Testování čistících melaminových houbiček z eshopu www.naau.cz.

03.04.2020 14:38

 

Blíží se jaro a s ním jarní úklid. Po zimě doma všechno vyčistíme, umyjeme, a je nám v bytě krásně voňavo. Ten pocit mám strašně moc ráda. Když se rozhlédnu po bytě,  všechno je nablýskané a krásně voní. Co už tak moc ráda nemám, je vlastní proces uklízení. Uklízím strašně nerada a ta činnost mne nebaví. Proto se snažím stále hledat pomocníky, kteří mi s prací, co mne nebaví, pomohou.

Že se nemohu spoléhat na pomoc svých potomků, je mi už dávno jasné. Celá rodina má v den, na který ohlásím úklid, spoustu neodkladných záležitostí. Proto vyhledávám pomocníky jiné – jako jsou například melaminové houbičky, které jsem dostala k otestování z eshopu naau.cz.

Melaminové houbičky jsou malý zázrak při úklidu. Vyčistí spoustu věcí bez pomoci čistících prostředků. Například vyčistí vypínače, které jsou už léty používání osahané a nešly vyčistit, odstraní stopy po vodním kameni, a spoustu dalších nepříjemných nečistot. Stačí je jen namočit a pustit se do úklidu.

Účinek houbičky je založen na principu povrchu, který se skládá z malých a velkých pórů, malé póry zajišťují narušení nečistoty a velké špínu odstraní.  Upřímně z tohoto popisu sama moc moudrá nejsem, a neumím si to tenhle princip dost dobře představit. Je pro mne důležité, že to v praxi prostě funguje. Princip ať je jakýkoliv, důležité je, že houbička fakt funguje a čistí.

Jediné, kde se houbičky nedoporučují používat, jsou lakované desky, které nemají rovnou vrstvu laku- mají hluboké přechodové rozdíly. Tam houbička nefunguje.

Obecně ale platí u každé nově použité věci v domácnosti – nejdříve vyzkoušejte na nějakém skrytějším místě čištěného povrchu. Používaný nový produkt si vyzkoušejte a otestujte, jestli daný povrch nepoškozuje.

Melaminová houbička dokáže odstranit:

  • vodní usazeninu ze skla
  • kovu
  • parket
  • znečištění od fixů
  • zaschlý tuk a jiné nečistoty, které si myslíte, že již nejdou odstranit

Upřímně přiznávám, že fixy a voskovky na površích jsem netestovala. To jsem si netroufla. Možná, až někdy přijede vnuk a bude si kreslit, tak dojde i na vyzkoušení houbiček na toto znečištění- úmyslně jsem ale po nábytku nekreslila.

Zkoušela jsem ale vyčistit opravdu zašlé věci – jako třeba dveře. Mám hodně staré dveře, a léty už jejich povrch vypadá lehce zažloutle. Po umytí melaminovou houbičkou je povrch o odstín světlejší – super!

Také zašlé ohmatané vypínače vypadají mnohem lépe.

Perfektní využití houbiček je i v kuchyni. Tam je často potřeba omývat prostor kolem sporáku, i skřínky kuchyňské linky umazaný od mastné páry. Mastná nečistota se nečistí úplně dobře. Čistící prostředky mi hodně dráždí kůži na rukách, a v rukavicích jsem neohrabaná. S houbičkami čistím v pohodě, a jde to lehce, bez chemie.

Bezva je i čištění nerezového odkapávače. Schválně jsem nechala vodní kámen na něm nějakou dobu usazovat a pak vzala houbičku a odstranila jsem usazeniny bez větší námahy. Teď mám houbičku u dřezu pořád připravenou, a už mne pohled na nerezový povrch se zaschlým vodním kamenem nerozčiluje – vypadá to hned mnohem lépe.

Bezva je použití houbiček i na odstranění špíny ze starších bot, které není možno vyprat nebo namočit a vydrhnout kartáčkem a vodou. Tam kde to nešlo, jsou houbičky rychlé a chytré řešení.

A tak bych mohla pokračovat hodně dlouho. Okenní rámy, kliky, koupelna a dlaždičky, a další a další povrchy. Každá z nás určitě pro houbičky najde spoustu využití. Trochu mne mrzí, že jsem je neobjevila dřív, mohla jsem si ušetřit spoustu práce, pokožku na rukách, i peníze za chemii, potřebnou k úklidu. Jasně, jednou za čas povrchy umyjeme i chemií – pro dezinfekci například. Na běžné uklízení ale houbičky stačí skvěle.

Houbičky jsou na eshopu naau.cz prodávány v balení po 10 kusech. Houbička má rozměr 10 x 6 x 2 cm.

Houbičky mi vyhovují ve všech směrech. Našla jsem si pomocníka na úklid, co skvěle pracuje a neodmlouvá. Zbývá už jen pustit příjemnou hudbu a pustit se do smýčení, ať jaro přivítám v krásně čistém a voňavém domově.

Pokud si chcete houbičky prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: melaminové houbičky

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: naau.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: