Těsto:
· 80 g másla
· 8 vajec
· 5 lžic horké vody
· 340 g Bio cukru z řady Korunní cukr
· 300 g mouky
· 1 balení sody na pečení
· červené potravinářské barvivo (práškové či gelové)
Krém:
· 120 ml šlehačky
· 375 g tvarohu
· 30 g Korunního cukru pudrového – extra jemná moučka
· 1 vanilkový lusk
· Kůra z 1 citronu
· 3 polévkové lžíce rumu
· 2 balení želatiny
Na ozdobu:
· červené kousky ovoce – jahody, rybíz atd.
Krém si připravíme tak, že vyšleháme šlehačku s cukrem. Přidáme tvaroh, rum, kůru z citronu a zrníčka z vanilkového lusku. Do krému vmíchejte želatinu připravenou podle postupu na obalu. Krém nechte po několik hodin v chladu.
Mezi tím si připravíme těsto, vajíčka smícháme s biocukrem. Šleháme, dokud nevznikne načechraná hmota. Přilijeme rozpuštěné máslo a rozpuštěnou sodu v teplé vodě. Vmícháváme mouku, nakonec obarvíme gelovým či práškovým barvivem. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 15 minut. Po vytažení z trouby necháme těsto vychladnout a vykrajujeme kolečka větším vykrajovátkem, případně skleničkou.
Na kolečka naneseme ztuhlý krém. Nejlépe se nám to bude dařit s pomocí cukrářské zdobičky. Vrstvíme dle průměru tak, aby nám vznikla dvě až tři patra. Horní povrch ozdobte zbytkem krému a červeným ovocem.
Foto: Shutterstock
zdroj receptu i obrázku:https://zena-in.cz/clanek/slavnostni-mini-red-velvet-dortiky
—————
Přihlaste se k odběru novinek: