Sandálky Nemo - kvalitní a zdravotně nezávadná dětská obuv pro naše nejmenší. Recenze.

19.06.2023 14:57

 

Začalo konečně léto. V létě je všem krásně, hodně chodíme ven – na procházky, koupat se, sportovat – k tomu všemu potřebujeme kvalitní boty.

Protože naše nohy jsou velmi zatěžované, a na celý život je potřebujeme zdravé, je fajn nepodceňovat výběr bot. Stručně řečeno – pro zdravé nohy jsou potřeba boty kvalitní.

 Pamatuji se na dobu svého dětství, že jsem často dostávala boty na donošení po sestře. To v tom lepším případě. Běžné bylo i to, že boty na donošení nosili známí. Každé dítě má ale jinou nohu, jinak boty „rozšlápne“, proto si dodnes pamatuji, že některé boty po sestře mi pořád padaly, protože měla širší nohu než já. Tím jsem zákonitě musela krčit trochu prsty, abych nohu v botě zpevnila, a neklouzala mi. Dodnes si pamatuji, jak mě prstíky z některých bot bolely. O odřených patách a puchýřích ani nemluvím. Doba ale byla taková, byla to bohužel běžná praxe. Mnozí z nás proto mají nohy v horším stavu, než by měli, pokud by nosili kvalitní boty.

Já jsem svým dětem boty kupovala vždycky nové, snažila jsem se, aby měly nožičky v pořádku.

S radostí kvalitní boty koupím i svým vnoučkům. Jen jsem trošku už z nakupování vypadla. Proto jsem dlouho hledala boty takové, aby se vnoučkovi líbily, a já měla jistotu, že jeho nožičky budou v pořádku a v pohodlí.

Na trhu je spousta různých botiček. Jsem ráda, že i pro děti se už vyrábějí boty hezké, pohodlné a přitom kvalitní. Kvalitní bota nožičku podpoří, a nikde nemačká, netlačí. Je třeba, aby byla z kvalitního materiálu. Trošku jsem se v tom velkém množství ztrácela, ale nakonec jsem vybrala botičky od společnosti RAK.

Společnost RAK už je na trhu hodně dlouho, o dětském obouvání tedy vědí opravdu hodně. Vsadila jsem tedy na tradici a kvalitu.

RAK botičky jsou vyráběny tak, aby vyhovovaly přesně dětským nožičkám.  Každá botička je ohleduplná k dětským nohám z hygienického i ortopedického hlediska.

Dětská chodidla jsou měkká, formovatelná, chrupavčité kosti chodidla kostnatí až zhruba ve věku 6 let! I proto je vhodný výběr dětské boty tak důležitý.

Všechny RAK modely mají prostorný kulatý tvar špičky, tedy dostatek místa pro všechny prsty. Je důležité, aby se prsty dětí nedeformovaly a nemačkaly!.

Svršek obuvi, včetně stélky a podšívky jsou vyrobeny výhradně z přírodních materiálů, které jsou měkké a prodyšné. Dobře také absorbují vlhkost a přizpůsobí se anatomickému tvaru nohy.

Důležité je i správné měření velikosti bot. Dětské boty nesmí být akorát – měly by vždycky mít nadměrek kolem 1 centimetru, aby nožička nebyla nijak utlačovaná.

Přesný postup, jak změřit nožičku najdete zde: měření dětské nohy

 

Botičky RAK nakoupíte na eshopu Gugenio.cz. Výběr je ohromný.

Já jsem vybrala pár modelů, které se mi líbí, konečný výběr jsem nechala na vnukovi. Ukázala jsem mu obrázky, a on vybíral. Myslela jsem, že nebude vědět, nebo bude váhat, rozhodl se ale prakticky hned.

Vybral si nádherné, barevné, dětské sandálky Nemo.

Sandálky jsou barevné, tím asi upoutaly pozornost na první pohled. Vypadají opravdu tak trochu jako Nemo z pohádky Hledá se Nemo. Je mi jasné, že tyhle botičky bude vnuk nosit moc rád.

Sandálky se dobře obouvají – jsou na suchý zip. Vnuk si je tedy zvládne obout i sám, a je na to velmi hrdý. Zároveň se díky tomuto praktickému zapínání botička krásně přizpůsobí tvaru nártu, a tím bude držet na každé nožičce.

Botička je sandálového typu – je to tedy letní obuv.

Botka je lehoučká. Opravdu velmi lehoučká – až mě to překvapilo. Když jsem držela v ruce krabičku s botami, říkala jsem si, že musí být snad prázdná.

Svršek botky je vyroben z kůže Nappa, je z několika barev kůže. Botičky mají super úpravu, takže jdou dobře očistit. I když jsme v botách hned při prvním obutí zmokli, bota stačí jen otřít a je čistá. Povrch botky zůstává krásně měkký, netvrdne a netlačí.

U paty je botička vyztužená, takže skvěle drží celou nožičku, ale pěkně měkká – nemusíte se bát žádných puchýřů.

Z čeho mám radost, a co se mi na tomhle sandálku líbí, je promyšlená špička boty. Je v ní opravdu dost místa pro prsty.

Zároveň je zvednutá – překrytá špička podrážkou, takže do ní nepadají kamínky a písek, hlavně je to ale fajn na odrážedle. Vnuk na něm jezdí moc rád, a kdyby měl otevřenou špičku, měl by prsty věčně odřené. Takhle je má překryté, a může jezdit, jak se mu zlíbí, noha je krásně chráněná, prsty se nijak neodřou, ani se do nich nemůže kopnout. To jsem ráda – já sama měla „ukopnutý palec“ jako malá několikrát, a nic příjemného to není. Tady dávám fotku, jak vypadaly palce vnuka než začal nosit sandálky Nemo. Teď už má palečky v pořádku.

Ještě jednou upozorňuji na správné měření nohy. Pokud nohu změříte, držte se tabulky uvedené u každého obrázku boty.

Já jsem trošku zazmatkovala, nohu jsem změřila, nějak jsem si ale nevšimla „sloupku“ s uvedenou hodnotou velikosti boty s nadměrkem.

Naštěstí jsem se ale zeptala, a nechala si poradit správnou velikost.  Takže pro všechny zmatkaře, jako jsem já- nebojte se zeptat emailem, nebo na infolince, když si nejste jistí. Setkáte se s milým, profesionálním přístupem, dostanete radu, a budete mít jistotu, že jste nakoupili správně.

Jinak je tabulka samozřejmě s přesnými údaji - na pravé straně najdete míru nožičky, kterou jste naměřili.  Uprostřed tabulky je míra boty už s nadměrkem. Nalevo je velikost, kterou potřebujete.

Pokud potřebujete koupit botičky pro děti, mohu vám jen doporučit eshop Gugenio.cz se skvělými botičkami od společnosti RAK. Já jsem velmi spokojená! Setkala jsem se tu s profesionalitou (když jsem potřebovala poradit, dostalo se mi ochotné a okamžité rady a pomoci).

 Navíc je tu opravdu velký výběr bot, které jsou vhodné pro nožičky našich nejmenších.

Jak už jsem psala – dětské nožičky vyžadují zvláštní péči – co zkazíme špatným výběrem obuvi, to už těžko budeme napravovat. Dětská nožička je tvárná, její chrupavky kostnatí až kolem 6 let věku dětí. Proto je důležité na dětských botách nešetřit, a kupovat boty kvalitní, ve kterých děti budou běhat s radostí, a nohy budou mít v pořádku. Občas mají někteří z nás stále pocit, že na dětských botách se může ušetřit a nic se tím nezkazí. Tam bych se zeptala, jestli by oni nosili nepohodlné a nekvalitní boty, ve kterých je budou bolet nohy. Asi ne, že?

Na eshopu Gugenio.cz jsem vybrala vnukovi botičky – sandálky – Nemo. Jsou krásně barevné, takže se mu líbí.

Je z nich nadšený, protože jsou krásně barevné (a přitom jsou barvy velmi vkusně sladěné). Umí si botičky obouvat sám, sám si je díky suchému zipu i zapne, a je na sebe pyšný, že se obouvá jako velký kluk.

Pokud si chcete tyto sandálky prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Sandálky Nemo.

Celý sortiment eshopu s kvalitními dětskými botičkami najdete zde: Gugenio.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: