se o „tom“ dozvěděla. Je to Kosmítko.

Že nevíte co to je? Taky jsem nevěděla.

Tak pěkně popořádku.

Kosmítko je takový malý zázrak ve sklenici pro všechny, co chtějí mít doma nějakou rostlinu, ale neumějí, nebo nemají čas se o ni starat.

Jako moje dcera Týna. Má kytky ráda. Zkoušela jich pěstovat několik, ale všechny špatně skončily. Ať to byly klasické rostliny, nebo kaktusy, žádná její péči nezvládla. Dceru to dost mrzelo. Ale má časově velmi náročnou práci, takže na péči o květiny jí někdy nezbývá čas. A když je čas, říká, že je úplně vypnutá a odpočívá, nemyslí na nic. Taky se často stěhovala, a v posledním malinkém bytě prostě na kytky nezbylo místo. Proto jsem byla ráda, když jsem objevila Kosmítko.

Kosmítko je takový malý zázrak ve sklenici. Zázrak je to doslova a do písmene. Je to totiž kytka, která roste ve speciální hmotě ve sklenici pod víčkem. A fakt roste. Mám ji doma druhý měsíc, a ten rozdíl je vidět.

Je to ale kytka kouzelná, vůbec se o ni nemusíte starat. Fakticky vůbec. Nevím, jaké je to kouzlo, ale pokud kytičku budete mít v podmínkách, které jí vyhovují, poroste i několik let. Poroste tak dlouho, až zaplní sklenici, jediné co nesmíte udělat je povolit víčko, nebo ji otevřít. Pak se to kouzlo zruší. Pokud se vám to povede, nemusíte být nešťastní, květinu lze podle návodu na stránce Plantaxie.cz přesadit do substrátu. Pak už se o ni ale musíte starat.

Kosmítka vymyslela a pěstuje paní Marie. Jsem moc ráda, že podnikání ani po počátečních problémech s technologií pěstování a místem, kde Kosmítka vyrábět, nevzdala. Tohle je totiž opravdu super dekorace. Je to originální a krásná věc. Na eshopu už si můžete vybírat z několika variant sklenic, dokonce i ampulku života. To je taková malá lahvička s Kosmítkem, kterou můžete nosit zavěšenou na krku, nebo v autě sebou – malý kousek přírody, který si jako talisman budete užívat kdykoliv a kdekoliv.

Teď vám sem napíšu o tom, co přesně Kosmítko je, a jak se o něj starat. To si nebudu vymýšlet, ale s dovolením vám to nakopíruji ze stránky Plantaxie.cz , abych se nedopustila nějakých nepřesností.

Kosmítko obsahuje masožravou rostlina rodu Drosera. Rosltinka je uzavřená ve skleněné nádobě, kterou s okolním prostředí propojují pouze speciální filtry, kterými dokáží prostoupit pouze plyny. Roste tak v dokonale sterilním prostředu. Na dně nádoby je živné medium v podobě tuhého gelu. Zde má rostlinka všechny živiny na následující 2-4 roky. Tento systém vychází z vědecké metody pěstování in vitro – ve skle. Vědcům tak umožňuje pěstovat rostliny v kontrolovatelném prostředí a bez zásahů z vnější. Vám přináší Kosmítko zeleného kamaráda, který roste zcela bez práce!

Rostlina začíná jako malý, zelený bobeček ale během měsíců budete pozorovat, jak se postupně zvětšuje, dokud nezaplní většinu své nádoby. Ale nebojte se, nepřeroste. Rostlina dokáže vnímat omezený prostor a svůj růst tak umí přizpůsobit. V Kosmítku vám proto poroste takový masožravý bonsaj.  Rychlost růstu se liší dle podmínek domova, ale nebojte se, váš zelená mazlíček poroste s chutí a vy nemusíte dělat vůbec nic! 

Kosmítko poroste, dokud bude mít kam růst. Když ho udržíte mimo přímé Slunce, bude Vám dělat radost i několik let.

Je zcela bezúdržbové.

Co o téhle super rostlince říct na závěr? Je to Pecka! Doslova a do písmene.

Vypadá krásně jako dekorace. Lze ji umístit i tam, kde se jinak květinám nedaří. Klidně do poliček, na noční stolky, na psací stoly, do stinných místností – všude se téhle rostlince bude líbit a dařit. A vy budete bez jakékoliv péče mít radost, že vám doma roste malá, zázračná rostlinka.

A proč  Kosmítko? Protože hmota, ve které rostlinka roste tak trochu připomíná hmoty, které kosmonauti sebou vozí do kosmu. Kdo ví, třeba právě Kosmítka jednou budou první rostlinky na nějaké nové planetě. Zatím Kosmítko zdobí alespoň jídelní pult u dcery jako dekorace – konečně se dočkala kytičky, která jí neuhyne a na kterou nebude mít alergii. Je to i bezva tip na dárek. A není to vůbec drahý dárek – je to masožravka, která vám bez údržby poroste několik let.

Pokud si budete chtít víc přečíst o kouzelných rostlinkách, nebo si rovnou nějakou koupit, tady je odkaz na eshop: Plantaxie.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: