Recept je na formu o průměru 25 cm.
těsto
náplň
Všechny suroviny na těsto promícháme v míse. Ideálně rukou, je to nejspolehlivější nástroj. Těsto krásně pomačkáme, jednotlivé součásti se spojí. Poté doporučuji zabalit do potravinářské folie a dát asi na hodinku odpočinout a vychladnout do lednice.
Připravíme si koláčovou formu o průměru 25 cm. Tu si na dně vyložíme papírem a boky potřeme máslem. Studené těsto rozválíme do formy. Okraje vytvarujeme podle okraje formy, zvedneme je až nahoru, ať sahají až ke kraji formy.
Těsto promícháme na mnoha místech vidličkou.
.jpg)
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, asi 15 až 20 minut. Těsto lehce zezlátne.
Mezitím, co se nám těsto peče, tak si očistíme a nakrájíme švestky. Rozpůlíme, vypeckujeme a ještě překrojíme na menší kousky, ideálně čtvrtiny. Upečené těsto necháme trochu vychladnout a poklademe švestkami.

—————
Přihlaste se k odběru novinek: