S úsměvem jde všechno líp. A k ještě krásnějšímu úsměvu vám dopomůže kvalitní zubní kartáček.

23.10.2018 12:18

Se zubním kartáčkem má zkušenost každý z nás. Nejčastěji s tím manuálním, ale stále více lidí používá kartáček elektrický. Já jsem také používala elektrický zubní kartáček, ale ať jsem se snažila sebevíc, měla jsem pocit, že nemám zuby vyčištěné tak, jak bych si představovala nejen já, ale i moje zubní hygienistka.

Proto byl pro mne jasnou volbou kartáček lepší, kvalitnější - Philips Sonicare ProtectiveClean 5100.

 

Kartáček je vybaven mnoha moderními funkcemi, ale hlavně mnohem lépe čistí zuby, dásně i mezizubní prostory.

Byla jsem opravdu zvědavá, jestli je rozdíl mezi obyčejným a sonickým kartáčkem tak velký. A jedním slovem vám hned odpovím: ANO!. Kartáček čistí s vysokofrekvenční vibrací až 31 000 stěrů za minutu (takovou rychlost manuálním ani obyčejným elektrickým kartáčkem nedosáhnu), napění pastu a vhání ji mezi zuby – takže nashledanou mezizubní kazy. Trochu jsem se obávala té rychlosti – když jsem si zkusmo kartáček pustila  poprvé v ruce, byla jsem tou rychlostí velmi překvapena, takový výkon jsem nečekala,ale štětinky kartáčku jsou tak měkké, že mi to v puse na zubech vůbec nevadilo.

Kartáček má tři režimy čištění – základní režim Clean (ten používám nejčastěji), režim White – pro bělení a odstraňování skvrn, a režim Gum Care – ten je o minutu delší, a přidá po dvou minutách jemnější pohyb kartáčku pro příjemnou masáž dásní. Doporučuji vyzkoušet i režim tři – je velmi příjemný a dásním prospívá.

Kartáček je dodán se dvěma vyměnitelnými nástavci, které jdou velmi snadno vyměnit, může tedy používat kartáček ještě jiný člen rodiny. Tělo kartáčku je štíhlé, krásně padne do ruky.

Velmi příjemná je funkce časovače – nemusím přemýšlet, jak dlouho si zuby čistím, kartáček hlídá čas místo mne. Prima funkce je i to, že kartáček upozorňuje sám na to, když při čištění zubů na zuby nebo dásně příliš tlačíte. Docela mne překvapilo, kolikrát na mne v začátku kartáček „zabručel“, že tlačím moc – zbytečně jsem si tedy zuby ničila přílišným tlakem.

No, a když je hlavice moc opotřebovaná, kartáček upozorní , že je čas na výměnu.

Už po týdnu čištění mám pocit, že mám zuby o něco bělejší, hlavně ale cítím rozdíl, když si po zubech přejedu jazykem. Je to opravdu znát. A díky dlouhé výdrži baterie (asi 2 týdny) není třeba kartáček mít často v nabíječce – ta doba výdrže je opravdu skvělá-na služební cestu, nebo na dovolenou, nemusím nabíječku vůbec vozit. Uložím si kartáček do praktického, pevného pouzdra z umělé hmoty a můžu cestovat.

Kartáček čistí jemně a přitom důkladně. Díky jemným štětinkám se nemusím bát ani  poškrábání korunky, nebo zubní výplně (plomby). Kartáček je doporučován i pro lidi nosící rovnátka, to já jsem vyzkoušet nemohla. Ostatní funkce jsem ale vyzkoušela k naprosté spokojenosti. K obyčejnému elektrickému zubnímu kartáčku bych se už vracet  nechtěla. Na ten příjemně svěží pocit v puse se totiž zvyká rychle. A nejen , že mám pocit bělejších zubů bez plaku,ale i dásně nekrvácí ani trošku, masáž jim prospívá.

A protože jsem na dnešní den měla naplánovanou návštěvu zubaře na preventivní prohlídku, čekala jsem, jestli si všimne nějaké změny. A všiml. Jakmile jsem otevřela pusu, a on vytáhl zrcátko a prohlédl zuby, byla jsem pochválena. Už se tedy těším k zubní hygienistce, která mi sonický kartáček už delší dobu doporučovala. A já teď celkem lituji, že jsem ji neposlechla už mnohem dříve. Tahle investice do zdraví se vážně vyplatí – získala jsem kvalitní kartáček, který za mne myslí hned v několika směrech – podle nastaveného režimu hlídá dobu čištění zubů, zuby zbaví zubního plaku, a namasíruje mi jemně i dásně, upozorní mne, když na zuby při čištění příliš tlačím, upozorní mne na nutnost výměny čistící hlavice kartáčku. Odměnou je mi navíc ještě zářivý a krásně bílý úsměv a svěží dech. A úsměv je to nejhezčí, co svému okolí můžu dát.

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: