Vitamín C, nenápadný pomocník v boji s nemocemi, snižuje únavu, antioxidant.

26.05.2020 14:06

V poslední době je zdraví asi nejdiskutovanějším tématem na celé zeměkouli. Příroda nám dala najevo, že i když umíme vyrobit a řídit spoustu věcí, tak stačí jedna malá breberka, která dokáže ovlivnit a napadat zdraví celého lidstva.

Proto je fajn užívat vitamíny, které nám pomohou zvyšovat imunitu a tělesnou kondici. Jedním z nejzákladnějších vitamínů, které naše tělo potřebuje, je vitamín C.

Věděli to už v dávných dobách námořníci, kteří umírali při delších plavbách na kurděje, způsobené nedostatkem vitamínu C. Proto sebou vozili sudy s naloženým zelím, jako zdroj vitamínu C (a později pak i citrony). Dneska už nemusíme nakládat zelí, stačí doplnit Vitamín C tabletkou.

Já mám ráda GS Vitamín C 1000 se šípky.

Jedná se o extra silný vitamín, obohacený o  50 mg sušených šípků. Šípky jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu C. Obsahují víc „céčka“ než třeba citrusy. To vše je ve speciální tabletce time-release, která zajišťuje postupné uvolňování vitamínu C. Plně tedy stačí pokrýt potřebnou denní dávku vitamínu, a já nemusím na nic myslet.

Věděli jste, že:

  • Potřeba vitamínu u kuřáků stoupá o 50 až 100 %
  • Potřeba stoupá při úrazu, operaci, stresu, chladu, fyzické námaze nebo nádorech
  • Užívání antibiotik a kortikoidů zvyšuje potřebu vitamínu C až o 100 %
  • V těhotenství a kojení je potřeba vit. C vyšší až o 30 %
  • Krátkodobé zvýšení dávky je dobré při nemocech z nachlazení, velké tělesné námaze nebo stresu
  • Při vyšší potřebě vitamínu C je vhodnější užívat tablety s postupným uvolňováním
  • Je nezbytný pro stavbu kostí, svalů, šlach a funkci cév
  • Nezbytný pro pružnost pokožky
  • Zachování energetického metabolismu
  • Snížení únavy a vyčerpání
  • Potřebný při vstřebávání železa
  • Posílení imunitního systému.

Vitamín C je prostě pro naše tělo nezbytný. Celkem mne překvapilo, jak moc ho naše tělo potřebuje.  Bereme ho tak samozřejmě, že si asi občas řekneme, že je to jen „obyčejné céčko“, toho máme přece všichni dost. Ale není tomu tak. Když chybí, nebo je ho nedostatek, je nám špatně a naše tělo nemůže fungovat tak, jak má.

Ale protože všeho moc škodí, ani s vitamíny se to nesmí přehánět. I vitamínem C se můžete předávkovat. Pokud užíváte více než 2000 mg vitamínu C denně, můžete mít příznaky předávkování ( průjem, bolesti hlavy, křeče, zvracení). Při dávkách vyšších než 3000 – 4000 mg vitamínu C denně už tělo přebytek nedokáže efektivně vyloučit a mohou vznikat ledvinové kameny.

Proto je dobré i u vitamínů dodržovat výrobcem předepsané dávkování.

S GS vitamínem C 1000 se šípky jsem velmi spokojená. Stačí jedna tabletka a vím, že mám denní potřebu vitamínu C pokrytou i v době, kdy na naši imunitu útočí zrádné viry a bakterie. A já se nechci v koutku bát a čekat, až budu nemocná. Chci normálně a v pohodě žít. A užíváním vitamínu C tomu dost pomáhám. Ono i to někým nazývané „obyčejné céčko“ dokáže naši imunitu nastartovat a zatočit třeba i s únavou.

Přípravky GS ( Green Swan pharmaceuticals) mám léty vyzkoušené, vím, že kupuji kvalitu, jsem s nimi maximálně spokojená. GS Vitamín C 1000 se šípky je můj oblíbený výrobek, proto vám ho chci v téhle virové době doporučit jako tip pro podporu lepší kondice a zdraví. Prověřený celou naší rodinou, spokojenost je velká. Užívat ho mohou dospělí a starší děti od 12 let.

Pokud si chcete o tomto výrobku přečíst víc, nebo si ho koupit, klikněte zde: GS Vitamín V 1000 se šípky (zvýhodněné balení + 20 tbl zdarma)

Celý sortiment eshopu si prohlédněte po kliknutí zde: gsklub.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: