V botách Arctica od RockSpring vás zima nezaskočí. Už nikdy nebudete mít studené nohy...

24.11.2020 10:46

 

Zimní boty Arctica Black/Grey

 

Zima začíná, venku už je mrazivo, hlavně po ránu už jsou mrazíky – je nejvyšší čas na nákup zimních bot.

Já jsem značnou část letošního roku odchodila v gumičkových botách RockSpring – jsou totiž neskutečně pohodlné. Proto jsem se i na zimu rozhodla vyzkoušet boty od RockSpring.

Výběr zimní obuvi všech druhů a typů mají v eshopu rockspring.cz poměrně velký, já jsem si vybrala typ Arctica.

 Zaujal mne nejen designem, ale i tím názvem. Mě je totiž na nohy pořád zima, ale nemám ráda v botách teplé ponožky, protože se hrnou a tlačí. Proto se snažím vybírat si boty opravdu teplé. A které by měly být teplejší, než ty do „arktické zimy“ Arctica..

Boty Arctica jsem si vybrala v barvě Black/Grey – bota je černá, se šedým kožíškem a bílou podrážkou. Ta kombinace barev se mi moc líbí, a je to přesně můj styl.

Když mi boty přišly domů, byla jsem celkem překvapená jejich lehkostí. Jsou opravdu velmi lehoučké. To byl první velmi pozitivní dojem z těchto bot. Druhý pozitivní byl hned, když jsem strčila ruku dovnitř bot, a skoro jsem slastně zavrněla. Je v nich totiž kožíšek – hebký, jemný a úplně všude. Tedy žádné zdobení kožíškem jen naoko, jak to leckde bývá. Vždycky mne zaráží, když výrobci obalí kožíškem vrchní část boty kolem lýtka, ale noha je jen v botě ze slabého materiálu. To tady tedy rozhodně není. Noha je v kožíšku úplně celá. Konečně mi nebude zima na prsty u nohou – hurá. 

Boty jsou nejen teplé, ale skvěle vypadají i na noze.

Materiál u boty je psán syntetika – je to vlastně SoftShell. Pokud máte s tímto materiálem zkušenost z oblečení, tak víte, že je velmi pohodlný a na nošení příjemný. Materiál se dobře přizpůsobuje i šířce nohy, takže netlačí ani na kloubu kotníku – povolí tak, jak potřebuji.

 Výrobce doporučuje raději botu ještě impregnovat, sprej s impregnací si lze koupit v eshopu spolu s botami. Protože je mi jasné, že pokud napadne ve městě sníh, a správa silnic ho posolí, vznikne nevzhledná břečka, která boty rozmáchá celkem rychle – proto tuhle radu nepodceňuji a boty raději opravdu nastříkám. I ve sněhu se nepromokavost hodí.

Horní část boty příjemně obepíná lýtko, ale netlačí. V horní části má bota všitu malou část s gumičkou, která dokáže, aby bota seděla přesně tak jak má, a netlačila, a zároveň do boty nebude padat sníh horem, když stoupnu do hlubší závěje.

Od určitého věku je pro mne velmi důležitá podrážka boty. Potřebuji protiskluzovou, protože jsem párkrát díky hladké podrážce u kozaček uklouzla, a upadla, a nalomená a naražená kostrč fakt dost bolí.

Boty Arctica mají podrážku s pořádným pevným vzorkem s protiskluzovou úpravou – tedy přesně to, co hledám. Manžel sice určitě bude bručet, že nosím na botách sníh až domů, ale pro mne je to, aby bota neklouzala opravdu důležité – radši budu odupávat sníh před domem, než se válet na ledovce.

Pokud bych měla shrnout celkový dojem z bot, pak třemi slovy: Teplo, pohodlí a lehkost. Prostě paráda. Pokud chcete boty, které jsou opravdu hřejivé, pohodlné, a kvalitní, zkuste boty Arctica od RockSpring. Já jsem naprosto spokojená, teď už jen budu vyhlížet za okny sníh, abych boty mohla vyzkoušet i v opravdu zimním počasí. Zatím jsem spokojená – venku už žádné velké teplo není, takže na dlouhé procházky s vnukem budu mít nohy pěkně v teple. Mít nohy v teple je důležité – jakmile je vám zima na nohy, začne vám být zima celkově. Já už jsem připravená a na zimu se těším. Mám nohy v teple díky botám s kožíškem – tyhle boty by mi i děda Mrazík záviděl.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit tyhle super boty, klikněte zde: zimní boty Arctica

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: rockspring.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: