Tut Tut velké hasičské auto od VTECH - radost pro všechny malé kluky. Recenze.

30.06.2022 12:47

Tut Tut velké hasičské auto

Protože můj vnuk miluje autíčka, a já jako babička mu chci dělat radost, ráda mu autíčka kupuji.

Od chvíle, co se vnuk narodil mu moc ráda pořizuji hračky VTECH. Líbí se mi barvami, kvalitními materiály, a co je pro mě důležité – splňují i ty nejpřísnější bezpečnostní certifikáty.

 U VTECH hraček se mi nestane, že by se odlomila nějaká část hračky, nebo že by byl někde otvor, o který by se dítě poranilo. Všechny díly drží všude tam, kde mají a jsou kvalitně připevněné. Materiály jsou také uzpůsobené dětskému hraní a jsou zdravotně nezávadné. Hraček VTECH máme doma spoustu a přestože některá občas vnukovi vyklouzne z ručiček, nikdy se mi nestalo, že by se hračka rozbila.  Hračky jsou nárazuvzdorné, a odolávají i poškrábání.

Tentokrát jsem vnukovi vybrala Tut Tut velké hasičské auto, a v sadě k němu je dodáváno i malé hasičské auto.

Hasičské auto bylo celkem jasnou volbou. Náš malý milovník aut zbožňuje všechna auta, která houkají. Tedy hasiče, sanitky, policejní auta. Takže zatímco si ostatní maminky a babičky v klidu sedí na lavičce u pískoviště, my s vnukem stojíme před hasičskou zbrojnicí a pozorujeme auta. Vydrží takhle stát poměrně dlouhou dobu. Na vrcholu blaha je, když ho někdo z hasičů pozve, aby se na hasičské auto šel podívat z blízka.

Protože doma už máme hasičskou stanici Tut Tut, vybrala jsem tentokrát jako doplněk velké hasičské auto.

Velké  hasičské auto – jako všechna ostatní VTECH auta je kompatibilní se všemi dráhami Vtech, takže autíčko jde připojit k hasičské stanici i i k ostatním dráhám.

Dráhy jsou u nás stavěny velmi často, protože jezdit po dráhách baví kromě vnuka i tatínka a dědečka. Občas je podezřívám, že dráhy nekupují pro malého Robina, ale pro svou radost. U nás, když se jezdí po dráhách, není už celkem  v pokoji kam šlápnout.

Naštěstí všechny dráhy jdou velmi snadno složit i rozložit. A protože všechny stanice a některá autíčka na sobě mají speciální Smartpointy, ozývá se často pokojem houkání a písničky, nebo říkanky.

Smartpoint, to je takový chytrý vynález VTECH Tut Tut stanic a aut. Je to místo, na které když přijede autíčko, spustí se melodie nebo říkanka, kterou autíčko umí. Je to taková chytrá stanice pro chytrá autíčka. Děti jsou šťastné, že si s nimi hračka povídá, že na ně reaguje.

Velké hasičské auto má takové šikovné smartpointy dva – uvnitř auta, kam lze naložit jakékoliv autíčko Tut Tut, a jeden smartpoint je na zvedací plošině.

Protože velké hasičské auto samo o sobě žádné melodie nehraje, ani neříká říkanky, je super hračkou, kterou můžete mít nejen na hraní doma, ale i na zahradě, nebo na pískovišti. Kolečka jsou uzpůsobena tomu, aby si s autíčkem děti mohly hrát kdekoliv.

Aby auto děti opravdu bavilo, jsou i na něm interaktivní prvky – na střeše kabiny je váleček, který znázorňuje houkačku, po zmáčknutí vydává zvuk.

Pohybuje se i žlutá plastová „hadice“ – ta má na sobě jen malý kolíček, kterým s ní děti mohou otáčet. To podporuje dětskou motoriku, protože aby děti udělaly „špetku“, a chytily za kolíček pro ně znamená, že se musí soustředit. Ani otočení hadicí pro děti není úplně snadné. To, co my dospělí zvládáme úplně samozřejmě, vyžaduje od dětí soustředění a celkem velkou snahu.

Plošina na žebříku na střeše je skládací a otočná.

Velké hasičské auto má na bocích sklopné bočnice – ty jdou připojit k dráhám VTECH i k velké hasičské stanici.

Po jejich otevření může malé hasičské autíčko projíždět skrz velké auto. Nebo uprostřed zastavit na Smartpointu a spustit melodii.  Po zavření bočnic může malé hasičské autíčko zůstat uvnitř auta zavřené.

Malé hasičské autíčko lze používat při hraní s velkým hasičským autem, nebo samostatně jako hračku. Oblý tvar autíčka je praktický – dětem se dobře drží.

Umí spoustu melodií, písniček a frází. Namátkou vybírám:

„Jedeme hasit, zachraňovat lidi, šup šup šup, velký požár hoří tam. Jedeme hasit!“, „Chvátej, hoří!!“ Mým úkolem je hasit!“, „Pohotovost, pohotovost, když hoří, my hasíme!“, „Když hoří, volej 150!“ „Ten žebřík na mé střeše je pro záchranu lidí!“ „Siréna si houká“.

Melodie a písničky, nebo říkanky se spouští buď zmáčknutím čelního skla autíčka, nebo najetím na některý Smartpoint.

Pokud už budete z mluvícího autíčka unavení – je tu záchrana pro nás rodiče – autíčko lze na spodní straně jednoduše vypnout. Pak si s ním děti mohou hrát, jen bez zvuků.

Pokud máte doma malého kluka, Velké hasičské auto v sadě s malým chytrým Tut Tut hasičským autíčkem bude bavit každého malého kluka. Je to hračka kvalitní, zdravotně nezávadná – splňující všechny bezpečnostní certifikáty.

 Dětem se moc líbí barvami i provedením. Je to hračka chytrá – díky Smartpointům, na kterých se spouští z VTECH Tut Tut autíček písničky a fráze.

Všechny písničky, říkanky i fráze jsou namluveny kvalitní, srozumitelnou a čistou češtinou. Děti si díky poslechu písničky a fráze zapamatují a naučí se je opakovat. Tím si procvičí i správné mluvení. To, že si s nimi hračka povídá, se dětem moc líbí.

 Prostě opět se mi povedlo udělat vnukovi velkou radost kvalitní a hezkou hračkou, se kterou si může hrát doma, i venku s kamarády. Jako hračku pro malé kluky mohu jen doporučit, jsem maximálně spokojená.

Pokud si chcete auto prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Velké hasičské auto s malým Tut Tut hasičským autem v sadě

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment Vtech, klikněte zde: eshop VTECH

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: