400g červeného a černého rybízu (ne mraženého!)
NA DROBENKU
150g mandlových třísek
100g krupicového cukru
100g másla
70g polohrubé mouky
1/2 lžičky skořice
Na drobenku jednoduše smíchejte a mezi prsty promněte všechny ingredience.
Troubu předehřejte na 180°C. Na těsto vyšlehejte máslo s oběma cukry a se solí, po jednom zašlehejte vejce, nakonec krátce zašlehejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a sodou. Těsto rozetřete na plech (30x40cm) vyložený pečicím papírem.
Pudink uvařte s cukrem a mlékem podle návodu na obalu, horký ho vlijte na připravené těsto a rozetřete. Pudink posypte rybízem, drobenkou a dejte péct do trouby zhruba na 45 minut.
zdroj recept i obrázek: https://www.apetitonline.cz/recept/rybizovy-kolac-s-mandlovou-drobenkou