Tut Tut Servisní auto - interaktivní hračka pro malé kluky a holky - vhodné do bytu i na zahradu.

28.03.2022 12:56

Konečně je tu jaro.  Všichni se radujeme a po zimě vyrážíme s radostí ven. Já už se moc těším, až budeme chodit pravidelně s vnoučkem na hřiště. Tam si bude hrát s ostatními kamarády – na písku, houpačkách, ale i s hračkami, které si děti sebou přinesou.

Náš Robin je velký milovník aut. Hlavně těch velkých – náklaďáky, kamiony, popeláři a podobně. Proto mu velkou radost udělalo Servisní auto od VTECH.

Tohle auto je z odolného kvalitního plastu. Jako všechny VTECH hračky i tohle Servisní auto je vyrobeno z materiálů splňujících všechny potřebné bezpečnostní certifikáty. Kromě kvalitního materiálu jsou všechny díly hraček vyrobeny tak, že se dětem nemůže nic stát – nehrozí poranění, ani vdechnutí malých částí. Všechna autíčka (a všechny ostatní VTECH hračky) jsou naprosto bezpečná. U VTECH počítají s tím, že malé děti jsou nešikovné, a hračky jim občas padají z rukou – plast se mi ještě nikdy u hraček nepoškodil, nepoškrábal, neponičil a nikde neodlomil.

 Mám už hračky VTECH vyzkoušené – je to taková moje sázka na jistotu. Já vím, že hračky jsou bezpečné, vyzkoušela jsem si to osobně, dětem se líbí jejich barevnost.

Protože Servisní auto je z odolného plastu, můžou si s ním malé děti od 1 roku hrát nejen doma, ale i venku. To má náš Robin moc rád. Proto jsme auto museli vzít ven, aby si s ním mohl hrát a taky ukázat ho kamarádům.

To co se kolem autíčka strhlo, když jsem ho donesla ven, jsem naprosto nečekala. Všichni malí kluci se začali o autíčko přetahovat. Moc se jim líbilo, takže jsme museli my, dospělí trošku zasáhnout, aby se kluci nepoprali. Každý kluk si musel na autíčko sáhnout, vyzkoušet co umí, a chvíli si s ním hrát. Myslím, že při příští návštěvě hřiště bude autíček na hraní několik – to bude radosti.

Autíčko je krásně barevné, a je plné interaktivních částí, které stimulují vývoj dětí, procvičují jejich jemnou motoriku, učí je tvary a barvy.

Protože součástí náklaďáku je i malá mluvící dodávka, naučí se děti i nové básničky, písničky a říkanky. Malá dodávka mluví krásně srozumitelně příjemným hláskem, přitom bliká, houká a svítí.

Autíčko dodávka je na 2 AAA baterie (mikrotužkové).

Nebudu vypisovat všechny fráze, které dodávka říká, jen namátkově: „Pojď se projet!“ , „Jedemeee!“  „Kamarádi připoutejte se, do auta se všichni vejdeme, „Tut tut frčíme městem“,“Dodávka maličká jezdí dokola“, „Já jsem auto šikovné, tak jezdi jako já!“ , „Umím spoustu věcí“ a tak dále.

Dodávka je interaktivní – reaguje na Smart pointy umístěné na Servisním náklaďáku.

 Jakmile dodávka najede na Smart point, spustí se nějaká fráze – větička, nebo písnička. Na každém Smart pointu jiná.

Do náklaďáku se vejdou až 4 Tut Tut autíčka. Můžete tedy dětem dokoupit další Tut Tut auta, všechna budou s náklaďákem kompatibilní.

To, že dodávka začne mluvit, když najede na smartpoint se dětem moc líbí. Uznávám, že někdy se to už nemusí líbit rodičům – když stejnou říkanku slyšíte po padesáté, trochu už vám leze na nervy. Tady je pak super možnost autíčko vypnout. U VTECH mysleli i na nás rodiče – prostě uděláte cvak a je krásně ticho.

Líbí se mi, že si díky autu a jeho krásným barvám děti mohou procvičit barvičky a jejich poznávání. Můžete třeba říct: Otoč červeným ozubeným kolem, otoč modrý komín, nebo zmáčkni fialovou houkačku. Děti si takhle nenásilně osvojí poznávání jednotlivých barev.

Motoriku si zase procvičí pohybováním jednotlivých částí náklaďáku.

Mohou otáčet převodovkou – to jsou tři barevná ozubená kola, která do sebe zapadají – modré, fialové a zelené.

Ozubená kolečka jsou pohyblivá. Děti jimi mohou otáčet. To vyžaduje koordinaci pohybů, procvičení zručnosti a motoriky. To, co je pro nás, dospělé jednoduché, se děti musí teprve naučit, a vyžaduje to od nich soustředění a šikovnost. Hračka tedy plní i vzdělávací účel a to je fajn.

Pod ozubenými koly je pohyblivý postřikovač barvy.

V zadní části auta je zelená pohyblivá tankovací pistole.

Sklopná rampa žluté barvy připevněná na modrém nosiči lze nastavit do několika poloh – třeba na převážení aut, nebo jako sjezdová rampa.

Sklopná rampa lze propojit se všemi Tut Tut dráhami. Autíčka tak z náklaďáku mohou sjíždět přímo na jednotlivé dráhy. U nás propojujeme jednotlivé dráhy s vystřelovací rampou a s jeřábem. Robin dostává jako dárek doplňující dráhy a autíčka VTECH – krásně do sebe zapadají, reagují na sebe, takže pokaždé si může hrát jinak. Všechny díly dráhy a všechny hračky jsou krásně barevné, takže se mu tohle hraní moc líbí. Díky vychytávám, jako jsou Smart pointy tohle hraní baví i tatínky a dědečky, takže dráhy kupují někdy i sobě pro radost (pod záminkou dárku Robinkovi dělají radost i sami sobě).

Protože správný náklaďák musí mít houkačku, i tenhle ji má. Na střeše Servisního auta je fialové tlačítko s obrázkem klaxonu. Po stisknutí zahouká.

Pokud máte doma malého kluka, tímhle super servisním náklaďákem mu určitě uděláte radost.

Je krásně barevný, velký je tak akorát – 24 x 37 x 13 cm

Náklaďák v sobě uveze až 4 Tut Tut autíčka.

Možné je hrát si s ním doma i venku.

Pokud si chcete prohlédnout video, jak náklaďák funguje, klikněte zde: video Servisní auto

Interaktivní hračka s jednou Tut Tut mluvící dodávkou. 

Servisní auto umožňuje:
• otáčet převodovkou (barevné ozubené kolečka)
• otáčet výfukovým komínem
• posouvat postřikovačem barvy
• používat houkačku
• zvedat čerpací pistoli
Sklopnou rampu servisního auta lze přímo propojit s ostatními dráhami pro autíčka Tut Tut. Po propojení tak mohou malá autíčka sjíždět ze servisního Tut Tut auta přímo na Tut Tut dráhy. 
Hra s Tut Tut servisním autem rozvíjí u dětí především:
• motorické dovednosti
• představivost a kreativitu
• slovní zásobu
Rodiče ocení vysokou odolnost hračky proti mechanickému poškození i například automatické vypínání hračky, což zajistí vyšší životnost baterie.

Autíčko na 2xAAA baterie.

Rozměr: 24 x 37 x 13 cm

 

Pokud si chcete auto prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Servisní auto VTECH

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: eshop VTECH

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: