Rohlíčky se sýrem a slaninou

04.01.2019 11:15

Suroviny

těsto

  •    300 g hladké mouky
  •    200 g polohrubé mouky
  •    150 ml rozpuštěné Hery máslová příchuť
  •    1 kostka droždí
  •    250 ml mléka
  •    špetka cukru krupice
  •    sůl
  •    1 vejce na pomazání

náplň

  •     400 kyselého zelí
  •    200 g anglické slaniny
  •    200 g nastrouhaného sýra
  •   na posypání

    •    kmín, mák, hrubá sůl, chilli, sezamové semínka
    • Postup

      Mléko zahřejte, aby bylo trochu vlažné, ne horké. Vsypejte do něj půl lžičky cukru, lžičku mouky a zamíchejte. Rozdrobte do něj droždí. Nechejte stát na teplém místě asi pět až deset minut. Až se na povrchu začnou tvořit bubliny, kvásek je hotový.
       
      V míse smíchejte obě mouky, kvásek, sůl a přidejte vlažnou rozpuštěnou Heru. Umíchejte hladké nelepivé těsto. Ideální je, když vám pomůže kuchyňský robot.
      Těsto nechejte hodinu kynout na teplém místě.
       
      Vykynuté těsto vyklopte na moukou posypaný vál a rozdělte na pět zhruba stejných dílů. Každý kousek těsta vyválejte do tvaru kruhu a rozřízněte na osm výsečí. Na každou dejte náplň - plátky salámu nebo slaniny (případně kostičky), trochu zelí a nastrouhaný sýr. Ideální je, když sýr promícháte se zelím. Pozor!!! Zelí musíte nechat okapat a ideálně ještě vysušit papírovou utěrkou.
       
      Rohlíčky zamotejte. Začínejte od širší části výseče. Hotové rohlíčky naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.
       
      Pečte na 200 °C, dokud rohlíčky nezezlátnou. Bude to trvat asi 30 - 45 minut.

    • zdroj: https://zena-in.cz/clanek/rohlicky-se-syrem-a-slaninou

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: