Testování Sodastream Black & White

13.10.2016 13:05

 

Sodastream  Black & White

JET Black&White

Mám moc ráda sycené nápoje. Po bublinkách nemám takovou žízeň, takže jemně perlivou vodu piju pravidelně. Je ale pravda, že kupování balíků vody mě až tak nebaví. Proto jsem velmi uvítala možnost otestovat nový sodastream  Black & White  - vidina toho, že nebudu muset nosit těžké balíky je prostě skvělá. Z jedné bombičky sodastream totiž vyrobíte zhruba 60-80 litrů sodovky ( v závislosti na intenzitě sycení )– no a to je jako když na sebe postavím 10 balíků s perlivou vodou – to už je pořádná „věž“. A když si představím, kolik plastů tím ušetřím, kolik námahy, nošení balíků a následně pak sbírání prázdných lahví u dětí v pokoji a podobně, je jasně rozhodnuto.

Sodastream u mě vítězí na plné čáře.

Když jsem výrobník sodastream vybalila z krabice – v duchu jsem zajásala – je komplet poskládaný, žádné sestavování. Nejsem zrovna technický typ a jako typická žena nerada čtu návody k použití a sestavování přístrojů je pro mě taková zkouška nervů, že to opravdu nedělám ráda. Tady stačí sáhnout do krabice a vyndáte poskládaný komplet přístroj. Přístroj je plastový a neuvěřitelně lehký – až máte pocit, jestli není krabice prázdná.  Když se chcete podívat, z čeho se sodastream skládá, hned na začátku návodu k použití najdete perfektně rozkreslený celý sodastream, takže je vám okamžitě jasné, kam dát bombičku. Prostě cvak a odstraníte zadní kryt, našroubujete bombičku do závitu (a jde to opravdu skvěle, kdo si jako já pamatuje šroubování a utahování bombiček v klasickém starém sifonu, ten se opravdu zaraduje), a pak zase jednoduché nasazení celého dílu krytu, ozve se cvak a kryt drží. Jsem hračička, takže jsem si cvakla asi třikrát a šla zkusit vyrobit sodovku. Lahev k sodastreamu má obsah litr, je to tedy tak akorát obsah. Koupila jsem další lahve, aby měl každý svou, a líp se mi tak i hlídá třeba pitný režim u dětí.

Vrátím se k výrobě sodovky – našroubování lahve byl a je asi jediný problém, který jsem u sodastreamu našla. Když jednou rukou vyklopím závit na lahev, mám trochu problém druhou rukou tam lahev našroubovat. Ale věřím, že je to jen otázka cviku. Lépe jdou našroubovat menší, 0,5 litrové lahve, které nosím v kabelce (taky úžasná věcička). I když v nabídce mají i sodastream, který lahve nemá na šroubování, ale jen na zacvaknutí, takže pokud někdo má strach, že by jednou rukou nezašrouboval, nebo chce sodastream pro starší rodiče, stačí si koupit model Play a Power.

Lahev 0,5 l je z limitované edice lahví pro ženy. Lahve o obsahu 0,5 litru jsou navržené a vyrobené přímo do kabelky.

Jsou z velmi odolného plastu, lze je použít přímo do výrobníku. Našroubovat mi jdou lépe než ty velké, a hlavně jsem vyřešila problém s nošením vody v kabelce. Je to taková ta lahvička – jak říkáme tak akorát. Nemusíte se bát ani mechanického poškození – už se mi párkrát stalo, že mi vypadla a nerozbila se. Lahve jsou v balení 2 kusy – opět v černobílé kombinaci s motivem stočené trávy. Jsou to opravdu velmi designově povedené kousky, takže je můžete z kabelky kdykoliv vyndat i na jednání, vypadají prostě dobře.

Výrobník sodovky Sodastream Black & White se hodí do každé kuchyně.. Pokud chcete dát sodastream jako dárek, neuděláte s touhle barevnou kombinací nikdy chybu, hodí se do starších i moderních kuchyní. Nadčasová  černá a bílá kombinace zapadne do každého barevného typu kuchyně.

Výhodou sodastreamu je, že si můžete zvolit intenzitu perlivosti nápoje. Prostě a jednoduše mačkáte tlačítko tak dlouho, jak potřebujete. Já mám ráda jemně perlivou, děti víc. Děti výroba sodovky hodně baví, takže u nás se pije rychle, jen aby si mohly vyrobit další. Výhodou je, že si můžete ochutit sodovku v lahvi příchutí, jakou chcete. U nás vede sirup do sodastreamu s colovou příchutí. Nemusí se ho dávat moc- já dávám půl víčka, chutná dobře, je dostatečně sladký a není cítit žádná umělina. Když jsem pak propočítávala, tak jsem z jedné lahvičky colového sirupu ochutila asi 28 litrů nápoje – to je velmi příznivé.

Sirupů do sodastreamu je dnes nepřeberné množství – můžeme si vybrat : sirupy bez přidaného cukru, sirupy s cukrem, vitamínové, koktejlové příchutě (zkuste Mojito, je v létě prostě jedinečné), pro gurmány, ovocné, colové, ledový čaj, ovocné–výběr je opravdu ohromný. Jen jedna rada k sirupům – nikdy nedávejte sirup do vody před výrobou sodovky v sodastreamu. Vždycky je tam dávejte až do hotové sody. Předejdete tak nežádoucímu vypěnění a tím i poškození přístroje. Na to si dejte opravdu pozor.

U nás je nejoblíbenější soda s kousky ovoce. Já jsem si koupila sáčky mražené lesní směsi a jahod, a dávám si do sodovky 1-2 lžíce mražených lesních plodů. Sodovka pak dobře chutná a na dně lahve na mě pak čeká chutné ovoce. Díky tomu, že je ovoce mražené je soda ihned i vychlazená. Není ale nutné dávat mražené ovoce, můžete dávat jakékoliv. Dětem dávám občas kousky pomerančů do lahve, to jim chutná, ale přesto upřednostňují sirupy s příchutí coly. Moji rodiče jsou diabetici, takže pro ně mám připravený sirup bez cukru.  Sirupů do sodastreamu je opavdu velké množství druhů a příchutí, myslím, že si vybere každý, a když propočítám množství vyrobené limonády, vyjdou cenově i velmi příznivě.  

S výměnou bombiček také není žádný problém. Prázdnou vám vymění ve většině supermarketů ( u nás je mají na pokladně nebo v informacích), výměna je dostupná na spoustě míst ( pokud nevíte, najdete na www.sodastream.cz )a stojí pouze 199,- Kč, tedy platíte pouze cenu náplně, protože obal vlastně už máte. Litr nápoje vás tedy vyjde na 2,75 Kč a to se oproti kupovaným perlivým vodám v plastových lahvích opravdu vyplatí.

V celkovém shrnutí tedy tahle designově velmi povedená varianta výrobníku sodové vody Sodastream Black & White vyhrává před kupováním perlivé vody na celé čáře. Skvěle vypadá, je lehký, snadný na ovládání i používání, velmi snadno se udržuje (otřete vlhkým hadříkem a je hned čistý), hodí se typově do každé kuchyně, je vhodný na každodenní použití, výrazná je i úspora peněz oproti kupování perlivých vod ( litr vyjde ccana 2,75 kč). Pro ženy doporučuji koupit si lahve do kabelky o obsahu 0,5 litrů – vypadají opravdu moc hezky.

Pokud si nevíte rady s dárkem na vánoce, kupte sodastream Black & White a budete určitě pochváleni.

Pokud se chctete podívat na popis sodastreamu Black & White přímo u výrobce, stačí kliknout zde: sodastream Black & White 

Pokud chcete koupit lahve 0,5 litru do kabelky, stačí kliknout zde: lahve Grass

Pokud chcete koupit sirupy, nebo ze podívat na  místa, kde vám vymění bombičky, kliněte zde: oficiální stránky sodastream.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: