Rodinná hra Kvantum od společnosti Dino - skvělá zábava pro celou rodinu.

04.05.2022 13:26

Kvantum – rodinná hra od Dino

 

Letošní jaro nebylo počasím moc přívětivé na procházky. O to lepší ale bylo pro hraní deskových her.

Já moc ráda hraju hry s vnoučaty. Čas v tu chvíli letí velmi rychle, všichni se bavíme a je nám fajn.

Super je, když se děti při hraní i něco naučí. Jako třeba u hry Kvantum, kterou jsem nedávno objevila. Hra je od společnosti Dino, a je super pro mladší děti. Ideální je pro děti v 1. a 2. třídě – děti se u hry naučí počítat, nebo si počítání procvičí. Samozřejmě je i pro starší děti – tam už pak jde o rychlost počítání, taktiku a soustředění.

Hra je od českých autorů Honzy Maška a Štěpána Peterky.

Věk je psán 8+, my jsme ale hráli hru s prvňákem a druhákem a úplně v pohodě. Hra má i variantu pro začínající počtáře, takže i šikovný předškolák si může zahrát.

Balení hry obsahuje 1 herní plán, 112 karet s mimozemšťany, 20 navigačních karet s planetami, 6 hracích figurek a pravidla.

Pravidla hry nejsou těžká. Pokud by se vám zdála složitá, tak nemějte vůbec obavy – při hraní do sebe všechno zapadá, takže budete hned vědět, jak hrát.

Hra je skvěle ilustrovaná, téma vesmírného dobrodružství vnuky moc baví – je to trefa do černého pro všechny děti – kdo by nemiloval vesmírné příšerky.

Jedna hra trvá asi 15- 20 minut. Někdy o trošku déle podle toho, jak dětem jde počítání, a jakou stranu hrací desky si vyberete. U nás vede modrá.

Cílem hry je dostat figurku pomocí karet mimozemšťanů až na planetu Kvantum.

Kapitán otočí navigační kartu. Na kartách jsou čísla od 11 do 20. Hráči se snaží co nejdřív dané číslo sestavit z karet, které mají v ruce. Je to super procvičení počtů. Když dětem úplně sčítání ještě nejde, můžou si pomoci barvou na kartě. Hráč postupuje o tolik políček, kolik vyložíte karet. Cestu k planetě Kvantum najdete jako první, když poskládáte správně navigační kartičky s čísly.

U herního plánu si můžete vybrat dvě délky tratí. Fialová strana je kratší, protože má méně políček, modrá má políček víc – je delší. Záleží tedy jen na vás, jakou délku si vyberete.

Hráč má figurku postavenou na startu.

Každý hráč si z dobíracího balíčku vezme 5 karet s mimozemšťany. Vedle hrací desky pak leží navigační karty s planetami. Hru začne hráč, který má nejvíc tykadel, nebo je nejmladší. Stane se Kapitánem.

Hra se hraje na kola, v každém kole jsou 4 fáze: Nastavení kurzu, Let, Mimozemské technologie a Doplnění energie.

Po připravení hry se otočí první navigační karta s planetou a hra začíná.

Teď jde ve hře o rychlost počítání, taktiku a soustředěnost.

Pravidla hry jsou popsána velmi podrobně, takže po prvním přečtení hru dobře pochopíte.

Opravdu mě překvapilo, jak rychle se kluci do hry zabrali, a vlastně vůbec nevnímali, že si procvičují matematiku.  Prostě se opravdu bavili, to je účel hry. Tahle hra se opravdu moc povedla. Vtáhne děti do hry a už je nepustí.

Super je, že hrací deska je malá, karty se vejdou do sáčku – hra je tedy prima i jako zábava když někam s dětmi jedete, nebo na dovolenou. I kdyby na dovolené nebylo ideální počasí, tuhle hru si děti zahrají s chutí - v kufru nezabere příliš místa.

Děti si hraním procvičí sčítání, logiku a taktiku.

Pokud vás hra zaujala, najdete ji po kliknutí zde: Hra Kvantum.

Celý široký sortiment společnosti DINO najdete v eshopu po kliknutí zde: MojeDino.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: