Rybízový koláč s mandlovou drobenkou

20.07.2018 12:57
  •  
  •   300g másla, změklého
  •   250g krupicového cukru
  •   1 sáček vanilkového cukru
  •   špetka soli
  •    5 vajec
  •    300g hladké mouky
  •   2 zarovnané lžičky kypřicího prášku
  •    1 zarovnaná lžička jedlé sody
  •     NA NÁPLŇ

    •    1 sáček vanilkového pudinkového prášku
    •    500ml plnotučného mléka
    •    50g krupicového cukru
    •    400g červeného a černého rybízu (ne mraženého!)

    NA DROBENKU

    •    150g mandlových třísek
    •    100g krupicového cukru
    •    100g másla
    •    70g polohrubé mouky
    •    1/2 lžičky skořice
    •    Na drobenku jednoduše smíchejte a mezi prsty promněte všechny ingredience.
    •    Troubu předehřejte na 180°C. Na těsto vyšlehejte máslo s oběma cukry a se solí, po jednom zašlehejte vejce, nakonec krátce zašlehejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a sodou. Těsto rozetřete na plech (30x40cm) vyložený pečicím papírem.
    •    Pudink uvařte s cukrem a mlékem podle návodu na obalu, horký ho vlijte na připravené těsto a rozetřete. Pudink posypte rybízem, drobenkou a dejte péct do trouby zhruba na 45 minut. 
    •   zdroj recept i obrázek: https://www.apetitonline.cz/recept/rybizovy-kolac-s-mandlovou-drobenkou
    •  

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: