Test hrnců Kolimax - nádobí, které bude ozdobou každé kuchyně

25.05.2017 16:05

V kuchyni mi stojí nová

Pánev granit nerezová

Žádné jídlo nepřipálí

Kdo ji má, ten si ji chválí..

 

Tyhle rýmy mne napadaly při testování úžasné pánve CERAMMAX PRO COMFORT s keramickým povrchem granit červený.

Taky jsem si vzpomněla na babičku, která mne učila vařit. Uměla na svém starém sporáku vykouzlit skvělá jídla, v duchu mne několikrát napadlo, jaké kulinářské zázraky by dokázala s touhle pánví.

Testovala jsem pro vás pánev Cerammax pro komfort se skleněnou poklicí, úchyty (které mimochodem při vaření nepálí a to je bezva), průměr 26 cm, objem 3,5 litrů, keramický povrch červený granit.

Pánev vám od prvního použití padne do ruky jako ulitá. Je lehounká a moc hezky vypadá. Musím pochválit i poklici – zatímco většina poklic má povrch úchytu štoubovací, takže se pod něj dostává voda při mytí a někdy i z páry při vaření-tady je úchyt napevno přidělaný a neprotáčí se ani se pod něj žádná voda nedostane.

Sám povrch pánve je přizpůsoben dnešnímu modernímu vaření, takže lze vařit téměř bez tuku. Pánev se poměrně rychle rozpálí a krásně vede teplo, takže je i úsporná – spotřebujete méně energie.

Objem pánve je dostačující i na dušení masa na omáčku, můžete tedy maso orestovat, pak podlít, aniž byste museli použít dvě nádoby pouze přiklopíte a dusíte. Připravila jsem v pánvi vynikající roštěnou, takže rodina se jen olizovala:

Plátky hovězího roštěnce naklepete po obou stranách, osolíte, opepříte a obalíte v hladké mouce (lehce), pak na pánvi zpěníte cibulku a maso orestujete po obou stranách . Já jsem vařila pro 4 lidi, takže jsem restovala 2x po dvou plátcích, 2 plátky jsem si odložila po zatáhnutí na talířek, a orestovala další dva.Orestované plátky masa vložíte zpět do pánve, podlijete vodou, kterou podle chuti přisolíte a opepříte a dusíte doměkka. Já po změknutí zahušťuji máslovou jíškou. Vynikající jídlo připravené s minimem tuku v poměrně krátkém čase.

Vynikající jsou i španělští ptáčci, nebo jiná jídla, která ještě po smažení dusíte.

Pánev není skvělá jen na omáčky – my máme rádi i zeleninovou pánev na čínský způsob – orestuji kousky masa do změknutí (někdy je nakládám, jindy přidám sojovou a worcesterskou omáčku těsně před přípravou), přidám zeleninu kterou zrovna doma mám, krátce do změknutí pod pokličkou povařím a podávám s rýží nebo nudlemi – Rychlovka, která chutná každému. A protože někdy maso nakládám do solamylu, který se rád přichytává, byla jsem zvědavá, jak si  s tím pánev poradí. A úplně v pohodě. Maso se krásně orestovalo, nepřichytlo se ani nepřipálilo. Takže spokojenost maximální. Opravdu ideální nádobí pro všechny, kdo rádi vaří.  Když je totiž kvalitní nádobí, vaří se nám nějak lépe. A na tohle nádobí se krom toho i hezky kouká, takže ho mohu jen doporučit. Technické specifikace si vymýšlet nelze, proto vám poskytnu o nádobí Cerramax informace od výrobce.

Specifikace výrobku od firmy Kolimax


- ručíme za jeho vysokou kvalitu, na tento výrobek poskytujeme prodlouženou záruku 5 let
- v případě potřeby má veškerý servis zajištěný přímo u výrobce v české republice
- vyrábíme ho z potravinářské nerezavějící oceli CrNi18/10 pro 100% zdravotní nezávadnost
- používáme velmi odolný a snadno čistitelný keramický povrch od švýcarské firmy ILAG
- jeho akumulační sendvičové dno A-THERM INDUCTION uspoří energii při vaření
- je vhodné na všechny druhy sporáků - indukční, plynové, elektrické a sklokeramické
- po celou životnost garantujeme rovinnou stabilitu dna pro bezztrátový přenos tepla
- moderní plastové úchyty s tepelnou odolností do 220°C lze používat v troubě
- úchyty minimálně přenášejí teplo od rozehřáté nádoby
- má široký odlévací okraj pro snadné přelévání bez ukapávání a zašpinění nádoby
- zabroušený odlévací okraj chrání keramický povrch před poškozením od poklice a náčiní
- parní ventil v poklici z bezpečnostního skla odvádí nadbytečnou páru
- snadno se čistí a udržuje, stačí proud vody a měkká houbička s čistícím prostředkem
- pokud je potřeba, lze jej bez problémů mýt v myčkách nádobí
- odtokovými drážkami pod úchyty poklic odtéká zkondenzovaná voda po mytí v myčce

CERAMMAX PRO COMFORT Nerezová pánev se skleněnou poklicí, s úchyty,  průměr 26cm, objem 3.5l, vysoká 8 cm, keramický povrch červený granit

 

Vypíchnout bych chtěla hlavně dlouhou záruku – nádobí je tak kvalitní, že vám místo běžných dvou let poskytují záruku hned let pět.

 

 

Otestovala jsem pro vás ještě nerezový rendlík s poklicí z řady PROFESSIONAL, který by neměl chybět ve vaší kuchyni, pokud rádi vaříte. Tahle řada dělá čest svému jménu a je opravdu na profesionální úrovni. Můj přítel, který se mnou někdy vaří, se  na ten hrnec zálibně podíval se slovy :Ten tě holka ještě přežije, to je kvalita!. A má pravdu – kvalitní nerezové provedení, skvělý design, prostě nádobí, které nijak neotlučete, skvěle se udržuje a dobře se v něm vaří. Nádobí, které si do svých kuchyní pořizují i profesionální kuchaři, a já už chápu proč. Když porovnám tenhle rendlík se svým starým nádobím, jednoznačně je prostě lepší. Jsem ráda, že tyhle nové nerezové hrnce mají uvnitř i objemovou rysku, pokud tedy potřebuji podlívat maso, nebo třeba jen dát vodu na těstoviny, prostě si odměřím potřebné množství přímo podle rysky v hrnci. Poklice k hrnci je samozřejmostí. Já  spoustu jídel i příloh ráda dopékám v troubě, takže pokud třeba jste zvyklí rýži dávat dojít do trouby, tenhle hrnec s nerezovými úchyty prostě jen vezmete a dáte do trouby. Na rendlíku není plast, můžete v něm tedy i zapékat a dopékat podle potřeby. Hrnec má akumulační sendvičové dno, šetří tedy vaši energii. Kvalitu tohoto hrnce ukazuje i to, že místo obvyklých dvou let je na hrnec záruka let deset.

PROFESSIONAL Nerezový rendlík se skleněnou poklicí, průměr 22cm, objem 3.0l

Pokud chcete tedy vařit v kvalitním nádobí jako profesionál, nerezové nádobí řady Professional je pro vás to pravé.

Specifikace nádobí Professional od firmy Kolimax:

- ručíme za jeho vysokou kvalitu, na tento výrobek poskytujeme prodlouženou záruku 10 let
- v případě potřeby má veškerý servis zajištěný přímo u výrobce v české republice
- vyrábíme ho z potravinářské nerezavějící oceli CrNi18/10 pro 100% zdravotní nezávadnost
- jeho akumulační sendvičové dno A-THERM INDUCTION uspoří energii při vaření
- je vhodné na všechny druhy sporáků - indukční, plynové, elektrické a sklokeramické
- skleněné poklice z temperovaného skla můžete bez problémů použít v troubě až do 300°C
- celokovové úchyty s přerušenými tepelnými mosty na nádobách Vás nebudou pálit
- po celou životnost garantujeme rovinnou stabilitu dna pro bezztrátový přenos tepla
- má široký odlévací okraj pro snadné přelévání bez ukapávání a zašpinění nádoby
- uvnitř nádob je značení litráže pro snadné odměření objemu
- parní ventil v poklici z bezpečnostního skla odvádí nadbytečnou páru
- vnitřní povrch je 3x broušený pro snazší údržbu i pohodlnější vaření
- lze jej bez problémů mýt v myčkách nádobí

A na závěr zhodnocení: Oba hrnce , které jsem testovala jsou od firmy Kolimax. Firma vyrábí už spoustu let kvalitní nerezové ČESKÉ nádobí. Nádobí, které je hezké na pohled, a má velmi vysokou kvalitu.  Už když si nádobí objednáte, máte pocit, že firmě na vás záleží – skvělá komunikace, balík perfektně zabalený v nové krabici, každý hrnec je v krásné červené krabici Kolimax ( velmi často se mi u většiny eshopů stává, že zboží chodí v otrhaných krabicích, uvnitř vystlaných vším možným a někde mezi výstelkou je zboží). U Kolimax máte pocit jedinečnosti a toho, že si vás váží už při rozbalování výrobků. Pokud pominu, že jeden den v podvečer jsem hrnce objednala a druhý den jsem je měla doma, jsem nadšená samozřejmě kvalitou nádobí a dlouhou záruční dobou. Pokud  stále platí, že : Dobré zboží se chválí samo…nezbývá mi než souhlasit. A protože tyhle hrnce opravdu skvělé jsou, přidávám slova chvály a velké doporučení hrnců Kolimax. 

Nerezový rendlík koupíte po kliknutíí zde: Nerezový rendlík z řady Professional

Nerezovou pánev s keramickým granit povrchem koupíte po klinutí zde: Pánev nerezová keramický granit povrch červený

eshop Kolimax po klinutí zde: eshop Kolimax

zdroj některých obrázků a textu specifikace výrobků . https://www.kolimax.cz/eshop/akcni-nabidka/

CERAMMAX PRO COMFORT Nerezová pánev se skleněnou poklicí, s úchyty,  průměr 26cm, objem 3.5l, vysoká 8 cm, keramický povrch červený granit

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: