skvělý jahodový koláč

18.05.2016 12:26

250 g měkkého tvarohu 

4 žloutky

1 balíček Vanilínového cukru

50 g moučkového cukru 

2 lžičky sušené citronové kůry (nebo z 1 čerstvého citronu nastrouhaná)

1 balíček vanilkového pudinku 

1 polévková lžíce nasekaných mandlí (není nutné)

4 bílky 

300 g očištěných jahod 

Na posypání:

1 polévková lžíce moučkového cukru 

Příprava: Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilínovým a moučkovým cukrem, citronovou kůrou, pudinkovým práškem a mandlemi. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, který zlehka vmícháme k tvarohovému trěstu. Těsto nalijeme do vyšší zapékací nádoby (asi o průměru 30 cm) vymažeme máslem. na těsto nasypeme nasypeme rovnoměrně očištěné a osušené jahody. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Doba pečení: asi 45 minut

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: