Tvarohový beránek a Piškotový beránek - nejlepší recepty, se kterými budete vždycky mít úspěch

15.04.2017 08:50
Tvarohový beránek

250 g hera

250 g tvaroh (lépe netučný a v kostce, než vaničkový)

250 g cukr krystal

250 g polohrubé mouky

kypřící prášek do pečiva 1/2 balení postačí

vejce 3 kusy

citronová kůra, mohou být vlašské ořechy nebo rozinky podle chuti

Heru a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, pokud chceme tak na drobno nasekaná ořechová jádra nebo rozinky a citronovou kůru. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou, potom ji naplníme připraveným těstem.

Přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ihned po vyjmutí z trouby vyklopíme a bohatě pocukrujeme.

Piškotový nadýchaný beránek

Velikonoční beránek

  • 4 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 170 g másla
  • 300 g cukru
  • 10 lžic mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Všechny suroviny smícháme, utřeme do těsta a vlijeme do vymaštěné a hrubou nebo polohruou moukou vysypané formy. Pečeme 60 minut v troubě rozehřáté na 145 - 150 stupňů. Hotového beránka necháme zchladnout ve formě a teprvě poé ho vyklopíme z formy.

Zdroj:https://www.lidovky.cz/jak-na-velikonocniho-beranka-poradi-roman-vanek-fr6-/dobra-chut.aspx?c=A170412_094333_dobra-chut_ape

 

foto a recept zdroj: https://www.lidovky.cz/jak-na-velikonocniho-beranka-poradi-roman-vanek-fr6-/dobra-chut.aspx?c=A170412_094333_dobra-chut_ape

Velikonoční beránek - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: