Testování gelového podsedáku na židli z eshopu Naau.cz

10.01.2020 14:00

Gelový podsedák na židli s protiskluzovým obalem

 

Dnes bych vám ráda napsala poznatky z testování gelového podsedáku na židle ( a třeba i autosedačky) z eshopu naau.cz.

Je to fajn vychytávka pro všechny, kteří mají sedavé zaměstnání. Já na židli u počítače trávím hodně času, a upřímně říkám, že mne někdy pozadí docela tlačí a bolí.

Podsedák je z pevného, ale měkkého gelu ve tvaru včelích pláství ve velikosti 40 cm x 34 cm x 4 cm. K podsedáku patří i praktický obal na zip, který lze opakovaně prát. Pokud ale obal nechcete, můžete podsedák používat klidně i bez obalu – díky materiálu ho lze snadno umýt.

Výrobce uvádí, že podsedák díky speciálnímu designu v podobě včelích pláství dokonale absorbuje tlak, podporuje páteř a navíc zajišťuje cirkulaci vzduchu (nedojde tedy k zapaření). Zajišťuje pohodlí i na tvrdých židlích nebo na sedadlech v autě.

Na to jsem byla velmi zvědavá. Při dlouhodobém sezení na kancelářské židli mne občas dost bolí nejen zadek, ale i záda. Tenhle podsedák jsem tedy vyzkoušela velmi ráda.

Chvíli mi trvalo, než jsem si na něj zvykla – přeci jen najednou místo pevné židle máte pod zadkem gelový polštářek – pevný, přesto o hodně měkčí. Počítat je také třeba s tím, že najednou sedíte o něco výš – musela jsem si trochu upravit výšku židle i nastavit monitor. Výška podsedáku je 4 cm –ale trochu se sesedne – záleží trochu na vaší váze.

Po nějaké době, kdy jsem si zvykla, že si sedám do měkkého, se cítím příjemně a pohodlně. Většinou používám podsedák bez potahu, je mi trošku nepříjemné, jak potah po sedáku klouže, zapaření při dlouhém sezení není třeba se bát, tady opravdu funguje členění do pláství – vzduch cirkuluje. Manžel zkoušel sedák v autě. On na rozdíl ode mne jezdí zásadně s potahem. Je mu to příjemnější. Oba jsme se shodli, že jsme si na sedák zvykli v celku krátké době a sedí se nám pohodlněji a měkčeji. Velmi důležité podle mne je právě to, že podsedek brání zapaření při dlouhodobějším sezení – tím se zmírňuje nebezpečí vzniku hemoroidů, nebo pro ty, kteří je už mají – cirkulace vzduchu nezhoršuje dlouhým sezením příznaky.

Jestli gelový podsedák funguje i na bolest zad zatím říct nemůžu, tyhle věci se projevují až po delší době používání. Důležité je ale i pohodlí. A když se sedí pohodlněji, cítíme se lépe a máme lepší náladu.

Pokud tedy trávíte delší čas sezením – ať už u počítačů, na kancelářských židlích, nebo v autě, vyzkoušejte gelový podsedák s protiskluzovým obalem z eshopu naau.cz. Budete příjemně překvapeni.

Pokud si chcete podsedák prohlédnout nebo koupit, klikněte zde: Gelový podsedák na židli s protiskluzovým obalem

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment eshopu, klikněte zde: www.naau.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: