Tlapková patrola jede do akce (řidítka) od VTECH- interaktivní hračka, která se dětem líbí a učí je dopravní výchovu, strany, barvy a další dovednosti. Recenze.

27.04.2023 13:50

 

Jak už jsem se chlubila, nedávno se mi narodil vnouček. Protože dcera teď nemůže všechen svůj čas věnovat staršímu vnukovi, jak na to byl zvyklý, je třeba ho chvílemi zabavit. Aby si hrál chvíli sám, když je to potřeba.

Proto jsem hledala hračku, která se mu bude líbit, a zabaví ho na dlouhou dobu. Protože mám ráda, když jsou hračky nejen líbivé, ale zároveň děti i něco naučí, šla jsem celkem najisto na stránky eshopu VTECH.

VTECH hračky mám moc ráda. Pořizuji je vnukovi takřka od narození.

Vždycky si najdu nějakou super hračku, která mě zaujme. Ještě nikdy jsem se nezklamala.

Na VTECH mají hračky chytré, a hlavně kvalitní a bezpečné. Bezpečnost je pro mě jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru hračky. Potřebuji, aby hračka byla naprosto bezpečná i ve chvíli, kdy si s ní dítě hraje samo. Přesně takové jsou hračky od VTECH. Splňují všechny bezpečnostní certifikáty, které jsou u hraček potřebné. Mám tak jistotu, že dětem dávám hračky z bezpečného a kvalitního materiálu, a hlavně hračky, se kterými si mohou děti hrát bezpečně.

Všechny součástky a součásti hračky jsou vyrobeny tak, aby si dítě s nimi neublížilo. Materiál je kvalitní a pevný, takže vydrží i celkem nešetrné dětské zacházení.

Malé děti nemají ještě moc dobrou motoriku, takže se stane, že jim hračky vypadnou z ručiček. Za celé tři roky, co hračky VTECH doma máme, se nikdy nestalo, aby se hračka pádem z ruky nějak poškodila, dokonce se ani nepoškrábe.

Některé hračky si sebou vnuk bere i na písek, a hrají si tam s nimi i ostatní děti – přesto hračky vypadají stále jako nové. Dokonce jsme mluvící auta zapomněli přes noc na zahradě, a zvládly i déšť.

Proto mám VTECH hračky ráda. Z osobní zkušenosti vím, že jsou takřka nerozbitné a dětem se moc líbí. A mě, jako dospělému dělá velkou radost to, že jsou to hračky chytré, které děti formou hry učí nové dovednosti.

Jak už jsem psala, chodíme s vnukem rádi na pískoviště. Tam se od kamarádů dozvěděl, jak je super Tlapková patrola. Doma jsme si ji pak museli samozřejmě pustit, a jak jinak – i náš Robin se do těchto malých pejsků zamiloval.                         

Byla proto pro mě celkem jasná volba hračky Tlapková patrola jede do akce.

Jsou to vlastně taková malá řidítka, pomocí kterých se děti učí spoustu dovedností.

Například si procvičují jemnou motoriku, učí a procvičují si kde je levá a pravá strana, procvičují si paměť, a učí se dopravní výchovu – a jako vždycky u hraček VTECH i spoustu melodií a frází.

U malých autíček jsem se snažila vám fráze a slova vypsat, tady ale uvedu jen pár příkladů - těch slov a frází je totiž přes 200.

Hračka se spustí startérem – modrou plastovou kostičkou.

Takže jen namátkou: „Tlapková patrola jde do akce!“, „Žádný úkol není tak velký, žádná tlapka není tak malá!“ , „Jedeme doleva (doprava)!“, „Pojďme si hrát!“, „Marshall hasí všechny požáry, když do toho jde Rocky, tak jedeme na zelenou!“, „Všechny tlapky do centrály!“, „Pro bezpečnou misi vždy používej bezpečnostní pás!“, „Stiskni tlačítko Sky, abys jí zavolal, Stiskni tlačítko Rubbel abys ho zavolal!“, „Všechny tlapky nástup, musíme se připravit na zachraňování!“, „Blížíme se k tučňákovi –zatrub 5x, aby tučňák věděl, že přijíždíme!“….. a tak dále.

Jak už jsem zmínila, startuje se pootočením modré kostičky.

Na pravé straně je žlutá  šipka ukazatele benzínu – ta slouží právě k procvičování jemné motoriky –děti musí šipkou pootáčet. Pro dospělého jednoduché, pro děti úkol, který jim dá zabrat a musí ho procvičovat, naučí se tak dobře uchopit menší předměty.

Na levé straně je pod červenou kostičkou reproduktor, a vedle něj modrá šipka, kterou pootočíme a zvolíme tak jeden ze tří režimů: čtyřkolka, sněžný skútr a vznášedlo. Pod každým z těchto režimů jsou jiné úkoly, jiné fráze a říkanky.

Na hračce jsou i blikající směrovky. Když pootočí děti volantem doprava, bliká pravá směrovka, a děti si tak uvědomí, kde je pravá strana a jestli zatočily správně. To samé s pootočením doleva.

Pod tlačítky s obrázky pejsků z Tlapkové patroly se skrývají také různé úkoly – stačí jen zmáčknout.

Na rozdíl od vnuka já si všechna jména pejsků nepamatuji, takže vám je nebudu vyjmenovávat. Děti je ale znají, a i hračka je umí pojmenovat správně – měla bych si asi po večerech taky s hračkou pocvičit paměť a ta jména trošku natrénovat.

Nejdůležitější pro děti jsou samozřejmě řidítka.

Připadají si, jako když jedou doopravdy na motorce.

Na řidítkách jsou tři knoflíky – modrý, který umí spustit úkoly, žlutá tlačítka spouští zase jiné zvuky. I to je pro malé děti celkem namáhavé. Musí se naučit koordinaci pohybů – tedy pustit řidítko jednou rukou, zmáčknout knoflík a opět chytit řidítka. Přitom poslouchají, co jim hračka sděluje – jaký úkol mají. Možná vám to přijde jednoduché, malé děti si ale tuhle dovednost musí opravdu procvičovat, pro ně je to neznámé, nové, a dá jim to celkem zabrat.

Po stranách má hračka zpětná zrcátka, kterými lze otáčet – aby iluze řízení byla opravdu dokonalá.

Hračka Tlapková patrola jede do akce je opět hračka, která udělá dětem spoustu radosti, a zabaví je na dlouhou dobu.

Vidím na vnukovi, jak rád si s novou hračkou hraje.

Vidím taky, jak jiný, a krásný je ten dětský svět hraní. Vždycky, když vnuk řidítka „nastartuje“, vidím, jak se celý rozzáří. Najednou je v jiném světě – opravdu řídí motorku a jede na pomoc Tlapkové patrole. Je z něj řidič ve světě plném her a fantazie. Tohle dokáže kvalitní hračka. A přitom aniž by to tušil se při hře učí spoustu nových věcí, jako kde je pravá a levá strana, barvy, počítání a dopravní výchovu.

• na výběr 3 herní režimy (čtyřkolka, sněžný skútr nebo vznášedlo)
• učí poznávat barvy, počítat, trénuje paměť i postřeh
• učí poznávat strany i základy dopravní výchovy.
• Zdokonaluje motorické dovednosti dítěte
• obsahuje více než 200 slov a větných spojení

Pokud si chcete hračku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Tlapková patrola jede do akce (řidítka).

Video, jak hračka funguje, najdete zde: video řidítka Tlapková patrola

 

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: eshop VTECH

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: