Tajná výprava čarodějů - velmi dobrá hra, ideální jako odměna za vysvědčení a do deštivých prázdninových dnů

21.05.2018 12:37

Tajná výprava čarodějů.

 

Tato hra společnosti Mindok mne jako rodiče doslova a do písmene nadchla. Nejen že je krásně zpracovaná, má nápad, je napínavá,ale také podporuje myšlení, paměť,ale hlavně spolupráci dětí. A to je v dnešní, přetechnizované individuální době, prostě úžasné.

Kamarádi, honem zpátky do kouzelnické školy! Zvědaví mladí studenti akademie čar a kouzel tajně utekli ze školy do černočerného lesa na půlnoční kouzelnický trh. Jenže přísný duch Bludovít je jim v patách. Před přísným Bludovítem se malí kouzelníci schovají tak, že požádají o pomoc ty správné přátelské bludíky ukryté v korunách stromů. Kostky jim napoví. Navíc mohou kouzlit! Dostanou se do školy včas nebo se nechají nachytat Bludovítem? Pozor, neúprosný strašibudík tiká! Společně hrajete, vyhráváte i prohráváte!

V první řadě jde v téhle hře o pamatování si a trénování paměti. Každé dítě (každý hráč) hraje samo za sebe, ale vítězí jako tým.

Hra se vymyká i svým zpracováním, je krásně výtvarně zpracovaná, a děti vede přímou cestou do světa fantazie. Do světa malých čarodějů, kteří se v noci vykradli ze svých postelí, aby tajně navštívili čarodějnický trh. Tam je ale uvidí duch Bludovít, a malí čarodějové se musí urychleně vrátit na svou čarodějnickou kolej do postele.

Hra se skládá ze základní hrací desky, dokola jsou kulatá políčka stromů, na ty rozmístíte kulaté žetonky obrázkem dolů.

Od Budovy Kouzelnické akademie vede cesta, na každém políčku jsou šipky. Hráči hrají s figurkami kouzelnických učňů ve špičatém klobouku, začínají z prostředka, Bludovít začíná na posledním políčku v tmavém lese. Na žetonech stromů jsou Bludíci – strašidýlka, která malým čarodějnickým učňům pomáhají. Začínající hráč dostane strašibudík a 3 kostky a může začít hru.

Každou hru hraje hráč sám za sebe,ale zároveň musí spolupracovat s ostatními hráči,aby společně unikli Bludovítovi a dostali se z kouzelnického tržiště zpátky do postýlek.

Celá hra je přitom poměrně rychle dohraná, nejdéle jsme hráli asi 35 minut. Záleží vždy i na štěstí, jaké symboly vám budou padat na kostkách. Hra je napínavá, a opravdu baví. Já sama jsem se ještě s takovou hrou, kde hráči nehrají jen sami za sebe, nesetkala, a jsem z té týmové spolupráce opravdu nadšená. Pokud tedy hledáte ideální hru pro děti na prázdniny, věřte, že Tajná výprava čarodějů je bude opravdu bavit. A pokud nebudou nablízku kamarádi, zahrajte si s dětmi vy. I dospělí si u téhle hry odpočinou, je třeba trošku rozhýbat i paměť, takže každá hra je jiná a každá má jiný průběh, nemůžete se tedy dopředu připravit, soustředíte se na hru a bavíte se s dětmi.

Hra Tajná výprava čarodějů je hra snadná, vhodná pro děti od 6 let, pro 2-6 hráčů, trvá asi 20 minut ( počítejte ale spíš kolem půl hodiny).

Tajná výprava čarodějů je ideální odměna za vysvědčení, hra na deštivé prázdninové dny, nebo jen tak pro radost třeba ke dni dětí

Hru můžete koupit po kliknutí zde: Tajná výprava čarodějů

Celý sortiment her společnosti Mindok najdete zde: Mindok.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: