Užvaněná housenka - krásná a chytrá hračka od Vtech pro děti už od 3 měsíců. Recenze

31.08.2023 14:19

Užvaněná housenka

Protože mám malého vnoučka, a ráda mu dělám radost, rozhodla jsem se, že mu koupím nějakou fajn hračku.

Vnoučkovi jsou čtyři měsíce. Pro tuto věkovou kategorii na trhu najdu spoustu hraček. U některých mám ale obavy, že nesplňují bezpečnostní certifikáty vhodnosti hraček pro malé děti  Jiné jsou zase hezky barevné, ale nemají žádnou „přidanou hodnotu“ – prostě jen vydávají zvuk, ale děti nijak nestimulují. A já od hraček čekám, že děti baví, a při hře je i něco učí.

Nakonec to skončilo tak, že jsem chvíli hledala na internetu, a pak jsem se vydala hledat na stránky eshopu Vtech.cz.

Tento eshop mám vyzkoušený. Vím, že výrobce Vtech je zárukou spolehlivosti a kvality. Vtech hračky splňují všechny nutné bezpečnostní certifikáty.

Vím, že hračky jsou z nezávadných materiálů, a že jsou naprosto bezpečné. To je důležité hlavně u hraček pro ty úplně nejmenší děti – miminka.

 Nejmenší děti totiž vždycky strkají všechny hračky do pusy, okusují je a „žužlají“. Hračka tedy musí být vyrobena tak, aby se z ní žádná část neodlomila, a aby materiál byl bezpečný, bez nežádoucích příměsí.

Kvalitu Vtech hraček mám už vyzkoušenou od staršího vnoučka. Máme spoustu Vtech hraček, a všechny i po dlouhé době hraní si, vypadají jako nové.

I když vnuk ještě neměl dobrou motoriku, a hračky mu často padaly z ruky, není na nich žádný škrábanec, nikdy se nic neodlomilo, a nerozbilo.

Některá autíčka a hračky bral vnuk sebou na hřiště, a na písek, kde se kolem něj okamžitě seběhly další děti, a hračky šly vysloveně z ruky do ruky. Takže další pády a nešetrné zacházení. Přesto hračky stále vypadají skvěle, bez známek jakéhokoliv poškození.

Vtech je zárukou naprosto bezpečných a kvalitních hraček.

Jsem moc ráda, že u Vtech myslí i na nejmenší děti, a vyrábí chytré, hezké a vkusné hračky i pro ně.

Jako třeba hračku Užvaněná housenka, kterou jsem vybrala pro nejmladšího vnoučka.

Vybírala jsem samozřejmě nejdřív podle vzhledu. Housenka totiž vypadá velmi roztomile.

Další, co pro mě bylo důležité je hmotnost a tvar hračky.

Ve čtyřech měsících se vnuk totiž teprve učí koordinaci pohybů, a jak hračku uchopit. Je tedy velmi důležité, aby hračku dokázal držet v ručičkách, a aby na něj nebyla těžká.

Jak už jsem zmínila, housenka je velmi roztomilá. Barevná kombinace odstínů zelené a fialové je velmi vkusná.

Housenka je z několika dílů – hlavička a 3 kuličky tvořící tělíčko.

Na hlavičce má housenka tykadélka tak akorát velká, aby je děti strčily do pusinky a mohly je okusovat – to totiž děti, kterým rostou zoubky, dělají nejčastěji.

 Všechny dílky těla jsou pohyblivé – lze jimi otáčet. Když se housenkou třepe, hrká díky kytičkám v posledním dílku tělíčka. Na něm jsou také otáčivé kroužky zelené a žluté barvy.

V prostřední části tělíčka je umístěno otáčivé tělísko. Jakmile se děti začnou učit ovládat prstíky, a jemnější motoriku, mohou tímto kolečkem otáčet. 

Na posledním dílku je svítící srdíčko.

Pokud hračku zapnete, srdíčko se rozbliká, a začnou se ozývat melodie, písničky, říkanky, a jednotlivé zvuky jako smích, nebo poslání pusinky. Srdíčko při vydávání zvuků bliká, to se dětem moc líbí.

Všechny melodie a říkanky jsou namluveny krásnou, čistou a velmi srozumitelnou češtinou. Děti se tak naučí správně vyslovovat, a hlavně se naučí nové písničky a říkanky.

Nebudu vypisovat všechny zvuky, které housenka vydává – je jich hodně - proto se jí říká užvaněná housenka. Vyberu jen některé, ostatní si můžete pustit doma.

Například: „Mám veliké srdíčko“, „Šimry, šimry šimry (a smích)“, „Pojďme si hrát“, „Ráda se plazím“, „Mám tě ráda“, „Moje srdíčko je plné lásky“, „Ráda se kroutím a směju“ a další.

Písničky

Píseň 1
Kruť mě, kývej, otáčej!
To já ráda mám, to je zábava.
Chichi, cheche, chocho, chacha
Chichi, cháá! Můžeme si spolu hrát?

Píseň 2
Dokola já se otáčím,
Ráda se vrtím, vrtím,vrtím.

Píseň 3
Housenka jsem pracovitá,
bydlím v trávě, listí chroupám

Seznam melodií:

1. Daring Young Man on the Flying Trapeze
2. Three Little Kittens
3. Humpty Dumpty
4. Alouette
5. Yankee Doodle
6. Ring Around the Rosy
7. Aiken Drum
8. Hey Diddle Diddle
9. Jack Be Nimble
10. A-Tisket A-Tasket
11. Diddle, Diddle Dumpling
12. Teddy Bear's Picnic

 

Video ukázku housenky najdete zde: video Užvaněná housenka

 

 

Děti milují všechny zvukové hračky. My, dospělí už ale někdy máme zvuků dost, a když hračka hraje dlouho, moc se nám to nelíbí. Pak prostě stačí housenku vypnout tlačítkem na prvním dílku těla.

S housenkou si děti mohou hrát, i když je vypnutá.

V posledním dílku je hrkačka a jednotlivé dílky se otáčejí a při tom také vydávají zvuky. Děti si tedy mohou hrát i s vypnutou hračkou.

Z Užvaněné housenky jsem velmi nadšená. Je krásná, roztomilá. Hračka je vhodná už pro ty nejmenší děti od tří měsíců. Tyto nejmenší děti si budou hrát spíš tak, že budou hračku držet, zkoumat, otáčet jednotlivými dílky, a housenkou třepat, aby vydávala zvuky.

Starší děti kromě těchto činností budou procvičovat jemnou motoriku otáčením kolečka v  prostředním dílku, a točením kuličkami tělíčka.

Starší děti se také naučí přepínat si jednotlivé melodie a zvuky pomocí srdíčka.

Nejstarší děti se naučí říkanky, básničky a správnou výslovnost. Hračka tedy – jak se tak říká – s dětmi roste. Jiné věci učí při hře ty nejmenší, jiné ty větší děti. Vhodná je pro děti od 3 do 18 měsíců.

Určeno pro děti od 3 měsíců
Rozměr výrobku: 20x7x6 cm
Funguje na 3 LR44 knoflíkové baterie (předváděcí baterie jsou součástí)

Pokud si hračku chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Užvaněná housenka

Celý sortiment eshopu najdete zde: eshop Vtech.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: