S keramickými noži je krájení mnohem snažší. Určitě je vyzkoušejte, budete příjemně překvapení.

06.03.2019 12:45

Nože jsou nejčastěji používaným nástrojem v kuchyni. Každý, kdo vaří, ví, že krájení je činnost, které si v kuchyni užijete asi nejvíc. Je proto fajn mít dobré a kvalitní nože, aby vás z krájení nebolely prsty a dlaň. Správný nůž by vám měl padnout dobře do ruky – pokud krájíte s nožem, který vám nevyhovuje, budete hodně rychle unavení, budou vás bolet ruce až k rameni, a s nimi pak i záda. Při krájení totiž zapojujeme velkou spoustu svalů. Správný nůž vám do ruky vklouzne, a krájení téměř nevnímáte. Nůž musí být také ostrý. To jsou věci, která každá kuchařka (a kuchař) dobře zná. Dnes už si můžete vybírat ze spousty kvalitních nožů různých tvarů, velikostí, a materiálů. Jiný nůž používáme na krájení zeleniny, jiný na maso, ryby, sýry, na filetování, nebo na krájení ovoce, chleba…

Já jsem si vybrala k recenzi pro vás nože keramické. Nože jsou z internetové galerie Lunzo, a je to sada keramických nožů Vista. Sada se skládá ze čtyř keramických nožů různých velikostí a keramické škrabky na zeleninu. Vybrala jsem si nože v černé barvě, jsou krásné, elegantní a hodí se mi  do kuchyně – a hlavně se mi moc líbí. Kdo nemá rád černou barvu, může si vybrat nože v barvě zelené, červené nebo šedé – na výběr je tedy ze čtyř barevných variant.

Keramické nože jsou velmi kvalitní, skvěle se s nimi krájí, a hlavně zůstávají dlouho ostré i bez broušení. Krájela jsem opravdu dlouho, a různé potraviny – maso, cibuli, zeleninu, brambory –nože jsou stále stejně ostré. Stačí je po práci omýt a jsou znovu připravené na další použití. Jediné, na co je třeba si při krájení s keramickými noži dávat pozor je krájení tvrdých nebo zmrzlých potravin. Dávejte tedy pozor, a nekrájejte s noži kosti, nebo třeba zmražený špenát a podobně. Při krájení těchto věcí se nože poškodí, a to by byla škoda. Doplněk k nožům je keramická škrabka na ovoce a zeleninu. Je poměrně ostrá, a krájí krásně slabé šlupky – nevzniká tedy žádný zbytečný odpad. Je prima i na krájení slabých plátků zeleniny na ozdobení, zvládne i tvrdý sýr typu eidam nebo ementál. Každý z nožů má o praktické umělohmotné pouzdro na ostří, takže nehrozí pořezání, když saháte pro nůž do zásuvky.

Tahle sada nožů zvládne v kuchyni pomoct s přípravou každého jídla. Je moc hezká, nože mají rukojeť zpracovanou tak, že se opravdu moc dobře drží, nože zůstávají dlouho ostré. Jsem s touhle sadou moc spokojená.

Nože můžete koupit v internetové galerii Lunzo, při nákupu v této internetové galerii neplatíte nikdy poštovné. Lunzo není klasický eshop, je to internetová galerie, počítejte tedy s trochu delší dobou doručení – obvykle 14 – 30 pracovních dní. Já mám ale zatím zkušenost, že mi zboží přišlo vždycky dříve. Internetová galerie Lunzo garantuje doručení – pokud vám zboží nepřijde, vrátí vám peníze. Příjemným bonusem k nákupu je i spousta slev a akcí (některé na stránkách lunzo.cz, některé na facebooku), nákupem se také účastníte soutěží o zajímavé ceny.

Pokud si chcete koupit sadu nožů, klikněte zde: sada keramických nožů Vista

 

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment, klikněte zde: internetová galerie Lunzo.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: