Jsou vaše děti často nemocné? Trápí vás na podzim rýma a kašel? Zkuste Kitl Smrkáček BIO - určitě se vám uleví.

04.10.2018 13:32

Mám moc ráda výrobky firmy Kitl. Jsou chuťově velmi dobré, a jsou v BIO kvalitě.

Hlavně mám ráda výrobky, ve kterých nemusím hledat, kolik mají „éček“ a přídavných látek, jestli jsou vhodné pro děti, nebo pro dospělé. U výrobků Kitl vím, že tam nenajdu žádná šílená barviva ani éčka – najdu přírodní kvalitu.

U výrobku Smrkáček BIO jsem se musela pousmát – domnívala jsem se, že název je odvozen od slova smrkat, ale hlavní význam názvu je podle složení, a to mladých výhonků ze smrku. Vtipně je tak v názvu použito určení výrobku i jeho složení.

O tom, že mladé výhonky smrku jsou léčivé, jsem věděla, jen jsem na to trochu pozapomněla. Protože můj děda byl hajný, produkty z lesa byly u babičky a dědy vidět prakticky všude. Babička sbírala a sušila různé bylinky a vyráběla si doma sirupy a med z bylinek sama. Pamatuji se, že když začaly na smrcích vyrážet mladé výhonky, babička je chodila otrhávat a prosypané cukrem je měla ve velké sklenici za oknem. Postupně se v láhvi tvořil sirup, který jsme pak dostávali jako lék, když jsme byli nachlazení. Anebo preventivně, když bylo venku hodně sychravo. V dnešní době jsou pro nás výhonky smrků obtížně dostupné, jsem proto moc ráda, že se našel výrobce, který vyrábí léčivý sirup podle starých osvědčených receptů a tradic. Nemusíme tak chodit do lesa, ani nakládat sklenice s výhonky, stačí si objednat na internetu, nebo koupit v lékárně sirup Smrkáček, a máte plnou lahvičku zdraví doma.

Podzim je náročný obzvláště pro děti. Všichni známe situaci, kdy odvedeme do školy nebo školky zdravé dítě, a během pár dní ho máme doma zpět nemocné. Podzim je zkrátka „ideální“ pro nejrůznější nachlazení, kašle a rýmy.

A právě v tomto období je sirup Smrkáček velmi užitečný.Kitl Smrkáček BIO má jednoduché složení.

Obsahuje pouze 3 složky:

  • smrkové výhonky, které jsou v BIO kvalitě
  • třtinový cukr (rovněž BIO)
  • vitamín C

 

Zjistila jsem, že v loňském roce dokonce vyhlásila Potravinářská komora ČR Kitl Smrkáček BIO za nejlepší inovativní potravinářský výrobek.

Jak se Smrkáček užívá:

Děti od 1 do 3 let 2 čajové lžičky denně. Děti od 4 do 6 let 4 čajové lžičky denně. Děti nad 7 let a dospělí pak 5 lžiček denně. Můžete si ho dát jen tak na lžičku a zapít a nebo si s ním můžete osladit vlažný čaj.

A jako bonus, je pro nemocné a tak trochu unuděné děti na láhvi přidaná i pohádka o skřítkovi .

A jak piji Smrkáček nejraději já sama? Recept níže-

Lipový čaj se Smrkáčkem

Ingredience:

·        2 lžičky lipového květu

·        250 ml horké vody

                  lžička medu

                1 lžička Smrkáčku

Postup:

Dvě lžičky lipového květu spaříme horkou vodou a necháme 10 minut louhovat. Potom slijeme a necháme zchladit na pokojovou teplotu. Do lipového čaje přidáme lžičku medu a lžičku sirupu Smrkáček.

Pokud máte rádi bylinkové čaje, jako lipový, nebo heřmánkový, nebo jakýkoliv jiný, který Vám chutná, můžete si je ochutit a přisladit právě sirupem Smrkáček.

Pokud se tedy chcete vyhnout podzimnímu nachlazení, nebo už máte rýmu a chcete se jí zbavit, určitě vyzkoušejte sirup Kitl Smrkáček BIO.

V každé lahvi najdete 250 ml zdraví.

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: