Strie a jizvy - co na ně pomůže?

16.04.2016 13:24

Strie a jizvy – co na ně pomůže?

 

Každá žena se ve svém životě setká se striemi – ve větší nebo menší míře totiž potkávají až 90 % všech žen. Strie mají i mladé a štíhlé ženy, sportovkyně, těhotné ale nevyhýbají se ani mužům a dětem v pubertě. Strie nejdou odstranit, lze jim jen předcházet.

Velkou roli hrají třeba i výkyvy váhy. Proto strie mají hlavně těhotné ženy. Roli při vzniku strií má i stres. Při stresu tělo produkuje hormon kortizol – přepne se do jakéhosi nouzového režimu, kdy tělo ukládá tuk snadno a ve větší míře. Dojde k rychlému nárůstu váhy a objemu, kůže se začne bránit tím, že praská – tvoří se strie – pajizévky.

Můžeme si bránit prudkému nárůstu váhy, v těhotenství to ale nejde, proto zejména v 8. Měsíci je břicho velké a kůže velmi napnutá a začíná praskat, to nelze ovlivnit.

Kůži můžeme zvláčňovat pomocí krémů, tělových mlék a olejů. Mě se osvědčil třeba Bi-Oil. Sice strie nezmizí, kůže je ale vláčnější, méně napnutá a nepraská tak rychle. Vznik strií se tak tedy alespoň omezí. Pozor ale v těhotenství – bříško nikdy nemasírujte, pouze jemným „hlazením“ olej nebo krémy vtírejte. Bude to příjemné vám i miminku. Masáž břicha by obzvláště ve vyšším stupni těhotenství mohla podráždit hladké svalstvo na bříšku a vyvolat stahy dříve, než je miminko na porod připravené.

Léčba strií a jizev jako taková neexistuje. Strie jsou zpočátku tmavě červené, postupem času ale blednou až jsou z nich stříbřité jizvičky. Strie jdou také zesvětlit laserem, to už lékařská věda dokáže, jejich velikost a tvar ale zatím moc řešit neumí.

Technika a vývoj lékařské vědy ale kráčí vpřed a tak ženy se striemi se mohou těšit z nové metody. Takzvanou mikrojehličkovou radiofrekvencí již dnes je možné poradit si i s už vybledlými staršími striemi, na které dosud žádná metoda neplatila. Je to první metoda, která skutečně garantuje výsledek. Ošetření malými mikrojehličkami možná působí děsivě, ale výsledky stojí za to. Není ani bolestivá –před aplikací budete ošetřeni znecitlivující mašličkou. Úspěch bipolární mikrojehličkové radiofrekvence vysvětlujeme tak, že jehličky projedou do požadované hloubky, teplo se díky jehličkám vypustí až v požadované hloubce, dojde ke zkrácení kolagenních vláken , vznikne tunýlek a stáhne sebou jehličku. Tím se strie zkrátí na minimum. Zdá se vám to složité? Mě trochu ano,ale důležité je, že to zabírá a tak se nám ženám blýská na lepší časy.

Prozatím tedy alespoň používejme kvalitní olejíčky a tělová mléka a vtírejme je do problémových partií se striemi a jizvami. Bude nám příjemně a strie nebudou tak velké. A do budoucna se těšmě, že nám mikrojehličková radioterapie vrátí sebevědomí a kůži bez jizviček.

Inko o mikrojehličkové terapii z www.onadnes.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: