250 g měkkého tvarohu
4 žloutky
1 balíček Vanilínového cukru
50 g moučkového cukru
2 lžičky sušené citronové kůry (nebo z 1 čerstvého citronu nastrouhaná)
1 balíček vanilkového pudinku
1 polévková lžíce nasekaných mandlí (není nutné)
4 bílky
300 g očištěných jahod
Na posypání:
1 polévková lžíce moučkového cukru
Příprava: Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilínovým a moučkovým cukrem, citronovou kůrou, pudinkovým práškem a mandlemi. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, který zlehka vmícháme k tvarohovému trěstu. Těsto nalijeme do vyšší zapékací nádoby (asi o průměru 30 cm) vymažeme máslem. na těsto nasypeme nasypeme rovnoměrně očištěné a osušené jahody. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Doba pečení: asi 45 minut
—————
Přihlaste se k odběru novinek: