Učíte své děti jíst příborem? Kupte jim příbor, se kterým budou jíst rády a bude se jim líbit.

07.06.2018 12:45

Chtěla bych vám dnes doporučit krásný jídelní příbor Čtyřlístek – 4 dílnou soupravu Prestige pro děti od firmy Toner.

Už hodně malé děti se samy učí jíst lžičkou. Miminkům často dáváme do ručičky lžičku, už když je krmíme,a ono pak samo zkouší napodobovat, co dělá maminka, a tím se naučí lžičku používat. Starším dětem pak dáváme vidličku, aby se naučilo samostatně napichovat kousky jídla. Krájení nožem v koordinaci s napichováním vidličkou už je pro děti složitější. Pokud se nenaučí jíst příborem před nástupem do školky, nezoufejte. Většina dětí se naučí příbor používat napodobováním ostatních dětí. A je to pro ně velký zážitek. Dokonce i já si pamatuji, jaký pro mne byl zážitek, když nám ve školce paní učitelky místo lžíce, kterou jsme běžně jedli, položila na stůl příbor. Byli jsme na sebe tehdy hrdí a opravdu to pro nás bylo tak důležité, že mi to utkvělo v paměti.

Ne každé dítě zvládá bez problémů jíst příborem hned. Občas je u toho i trocha pláče. To, co se nám, dospělým zdá běžné a normální, u dětí vyžaduje spoustu soustředění a nových dovedností. Proto je důležité, aby se dětem příbor líbil a braly ho do ručičky rády.

Nádhernou dětskou sadu příboru vyrábí společnost Toner. Na příboru jsou oblíbené postavičky komixu Čtyřlístek – Bobík, Pinďa, Myšpulín a Fifinka.

Příbor je z velmi kvalitního nerezu, leštěného do vysokého lesku. Nerez je kvalitní, zdravotně nezávadný materiál vhodný pro děti ( - nehrozí nebezpečí škodlivých látek jako u některých plastových  příborů a lžiček)

Technické parametry:

  • síla materiálu: lžíce 1,8 mm, vidlička 1,8 mm, nůž 6,0 mm, lžíce kávová 1,5 mm
  • dárkové balení: rozměr 205x130x30 mm
  • hmotnost výrobku: 178 g
  • vhodné do myčky

Obsah balení:

  • lžíce jídelní 1 x
  • vidlička jídelní 1 x
  • nůž jídelní 1 x
  • lžíce kávová malá 1 x
  •  

Kvalitní dětský příbor (liší se od dospělého tím, že vidlička není příliš ostrá, ani nůž není ostrý jako běžný příborový a nehrozí tak dítěti poranění) je skvělým pomocníkem, když se malé dítě učí stolovat. Není vhodné děti učit jíst příborem s běžným příborem pro dospělé – hrozí poranění a je na děti příliš velký a těžký. Vybírejte příbor kvalitní a hlavně takový, se kterým děti budou jíst rády, protože se jim líbí. 

Obrázky leckdy pomůžou i s tím, aby si dítě uvědomilo, ve které ruce má držet nůž – náš Vojta třeba lépe pochopil, že má držet nůž v pravé ruce tak, že vědět že do pravé ruky patří Myšpulín, Fifinka (na vidličce) patří do druhé ruky. Díky tomu velmi rychle začal držet příbor správně, jak se držet má.

Jídelní příbor Čtyřlístek 4 dílná sada od firmy Toner je ideální pro malé kluky i holky.

Pokud chcete sadu koupit, klikněte zde: Jídelní příbor Čtyřlístek 4-dílná sada

Více produktů značky Toner si prohlédněte po kliknutí zde: eshop Toner.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: