Šlehačkové koláčky - nejlepší koláčky, jen se rozplývají na jazyku

19.05.2017 13:07

 

  1. Z droždí, lžičky cukru a mléka uděláme kvásek.

  2. Spojíme s moukou a zbytkem přísad a vymícháme vláčné těsto, která necháme asi hodinu kynout.

  3. Mezitím smícháme náplň a uděláme drobenku.

  4. Vykynuté těsto odebíráme lžíci kousky, které plníme náplní.

  5. Klademe na plech, do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme drobenku.

  6. Pečeme na 190 °C do růžova.

  7. Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem.

  8. zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/46715-slehackove-kolacky/?utm_source=fbad&utm_medium=dorty&utm_campaign=account5

500 g hladké mouky
 
200 ml smetany ke šlehání
 
3 lžíce majonézy
 
100 ml mléka
 
2 žloutky
 
kostka droždí
 
80 g cukru
 
vanilkový cukr
 
lžíce rumu
 
sůl
 
 
 
Náplň:
 
500 g tvarohu
 
cukr
 
žloutek
 
citronová kůra
 
rozinky
 
 
 
Drobenka:
 
100 g hladké mouky
 
80 g cukr
 
80 g másla
 
 
 
vejce na potření koláčků
 
máslo
 
rum na hotové koláčky
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: