Ingredience na 4 porce
Těsto
Postup
Špenát vložte do horké až vroucí vody. Chvíli míchejte a poté sceďte. Ihned přendejte do ledové vody, promíchejte, aby se špenát rychle zchladil a po chvíli opět sceďte. Dobře vymačkejte přebytečnou vodu. Špenát bude vážit cca mezi 190–200 g.
Špenát, žloutky, zakysanou smetanu, tymián, sušený česnek a větší špetku soli vložte do mixéru a rozsekejte najemno. Špenátovou směs dobře promíchejte s moukou.
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Ten zlehka vmíchejte do špenátové směsi.
Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečícím papírem na plát velký asi 30 x 25 cm. Pečte při 180 °C 10 minut. Po vyndání nechte chvíli stát. Po pár minutách otočte na arch pečícího papíru. Stočte do rolády a nechte vychladnout.
Připravte si náplň. Sýr promíchejte se sušenými rajčaty nakrájenými nadrobno a bazalkou. Zchladlou roládu rozmotejte a potřete náplní. Opět srolujte a uložte do lednice alespoň na hodinu. Nakrájejte na plátky a servírujte.
Zdroj receptu a foto: Franz Josef Kaiser
—————
Přihlaste se k odběru novinek: