Tatra 148 v sadě s bábovkami na písek, a kanystr na vodu jsou prima hračky pro malé kluky.

20.07.2022 14:19

 

Legendární Tatru 148 zná asi každý muž i kluk. Je to legendární auto, které když jsem byla malá, vozilo všechny náklady. Na silnicích jsme je vídali denně. Dnes už jsou nákladní auta jiná, na Tatru 148 jsme ale hrdí stále.

Tatra 148 byla a je vyráběna i jako hračka pro kluky.

Já jsem znala jako hračku jen tu velkou Tatru, která dělala radost malým klukům dlouhá léta. Děti si ji nosily na písek, a protože byla dost velká, krásně uvezla kromě nákladu právě i děti. Že se blíží dítě s Tatrou, bylo slyšet na dálku - po chodníku kolečka pěkně drnčela. Pískovišť ale s léty ubylo, a když jdete s dětmi na hřiště, je třeba dobře zvážit, jaké hračky sebou ponesete. Velká Tatrovka se špatně nosí, když máte sebou kočárek a dítě.

Proto jsem velmi uvítala, když jsem na stránkách Dino Toys objevila Tatru 148 v menším provedení – ve velikosti 30 cm.

Tahle velikost je super už pro hodně malé kluky. Je lehká a velká tak akorát, takže ji v pohodě unese i můj dvouletý vnuk. Může do ní nakládat písek a kamínky, a pak je odvézt a vyklápět. Zatím vnuk ještě neumí moc stavět třeba hrady, nebo domečky z písku – na to je zatím příliš malý, ale až povyroste, může si na takový pískový hrad navozit Tatrou písku, kolik bude třeba.

Hrady vnukovi zatím nejdou, ale bábovky už zvládá dobře. Na písku si hraje rád, proto jsem uvítala možnost koupit na eshopu Dino Toys Tatry s bábovkami na písek.

Na nakládání a vykládání jsou na písku nezbytné lopatky a hrabičky.  Lopatka i hrabičky jsou z pevného plastu, krásně barevné, lehoučké – zapadnou skvěle do malých dětských tlapiček.

Z čeho je ale vnuk unešený, to jsou bábovky ve tvaru náklaďáku a cisterny. Jsou to „klučičí“  bábovky, a udělat z písku třeba cisternu ho moc baví. Takže děláme z písku silnice a na nich spoustu pískových náklaďáků.

Aby šly dobře dělat bábovky, je potřeba, aby byl písek vlhký.

Nosíme sebou prosto někdy trochu vody v kanystru. Kanystr je lehoučký, plastový – je to taková nádrž, která prostě k tatře patří. Každá Tatra přeci doplňuje palivo. A tenhle kanystr je zároveň i jako konvička. Znáte to, děti a voda! Jakmile děti mají vodu, hrají si s ní moc rády. Takže pískové jezírko je prima zábava, a když se voda vsákne, zůstane mokrý písek na bábovky. Prima nápad od výrobce.

Protože kanystr, Tatra 148 i bábovky jsou lehoučké, vejdou se do každé tašky, i pod kočárek – dobře se přenáší.

Důležitá je právě nízká hmotnost, protože nosit sebou ven hračky je někdy náročné na fyzičku. Tohle auto unese v pohodě i malé dítě samo, a když už zbude nošení na vás, tak je to opravdu v pohodě. Jsem moc ráda, že jsem objevila tuhle „malou“ 30 cm Tatru 148. Je na písek opravdu super, a vnuk i ostatní děti si s ní vyhrají.

Plast, ze kterého je auto vyrobené, je pevný,  takže vydrží i takové to neobratné dětské zacházení. Vnukovi jsou dva roky, takže často auto zvedá, a pak mu spadne. Plast zatím všechny tyto pády a bouračky do zdi i ohraničení pískoviště perfektně vydržel. Nikde nepraská, ani se neodlamuje.

Kolečka se skvěle otáčení, a jezdí dobře i v terénu, kde jsou malé kamínky.

Všechny části Tatry jsou vyrobeny tak, aby se děti nikde neporanily, nebo nestrčily prst, kam nemají.

Perfektně promyšlený model auta. Naprosto bezpečný už pro hodně malé děti.

Zjistila jsem, že Dino Toys vyrábí v této velikosti i další typy aut, určitě tedy náš vozový park budeme rozšiřovat.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit Tatru s bábovkami, klikněte zde: Tatra 148  pískový set

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit jako doplněk k tatře kanystr, klikněte zde: Kanystr plast –konvička

Celý sortiment eshopu najdete po kliknutí zde: eshop MojeDino.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: