Testování titanového nádobí - NAPAŘOVACÍ HRNEC

14.09.2016 13:38

Dnes bych vám v recenzi ráda představila Titanový napařovací hrnec.

O titanovém nádobí už jsem vám jednu recenzi psala, tenhle hrnec mě ale při testování zaujal natolik, že jsem se rozhodla napsat o něm recenzi samostatně.

Titanové nádobí mě samo o sobě nadchlo. Vaření v něm je velmi pohodlné, vaříte s minimem tuku- na běžná jídla není třeba olej žádný, stačí ten, kterým jste hrnec vymazali před použitím. Pouze když smažíte například řízky nebo cibulku, je třeba olej přidat. S tímhle vařením byste sklidili pochvalu od svého lékaře nebo i dietologa, velmi dobré je i pro vaření dětem. Samozřejmě téměř nepřipaluje a pokud se vám povede něco připálit - stačí otřít ubrouskem a je připraveno na další vaření.

Chtěla bych jen opravit informaci o mytí nádobí v myčce z minulé recenze. V myčce se nástřik nesmývá, jak jsem se mylně domnívala, dochází k reakci se dnem nádobí z vnější strany, při této reakci se na dně tvoří šedý povlak, který potom barví. Dá se tomu předcházet používáním ekologických tablet. Na vnitřní nástřik má myčka vliv takový, že se postupně vysušuje, je pak tedy lepší alespoň 1x za měsíc vytřít nádobí znovu olejem. Pokud tedy nádobí nechcete mýt v ruce, klidně myčku používejte, nádobí bude v pořádku.

Díky titanovému nepřilnavému povrchu se nádobí snadno čistí. Existuje několik možností, jak titanové nádobí vyčistit:

a) po vaření nemastných pokrmů

1. papírový ubrousek – titanové nádobí stačí vytřít papírovým ubrouskem 


b) po vaření mastných pokrmů

2. studená voda – do rozpáleného titanového nádobí nalijeme studenou vodu, zbytky jídla se uvolní, odplaví a celý obsah vylijeme (tzv. tepelný šok) => DOPORUČUJEME, poté nádobí pouze vytřeme do sucha

3. papírový ubrousek – rozpálené titanové nádobí necháme zchladnout a vytřeme papírovým ubrouskem

4. tekutý mycí prostředek – titanové nádobí umyjeme tekutým mycím prostředkem a vytřeme do sucha

 

Napařovací hrnec je vhodný na všechny typy sporáků a varných desek, jeho hrnec lze samozřejmě používat jako samostatný kus nádobí.

Já jsem v něm třeba vařila hovězí vývar. Kdo má rád silný vývar, takový, který se musí táhnout několik hodin na sporáku – ten tenhle hrnec bude mít ve velké oblibě, je na vaření vývaru ideální.

Pokud máte větší rodinu a děláte víc omáčky nebo polévky, také je pro vás hrnec ideální.

A teď k samotnému vaření v páře.

Hrnec má dva skleněné nástavce, velmi dobře se myjí a udržují.

Kdo má rád brambory, ten vaření v páře určitě upřednostní na vaření brambor – mají daleko intenzivnější chuť než brambory vařené ve vodě.

Také zelenina vařená v páře je mnohem chutnější, vitamíny v ní zůstávají, vypadá vzhledněji. Hlavně jsem ocenila, že mohu vařit více typů potravin najednou.

V jednom nástavci brambory, ve druhém zeleninu, nebo třeba losos chutná výborně připravený v páře. Bez zbytečného nádobí tedy lze uvařit v parním hrnci velmi chutné a zdravé jídlo.

Vařila jsem v páře i knedlíky – byly výborné, jen je lepší trošku vytřít stěny nádoby tukem, aby se syrové těsto nelepilo na okraje. Knedlíky z páry mají vynikající chuť, nejsou tak oslizlé jako knedlíky vařené ve vodě. Na vaření ovocných knedlíků je vaření v páře přímo ideální.

V páře jde dobře jídlo i ohřát – třeba právě knedlíky, brambory, zelí – prostě co potřebujete, aniž byste vystavovali jídlo vysušení a záření mikrovln.

Parní hrnec se určitě vyplatí.  Je to velmi chutný způsob vaření jídla a zachováte tím všechny důležité vitamíny a minerály, nemusíte používat tuk- zkrátka pro ty, co chtějí jíst zdravě je přímo stvořený. Ccete - li mít v kuchyni kvalitu, pak je pro vás Titanové nádobí tou správnou volbou

A tady na ukázku jeden recept na vaření v páře:

Bramborové knedlíky:

1 kg brambor vařených ve slupce, 1 vejce,sůl, 0,5 kg dětské krupičky

Po vychladnutí brambory oloupeme.nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce a krupičku a vypracujeme těsto. Pokud je těsto řídké, přidejte ještě trochu krupičky. Z těsta vytvarujte knedlíky a hned je vložte do parního nástavce hrnce. Vaříme v páře cca 35 minut, pak nakrájíme na plátky.

Kdo by se chtěl podívat na testování dalšího titanového nádobí, podívejte se na tento odkaz: Testování titanového nádobí

Video Recept na Lososa vařeného v páře: Recept na lososa

Pokud si chcete koupit parní hrnec, stačí kliknout na tento odkaz: Parní  hrnec Titanové nádobí

Pokud chcete vidět i další tipy nádobí, klikněte zde: Titanové nádobí

Vaření v páře 24 cm

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: