Tip na dárek pro maminky ke Dni Matek - ručně foukaná karafa a sklenice na vodu Iris - Recenze.

18.04.2023 13:02

 

Sklo miluju odjakživa. Vždycky se mi moc líbily všechny skleněné výrobky. Co mě ale zaujalo už jako dítě, byla výroba skleněných výrobků. Tehdy jsme jeli se školou na výlet do skláren, a musím říct, že jsem byla výrobou skla skoro až fascinovaná. Stála jsem, a sledovala skláře, jak z rozžhavené hmoty vyrábí různé předměty. Tehdy mi to připadalo, že snad čarují. Vůbec se mi nechtělo odejít, vydržela bych stát a sledovat to kouslo zrodu skleněných předmětů celé hodiny. Láska ke sklu se mě od té doby držela, a drží doposud.

Jakmile vidím výrobu skla, cítím se zase jako ta okouzlená malá holka na školním výletě.

Možná si řeknete, že sklo je běžná a obyčejná věc. Ale není tomu tak. Za výrobou každé skleničky je spousta práce. A když se ta krása spojí s láskou ke sklu, vzniknou nenapodobitelné, a originální skleněné předměty. Ať už se jedná o sklenice, karafy, vázy, misky, nebo figurky – za každou z těch věcí je spousta hodin poctivé sklářské práce.

Já jsem v loňském roce objevila rodinnou firmu Skloglass.

 Skloglass je rodinná firma, kterou tvoří paní Martina, a její dcery Bára a Klára. Firma je blízko skláren v Novém Boru, všechny tři dámy proto mají ke sklu blízko, lásku k němu mají takříkajíc v krvi. A je to znát na každém výrobku. Všechny jejich výrobky jsou originální. Tvar, zpracování – vše je jedinečné. Protože ve Skloglass jsou všechny výrobky ručně dělané (foukané), nikdy nenajdete dva identické výrobky. Tady platí, že co kus, to originál. Nádherný originál.

Pro recenzi jsem si tentokrát vybrala ručně foukanou karafu a sklenice na vodu Iris.

Protože se blíží Den Matek, rozhodla jsem se udělat touto nádhernou sadou radost mamince. Inspirovala mě k tomu štědrovečerní večeře. Letos jsme byli na návštěvě u maminky. Maminka si vždycky potrpěla na hezky prostřený stůl s dekoracemi. To jsem milovala už jako dítě - hezký ubrus, sváteční talíře, vše pěkně prostřené a nazdobené. Jen jednu vadu na kráse vždycky svátečně prostřený stůl měl - a to byly obyčejné, nic moc hezké sklenice. Postupem času se některé sklenice rozbily, dokoupily se jiné a výsledek je – na prostřeném stole je každá sklenice jiná a kazí to dojem.

S touhle sadou bude každý maminčin svátečně prostřený stůl dokonalý.

Sada karafy a sklenic má nádherný, neobvyklý tvar.

Na první pohled mě zaujaly hlavně sklenice. Mají originální design. Sklenice jsou na vodu, ale skvěle se v nich budou vyjímat i míchané nápoje.

Pokud si to neumíte představit, dám vám jeden tip – zkuste do sklenice nalít trochu Campari, nalít pomerančový džus a trochu vody nebo sodovky. Je to moc dobrý a osvěžující letní (alkoholický) drink.

Pokud máte rádi nealko, tip je třeba ledový čaj: do sklenice vložíte led, přilijete váš oblíbený čaj a dozdobíte citronem a čerstvými bylinkami.

Ke sklenicím je v sadě přidána i nádherná karafa na vodu.

 Karafa je hladká, dobře se drží v ruce, a je praktická při nalévání nápojů.

 Schválně teď píšu nápojů, protože je jen na vás, jaký nápoj si do karafy dáte.

Já tedy ráda piju jen vodu – a když vodu necháte v karafě trochu odstát, aby vyprchal chlór, je mnohem chutnější. Pak už stačí jen doplnit třeba o led, plátky citronu, nebo pomeranče, nalít džus – je jen na vás, jaké máte rádi osvěžení.

Můžete si udělat třeba svou vlastní osvěžující citronádu: do karafy dáte šťávu ze 3 – 4 citronů, cukrový rozvar , nebo cukr podle chuti, a dolijete vodou. Promícháte a nakonec přidáte citronové plátky nakrájené na půlkolečka. Do sklenic dáte led a zalijete citronádou.

Fajn osvěžení je do karafy s vodou vložit jakékoliv ovoce nakrájené na kousky, zalít šťávou z půlky citronu, lehce přisladit a zalít vodou.

Nebo indický nápoj Lassi – v létě opravdu osvěží. Třeba jahodové Lassi (1 porce) – 100 gramů jahod, 100 g bílého jogurtu, 1 – 1,5 lžíce medu, šťáva ze ¼ citronu. Vložíte do mixéru, rozmixujete do hladka. Dáte do karafy, přilijete 120 ml vody a přidáte led.

Každý z vás určitě najde spoustu dalších letních drinků a nápojů, které si v karafě připraví. Ať už drinky, nebo třeba jen ledová voda s bylinkami, v karafě je vždy připraven k nalití a osvěžení.

Můžete si nápoje nebo vodu připravit dopředu, a pak jen karafu donést na stůl z lednice s pěkně vychlazenými nápoji.

Sada karafy a sklenic neobvyklého tvaru se mi moc líbí.

Je originální, a hlavně moc dobře vypadá. Tak nějak mi to nikdy nepřišlo důležité, zabývat se skleničkami, až když jsem viděla, jak to na prostřeném stole vypadá krásně, když mají všichni stejnou skleničku.

Pokud vás tahle nádherná ručně foukaná originální sada skleniček a karafy zaujala, můžete si ji prohlédnout, nebo koupit po kliknutí zde: Ručně foukaná karafa a sklenice na vodu Iris

 

Když už na stránku zavítáte, abyste si tuhle nádhernou sadu prohlédli, určitě si prohlédněte i další výrobky. 

Já po stránkách brouzdám moc ráda. Je tu tolik nádherných věcí, že odcházím vždycky nadšená a inspirovaná. Hledám tu i tipy na dárky. Třeba když vím, že tatínek si rád dá skleničku dobré whisky –určitě ocení, když si ji bude moct nalít do krásné, ručně foukané sklenice.

Pokud máte rádi víno, určitě si vyberete z nabídky vinných sklenic.

Léto je doba květin. Pokud máte rádi doma květiny – ať už kupované, nebo ty luční – vybírejte mezi vázami.

Krásná váza nádhernou květinu ještě pozdvihne, a je na ni nádherný pohled. Pohled, který udělá radost a potěší oko i duši – to je v téhle uspěchané době hodně potřeba. Jen tak se zastavit, a dívat se na krásu.

Třeba na tu krásu skleněnou ze stránek Skloglass.

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: eshop Skloglass.

 

Pokud budete chtít na eshopu nakupovat, a vyberete si nějaké zboží, od 1.5 do 14.5.2023 bude v platnosti slevový kód 10% na celý nákup, znění kódu je : JANA10

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: