Slimbottle - nová lahev skvělá do každé kabelky

03.05.2017 12:32

Blíží se léto a s ním doufám i pořádná horka. Začneme tedy více než v jiných ročních obdobích řešit pitný režim. A protože trávíme spoustu času v dopravních prostředcích, na cestách, v čekárnách lékařů, nebo prostě na výletech je třeba mít sebou v kabelce nebo batohu láhev pití, ať už pro sebe, nebo pro děti. Dát do kabelky nebo ploché boční kapsy batohu klasickou lahev je někdy problém. A proto jsem byla přímo nadšená, když jsem objevila láhev Slimbottle. Je opravdu „slim“. Je tvarem uzpůsobená právě pro cestování a tak se skvěle vejde do kabelky.

Lahve jsou vyráběny ve třech rozměrech z lehounkého zdravotně nezávadného plastu, vhodného pro styk s všemožnými tekutinami a potravinami. Jsou vhodné i pro děti.

Slimbottle je vyrobena z materiálu Eastman Tritan (plast), který je biologicky rozložitelný a zdraví neškodný. Samozřejmá je i absence chemické látky BPA, která nepříznivě reaguje s obsahem nádoby, a některé plastové lahve ji obsahují.

První co mě napadlo bylo, jak budu láhev čistit – hrdlo je dost úzké. Jde to ale skvěle a díky materiálu stačí lahev vymývat horkou vodou s běžným prostředkem na mytí nádobí. Pokud se na stěnách nádoby usadí stopy například po čaji, výrobce doporučuje vyčistit jedlou sodou a horkou vodou. Já jsem zatím tenhle problém neměla, ale sodou běžně doma čistím, takže je bez problému vyčistit s ní případně i lahev. Mytí v myčce není doporučováno výrobcem – díky sušení a vysokým teplotám v myčce při sušení by se lahev mohla zdeformovat.

Láhev snese teplotu až 75 stupňů celsia, takže když si vaříte horký čaj, je třeba ho nechat před nalitím do lahve chvilku vychladit.

Lahev je vyrobena pro opakované používání, vydrží tedy dlouho, pokud ji mechanicky nepoškodíte. Ke každé lahvi jsou dodávána 3 víčka, nemusíte se tedy obávat jeho ztracení.

Lahve jsou vyráběny ve 3 velikostech – její rozměry jsou stejně velké jako u sešitů – 

tedy Mini ( A6) – ta je velká asi jako malý notýsek do školy a má objem 375 ml – do kabelky je ideální.

 

lahev A5 má objem 750 ml, to už je dostačující sport.

Největší je lahev A4 o objemu 1250 ml, klidně můžete vyrazit i na výlet s dětmi, objem bude krásně stačit a cestou můžete kdekoliv doplnit.

Lahve Slimbottle mne překvapily jsou lehkostí, tvaremm, který skvěle vložíte do každé kabelky a i snadnou údržbou.

Nemusíme už tedy kupovat žádné pití v plastových lahvích, které se nevejdou do kabelky. Do lahve Slimbottle si v klidu doma připravíme jakýkoliv džus, fresh, smoothie nebo i jen obyčejnou vodu, dáme do kabelky a můžeme vyrazit. Je to bezva vychytávka, kterou my ženy určitě oceníme.

Lahve koupíte na stránkách www.slimbottle.eu

zdroj obrázku: https://www.slimbottle.eu/lahve/slimbottle-mini/

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: