Tipy na výborné a rychlé silvestrovské občerstvení

28.12.2018 11:46

Rybí pomazánka s avokádem

 
Suroviny: 1 avokádo, 1 sardinky v oleji, 1 střední cibule, šťáva z 1 citronu, 200 g nízkotučného tvarohu, cherry rajčátka na ozdobu, sůl, pepř 
Postup: Avokádo oloupeme a rozmačkáme. Přidáme tvaroh a sardinky. Ochutíme solí a pepřem, citronovou šťávou a pořádně promícháme. Podáváme na čerstvém pečivu, ozdobené nakrájenými cherry rajčátky.
 

Chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou a barevným zdobením

 
 
Suroviny: tmavá bageta, 6 vajec uvařených natvrdo, menší cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce majonézy, sůl, pepř

Na ozdobu: chilli papričky, vejce uvařená natvrdo, bylinky

Postup: Vajíčka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli pokrájíme nadrobno. Tyto dvě suroviny promícháme s majonézou a hořčicí. Osolíme a opepříme.

Plátky bagety potřeme vajíčkovou pomazánkou a ozdobíme vejci, bylinkami a chilli papričkami.

 
 

Jednohubky s červenou řepou

 
 
Suroviny: chléb nebo rohlíky, sója krém, vařená červená řepa, dýňová semínka, olivový olej, sůl, koření
 
Postup: Uvařenou červenou řepu nastrouháme najemno. Přidáme olivový olej a dochutíme solí a kořením. Z chleba nebo rohlíků si vykrojíme kolečka. Potřeme pomazánkou a na vrch dáme ochucenou nastrouhanou řepu. Dozdobíme dýňovými semínky. 

Bruschetta s rajčatovou salsou

 
 
Suroviny: 6 rajčat, baby mozzarella, 5 lístků čerstvé bazalky, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z citronu, sůl a pepř
Postup: Bagety nakrájíme na kolečka a na sucho opečeme na pánvi nebo na grilu. Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme nasekanou bazalku a olivový olej. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Salsu dobře promícháme a porcujeme na opečená kolečka baget. Podáváme s baby mozzarellou.

Šunkové silvestrovské rolky

 
 
Suroviny na 10 kousků: 5 větších plátků šunky, Nadýchaná Lučina s ořechy, 3 okurky, pár snítek tymiánu, pepř, 10 párátek

Postup: Každý plátek šunky rozprostřeme, namažeme Lučinou a přidáme čerstvě namletý pepř. Rozkrojíme podélně okurky na čtvrtky. Namazanou šunku plníme vždy dvěma proužky okurek a pár snítkami voňavého tymiánu. Šunku s náplní zarolujeme a v půli přeřízneme, aby nám vznikly dvě jednohubky. Rolky propíchneme párátkem, aby se nám nerozjely.

Tip: Pro zpestření můžeme místo okurky použít zelené olivy bez pecky.

 

 

zdroj receptů i obrázků https://www.novinky.cz/zena/492693-deset-tipu-na-vyborne-silvestrovske-pohosteni.html




 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: