Ručně vyráběné dřevěné hodinky - potěší každého, kdo má rád originalitu a krásu.

17.06.2019 14:25

Dlouho jsem přemýšlela, čím tenhle článek začít, abych vystihla, jak jsem z výrobku, který tentokrát recenzuji, nadšená. O jaký výrobek se jedná? O krásné, ručně vyrobené dřevěné hodinky od výrobce robswood.cz.

Začalo to tím, že jsem poměrně zoufale hledala dárek k narozeninám pro tatínka.Mám ráda dárky originální, nejlépe ručně vyráběné,a přiznávám, že mi tentokrát chyběl úplně nápad.A tak jsem brouzdala po internetu, zadávala do google tipy na dárky a nemohla jsem nic najít.A pak úplnou náhodou, při hledání dárků ze dřeva ( miluji jak dřevo voní,a jak vypadá) jsem narazila na dřevěné hodinky robswood.cz.  Zaujaly mne na první pohled. Jsou úžasné a krásné. Nakonec to dopadlo tak, že tatínkovi jsem vybrala jiný dárek a hodinky pořídila sobě – dámské. Neodolala jsem. Mám hodinky moc ráda, nejen jako ukazatel času, ale i jako módní doplněk. Nikdy jsem si úplně nezvykla sledovat čas na mobilu, takže hodinky nosím často a ráda. A tyhle jsou – prostě krásné. Zaujalo mne i to, že jsou vyráběny ručně. Zatímco většina výrobců dřevěných hodinek vyrábí hodinky pomocí CNC frézy, na robswood.cz koupíte hodinky ručně vyráběné. Každý kus je originál, každé hodinky projdou rukama výrobce. A u každých hodinek si můžete sami ovlivnit, jak budou vypadat – jsou to hodinky podle vašeho návrhu.

Na každých hodinkách je znát láska k přírodě a dřevu. Jak o sobě říká sám výrobce: Jsem rád, že jsem se právě přes dřevo soustružení ocitl ve světě dřevěných hodinek, jejichž výroba mě extrémně baví. Pří výrobě svých hodinek se řídím latinským příslovím: Adverso flumine.. Nebo-li "proti proudu", což vyjadřuje moji snahu se odlišit ve světě dřevěných hodinek, nejen velmi ojedinělou ruční výrobou, ale i vzhledem svých hodinek.

Na robswood.cz si můžete vybrat hodinky ze dřeva švestkového, z ořešáku černého, dubu letního, dubu zimního, z třešně ptačí, meruňky obecné, trnovníku akátu, nebo z vzácných dřev jako eben africký, palisandr indický, Ipe, a Purpleheart.

Každé dřevo má jinou barvu, jinou kresbu dřeva a jiné vlastnosti. O jednotlivých typech dřeva si můžete přečíst na stránkách v sekci Dřevo.

Já jsem si vybrala hodinky z ořešáku černého, a k nim nádherné modré ručičky ( modrou miluji a mám tedy radost, že nebyl problém mít ručičky v mé oblíbené barvě). Chtěla jsem jen klasické číslice na ciferníku a chtěla jsem, aby nebyly příliš vidět,aby vynikla hlavně kresba dřeva.  Řemínek jsem chtěla kožený, protože mám ráda jen lehký a jemný řemínek. Je možno si ale zvolit k hodinkám i řemínek dřevěný, což hlavně u pánských hodinek vypadá báječně.

Moc se mi líbí, že při výběru hodinek na robswood.cz si můžete sami vybrat jejich vzhled, vzhled ciferníku, i řemínku. Vlastně celkem nic není problém. Protože hodinky jsou ručně vyráběné, můžete si s panem Berčákem, který hodinky tvoří, dohodnout finální podobu vámi vybraných hodinek (například gravírování a vzhled ciferníku).  Na výběr jsou hodinky pánské , dámské a sériové. Pokud chcete hodinky dát jako dárek,a nejste si úplně jistí vkusem obdarovávaného, můžete mu koupit dárkový certifikát .

Pokud si hodinky necháváte tvořit podle sebe, počítejte s trochu delší dobou dodání – je totiž potřeba u hodinek zkontrolovat, jestli strojek v hodinkách funguje tak jak má, aby hodinky šly přesně – což je u hodinek dost podstatné.

Hodinky vám přijdou domů krásně zabalené, v krabičce je přibalený i vosk pro povrchovou úpravu hodinek (aby vám dřevo nepraskalo a zachovalo si vlastnosti, které má mít), a karta originality – Vaše hodinky mají tedy „svůj rodokmen“, své pořadové číslo výroby.

Hodinky, které mi přišly domů, jsou nádherné. Ve skutečnosti vypadají ještě lépe než na fotkách. Opět se mi potvrdilo, že pořekadlo o zlatých českých ručičkách funguje. Hodinky jsou precizně vyrobeny, je to ruční výroba, každý kus, který si koupíte je originál – díky ruční výrobě jsou každé hodinky o trochu jiné. Jsem moc ráda, že zrovna tyhle dřevěné hodinky mám. Všude, kam přijdu, si jich každý všimne.A co je hlavní- moc se mi líbí. Je to skvělý tip na dárek, nebo pro radost pro všechny milovníky hodinek.

Pokud si chcete prohlédnout stránky robswood.cz, klikněte zde: dřevěné hodinky Robswood.cz

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: