Timelux hodinky - prima tip na dárek ke Dni otců. Hodinky pro úspěšné muže.

02.06.2020 13:19

 

Dnes jsou pro každého z nás hodinky samozřejmostí. Není tomu tak ale dlouho. Ještě můj dědeček vyprávěl, že hodinky měli jen ti, kdo měli dost peněz, nebo je dostali jako dar za nějaký záslužný čin. Často se hodinky dědily, byly brané jako cennost a vzácnost.

Věděli jste, že první kapesní hodinky vznikly patrně už kolem roku 1600? Měly vejčitý tvar a jen jednu ručičku.

Čím dál více lidé chtěli přesněji určovat čas, a tak vznikaly stále lepší a lepší hodinky. V roce 1541 v Ženevě zakázal Jan Kalvin v reformě nošení zlatých šperků. Tehdy začali šperkaři vyrábět právě hodinky jako alternativu šperků ( Jednu z prvních zmínek o náramkových hodinkách najdeme v roce 1571, když je jako luxusní dárek královně Alžbětě věnoval vévoda Robert Dudley ) .V 17 století se pak rozšířily kapesní hodinky.

Náramkové hodinky byly známy několik století, přesto je muži považovali stále spíš za ženskou ozdobu, a nosili spíš hodinky kapesní. Hodinové strojky byly ale velmi citlivé a křehké, bylo třeba na ně dávat velký pozor.

Až na přelomu 19. A 20. století při vojenských akcích, kdy vojáci potřebovali obě ruce, začaly být vyráběny i pánské náramkové hodinky.

Dnešní muži nosí hodinky na ruce běžně. Jsou praktické, a zároveň slouží i jako módní doplněk.

Náramkové pánské hodinky jsou velmi praktické, v dnešní době už cenově dostupné, a proto jsou i fajn tip na dárek.

Kvalitní a hezké hodinky ocení určitě každý moderní muž. Ono koukání na mobil kvůli zjištění času je sice možná fajn, ale ne vždy vhodné. Neumím si představit, že v práci na poradě, nebo při jednání na úřadě, nebo v jakékoliv práci by si někdo vytáhl z kapsy mobil a začal zjišťovat, kolik je hodin. Naprosto nevhodné. Zato na náramkové hodinky letmo koukneme a hned víme, kolik je hodin. A v dnešní tak trochu uspěchané době je čas sledovat nejen potřeba, ale i nutnost.

Protože se blíží den otců, mám pro vás tip na dárek pro vaše muže, partnery, pro přítele, tatínka, nebo syna – prostě „chlapský“ dárek. A nejen ke dni otců, ale k narozeninám, vánocům-prostě dárek, kterým uděláte radost.

Já jsem jako dárek vybrala náramkové hodinky italského návrháře - hodinky Gino Rossi z eshopu timelux.cz.

Hodinky jsou vyrobeny tak, aby vyhovovaly potřebám dnešních moderních mužů:

  • mají japonský strojek MIYOTA CITIZEN, takže jsou přesné
  • mají sklíčko z křemene, které se nepoškrábe
  • jsou vodotěsné
  • materiál náramku ocel
  • antialergický IPB povlak se zvýšenou odolností
  • průměr číselníku cca 38 mm
  • šířka náramku 22/20 mm
  • max. vnitřní obvod 20 cm – nastavitelná velikost
  • dárkové balení v krabičce
  • dodání 1 týden

 

Hodinky vypadají už na první pohled velmi luxusně. Značka Gino Rossi je známá výrobou kvalitních, luxusních a přitom cenově dostupných výrobků. Hodinky Gino Rossi nejsou výjimkou – vypadají opravdu skvěle. Dodávány jsou zabaleny v krásné dárkové krabičce.

Hodinky nosil momentálně syn asi 2 týdny, přesto na nich není vůbec žádná známka nošení. Vypadají stále jako nové, jako by je zrovna vybalil. Nejsou na nich viditelné žádné otisky, sklíčko je lesklé, bez jakéhokoliv škrábnutí – a to je syn nijak nešetřil, nosil je nejen do práce, ale i na posezení s přáteli. Jsou pořád nádherné. Hodinky zvládly i několik namočení v dešti – díky vodotěsnosti je stačilo otřít a fungují dál bez potíží. Na potápění ale nejsou, jsou jen na takovou tu běžnou vodotěsnost při dešti, nebo namočení při mytí rukou.

Zapínání je vyrobené prakticky, tak, že si můžete sami nastavit velikost nutnou kolem zápěstí. Zapínání drží dobře. Ani při pohazování rukou se neuvolnilo a hodinky zůstaly tam, kde mají. Toho jsem se trošku bála, protože syn někdy při živějším hovoru „mluví rukama“ – tedy gestikuluje a hází rukou, tak jsem se trochu bála, jestli hodinky nepoletí vzduchem při prvním rozmáchnutí se. Neletěly, drží.

 Hodinky vypadají sice honosně a luxusně, ale nosit je možno k obleku i k neformálnímu oblečení. Jsou tak univerzálně designově povedené, že je můžete nosit kdykoliv a kamkoliv, vždycky vypadají dobře.

Košile s krátkým rukávem a džínové šortky – tedy velmi neformální oblečení s těmito hodinkami rázem vypadalo jako fajn letní outfit moderního muže.

Pokud tedy chcete udělat radost dárkem ke Dni otců, nebo budete kdykoliv hledat tip na dárek pro muže, s hodinkami Gino Rossi nešlápnete vedle. Elegantní a velmi kvalitní hodinky za velmi přijatelnou cenu.

Pokud vás oslovil nápad dát hodinky jako dárek, ale nevyhovuje vám tenhle typ hodinek, který popisuji v recenzi, určitě si na eshopu timelux.cz vyberete jiný typ kvalitních hodinek – elegantní, dřevěné, sportovní – prostě pro každého.

Dodací lhůta na eshopu je cca jeden týden (jsou to ale hodinky, na které se opravdu vyplatí počkat, jak má eshop ve svém znaku), komunikace bezvadná.

No, a protože jsem při hledání těch nejhezčích pánských elegantních hodinek zabrousila i mezi dámské, mám i tam svého favorita na krásné Gino Rossi hodinky. Původně byly přece hodinky jako dámský šperk, a zdobit se je třeba. A Gino Rossi má tak nápadité a krásné tvary, že asi neodolám.

Pokud si chcete prohlédnout sortiment eshopu a vybrat krásné hodinky, klikněte zde: www.timelux.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: